Felt av utrolig dommerfeil: – Vi kan ikke ha det sånn

Dommerne så ikke at sveitsiske Mélanie Meillard kjørte på feil side av porten. Det ble avgjørende for at norske Mina Fürst Holtmann (22) røk ut.

Dommefeil

SER DU FEILEN? Både Mina Fürst Holtmann og Mélanie Meillard fikk trøbbel i Courchevel, men dommerne fikk ikke med seg alt.

I den første 16-delsfinalen kjørte Holtmann ut like før målgang. Det samme gjorde motstanderen Mélanie Meillard. Holtmann kjørte gjennom en port, mens Meillard passerte porten på feil side.

Det fikk ikke dommerne med seg.

– Det ble gjort en dommerfeil. De dømmer at Mina er disket, mens Meillards renn blir godkjent. Det er det åpenbart ikke, og det er en stor feil, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Claus Ryste

SPORTSSJEF: Claus Ryste.

Foto: NRK

– En kjempetabbe av arrangøren, slår NRK-ekspert Bjarne Solbakken fast.

 • Se situasjonen øverst i saken!

– Rakk såvidt å tenke

Det er første gang parallellslalåm arrangeres i et slikt format på kvinnesiden. Det er viktig å ha fortgang i rennet, og derfor hadde ikke Holtmann mulighet til å protestere på dommernes bestlutning.

– Når avgjørelsen er gjort, er den endelig. Vi har tatt det opp med FIS i etterkant, men for dagens konkurranse var det umulig å endre. Det gikk for fort unna, sier Ryste.

Konsekvensen ble at Holtmann startet et halvt sekund bak Meillard i andre omgang. Dermed måtte Norges håp kjøre klampen i bånn. Da gikk det litt for fort, og Holtmann kjørte ut tidlig i andre omgang.

Det norske apparatet har vært i kontakt med FIS, som har beklaget feilen.

– De kommer til å evaluere rutinene, de ønsker jo ikke at slikt skjer. På dette nivået er det fryktelig synd. Og det er fryktelig synd for Mina. Vi kan ikke ha det sånn. Utøverne må oppleve det som rettferdig, sier Ryste.

Opptur for Skjøld

Det ble likevel en norsk opptur i franske Courchevel. Maren Skjøld kom seg helt til semifinalen etter å ha slått ut blant andre Wendy Holdener. Der ble det imidlertid for tøft mot Petra Vlhová. I bronseduellen mot Irene Curtoni kjørte Skjøld ut, og hun endte på en fjerdeplass.

Maren Skjøld

KJØRTE FORT: Maren Skjøld, her i aksjon i 16-delsfinalen mot Alex Tilley.

Foto: Philippe Desmazes / AFP

– Jeg er kjempefornøyd. Det er surt å tape når det står om tredjeplass, men karrierebeste er moro, sier Skjøld.

– Dette er veldig sterkt. Hun var virkelig med, og tok en finfin fjerdeplass, sier NRK-ekspert Bjarne Solbakken.

Bronsefinalen med Maren Skjøld

KJØRTE UT: Maren Skjøld i bronsefinalen.

Siste nytt

 • Agüero-dobbel ga City-seier

  Sergio Agüero fortsetter å bøtte inn mål for Manchester City. Han scoret to ganger i 3-1-seieren borte Bournemouth søndag.

  Sterling scoret også for City. Harry Wilson scoret for Bournemouth.

  Joshua King spilte fra start, men klarte ikke å markere seg.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Adam Davy / AP
 • Aktivist stormet sprangridning-EM

  I det hjemmefavoritt Marc Houtzager startet sin finaleomgang i sprangridning i EM søndag, løp en aktivist ut på banen. På ryggen hadde hun skrevet «Stop Horse Slavery».

  Houtzager fortsatte likevel konkurransen, og holdt hodet så kaldt at han ikke fikk flere feil. Han fikk riktignok tidsfeil, men denne ble senere strøket. Nederlenderen endte til slutt som nummer syv i konkurransen som sveitseren Martin Fuchs vant.

 • Vos vant Ladies Tour of Norway

  Marianne Vos (CCC-Liv) vant sin tredje strake etappeseier i Ladies Tour of Norway på sykkel. Dermed vant hun også rittet sammenlagt.

  I sammendraget ble Coryn Riviera nummer to, 29 sekunder bak Vos, mens canadiske Leah Kirchman ble nummer tre, ytterligere 12 sekunder bak.

  Vos
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal