Hopp til innhold

Fiasko for Hamilton da Verstappen vant

Max Verstappen er tilbake på vinnersporet i Formel 1-VM med seier i Japans Grand Prix søndag. Lewis Hamiltons fiasko får ekspert til å undres om briten «har mistet det».

Søndag ble det en svært tung dag for superstjernen Hamilton som neste sesong skal kjøre for Ferrari. Hamilton hadde tidlig trøbbel med å henge med på tempoet til rivalene.

På et tidspunkt nærmest foreslo Mercedes-føreren for teamet at han skulle slippe lagkamerat George Russell forbi seg, fordi sistnevnte holdt høyere fart. Det er ikke hverdagskost i Formel 1-sirkuset.

Hamilton kjørte til slutt inn til niendeplass. Russell endte to plasser lenger fram etter en sen forbikjøring. Det er langt unna der Mercedes og teamsjef Toto Wolff ønsker å være.

– Dette blir et kjedelig og dårlig løp for Mercedes, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Det begynner å nærme seg diskusjonen om Hamilton har mista det litt, fortsatte han.

Verstappen hadde beste startspor og tok svært godt vare på det gode utgangspunktet. Han traff starten perfekt og så seg deretter aldri tilbake. Sergio Perez sørget for dobbelt Red Bull.

Hamilton
Foto: AP

Siste nytt

 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP
 • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

  Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

  Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

  Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

  Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

  hzmRAyPofJQ
  Foto: AP
 • Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

  Da Markus Rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i EM, pådro han seg en krampe i låret.

  Med tanke på OL i Paris, tok Rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. Rooth lå godt an til medalje i EM, hvor Sander Skotheim sikret norsk sølv.

  I dag fikk tikjemperen positive svar.

  «MR var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. Ingen strekk, men et sår i fascien som sitter rundt muskelen. Vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til OL.»

  Det skriver Rooths mamma Mette Malm Rooth til NRK.

  Rooth må gi seg – sliter med krampetendenser
  Foto: n23485

Sendeplan

Kl. Program Kanal