NRK Meny
Normal

Felt av utrolig dommerfeil: – Vi kan ikke ha det sånn

Dommerne så ikke at sveitsiske Mélanie Meillard kjørte på feil side av porten. Det ble avgjørende for at norske Mina Fürst Holtmann (22) røk ut.

Dommefeil

SER DU FEILEN? Både Mina Fürst Holtmann og Mélanie Meillard fikk trøbbel i Courchevel, men dommerne fikk ikke med seg alt.

I den første 16-delsfinalen kjørte Holtmann ut like før målgang. Det samme gjorde motstanderen Mélanie Meillard. Holtmann kjørte gjennom en port, mens Meillard passerte porten på feil side.

Det fikk ikke dommerne med seg.

– Det ble gjort en dommerfeil. De dømmer at Mina er disket, mens Meillards renn blir godkjent. Det er det åpenbart ikke, og det er en stor feil, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Claus Ryste

SPORTSSJEF: Claus Ryste.

Foto: NRK

– En kjempetabbe av arrangøren, slår NRK-ekspert Bjarne Solbakken fast.

 • Se situasjonen øverst i saken!

– Rakk såvidt å tenke

Det er første gang parallellslalåm arrangeres i et slikt format på kvinnesiden. Det er viktig å ha fortgang i rennet, og derfor hadde ikke Holtmann mulighet til å protestere på dommernes bestlutning.

– Når avgjørelsen er gjort, er den endelig. Vi har tatt det opp med FIS i etterkant, men for dagens konkurranse var det umulig å endre. Det gikk for fort unna, sier Ryste.

Konsekvensen ble at Holtmann startet et halvt sekund bak Meillard i andre omgang. Dermed måtte Norges håp kjøre klampen i bånn. Da gikk det litt for fort, og Holtmann kjørte ut tidlig i andre omgang.

Det norske apparatet har vært i kontakt med FIS, som har beklaget feilen.

– De kommer til å evaluere rutinene, de ønsker jo ikke at slikt skjer. På dette nivået er det fryktelig synd. Og det er fryktelig synd for Mina. Vi kan ikke ha det sånn. Utøverne må oppleve det som rettferdig, sier Ryste.

Opptur for Skjøld

Det ble likevel en norsk opptur i franske Courchevel. Maren Skjøld kom seg helt til semifinalen etter å ha slått ut blant andre Wendy Holdener. Der ble det imidlertid for tøft mot Petra Vlhová. I bronseduellen mot Irene Curtoni kjørte Skjøld ut, og hun endte på en fjerdeplass.

Maren Skjøld

KJØRTE FORT: Maren Skjøld, her i aksjon i 16-delsfinalen mot Alex Tilley.

Foto: Philippe Desmazes / AFP

– Jeg er kjempefornøyd. Det er surt å tape når det står om tredjeplass, men karrierebeste er moro, sier Skjøld.

– Dette er veldig sterkt. Hun var virkelig med, og tok en finfin fjerdeplass, sier NRK-ekspert Bjarne Solbakken.

Bronsefinalen med Maren Skjøld

KJØRTE UT: Maren Skjøld i bronsefinalen.

Siste nytt

 • Surt tap for Ruud i Miami

  Casper Ruud tapte første kamp i ATP-kvalifiseringen i Miami. Han tapte i strake sett 3-6, 6–7 (8–10) mot australske John Millman.

  Ruud gjorde en dobbeltfeil på stillingen 8–8 i tiebreaket i andre sett. På neste poeng tok Millman seieren.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Salah nærmer seg scoringsrekord

  Liverpools Mohamed Salah kan bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong. Han har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål fra rekorden. Med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden, melder NTB.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag