NRK Meny
Normal

NISO reagerer på Myrvold-håndtering

Misfornøyd med landslagsledelsens begrunnelse for vrakingen av Stjernen-spilleren Anders Myrvold.

Anders Myrvold
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

I mediene spekulerer sportslig ledelse i forbundet rundt forhold utenfor banen når de vraker Myrvold foran kommende landslagsturnering.

Nå slår idrettsutøvernes fagforbund slår tilbake

LES: Myrvold ikke med

– Må få ny sjanse

NISO-leder Joachim Walltin mener ishockeyspilleren har vært åpen om sin fortid og de utfordringene han har møtt på, og at det må telle.

LES: Strenge krav til Myrvold

– Myrvold må få muligheten til å legge fortiden bak seg og fokusere på det sportslige i sin nye klubb Stjernen. Myrvold har gjort et sterkt comeback på isen og har høyst frivillig underlagt seg strenge kontrollrutiner i forhold til sine tidligere problemer, sier Walltin.

– NISO forventer at idrettsutøvere vurderes for spill på landslaget i kraft av sine sportslige prestasjoner. Dette må også gjelde Anders Myrvold, sier Walltin.

Lunke sportssjef

Sportssjef Petter Salsten har et annet syn på saken.

Anders Myrvold er ikke tatt med på grunn av en helhetsvurdering. Det være seg på og utenfor isen, sa sportssjef Petter Salsten til NTB om vrakingen av Myrvold.

– Er landslagsdøra helt lukket for ham?

– Jeg kan si så mye at han har en lang vei fram, sa Salsten.

Myrvold nektet å la seg teste for narkotika i sommer og fikk dermed sparken i Stavanger. Søndag gjorde han comeback i Stjernen med bravur.

LES OGSÅ: Myrvold tilbake i Stavanger

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.