Hopp til innhold

Feilfri Thingnes Bø suveren: – Han er kongen av Anterselva

Johannes Thingnes Bø var en av få som leverte feilfri skyting i Anterselva. Det la grunnlaget for en overlegen seier.

– Et kjempeløp. 20 treff i Anterselva. Det er ikke mange som klarer det, konstaterte Ola Lunde på NRKs radiosending, og det hadde han helt rett i:

Thingnes Bø var nemlig bare en av to som klarte å plaffe ned 20 av 20 blinker i den italienske høyden. Rumenske George Buta var den andre.

– Det å vinne er selvfølgelig kjekt, men det å klokke inn fire nuller er noe eget. Jeg blir jo selvfølgelig stolt over å ha fått til det, sier skiskyterkongen til NRK.

En tydelig sliten Thingnes Bø passerte målstreken til en suveren ledelse og vant normalen med over halvannet minutt ned til storebror Tarjei Bø, som på sin side hadde to bom.

– Helt vanvittig. Han er kongen av Anterselva. I dag var jeg ikke i nærheten av han, sier Bø til NRK.

Thingnes Bø ble liggende i flere sekunder etter målgang, tydelig utslitt, etter å ha innkassert karrierens 78. verdenscupseier. Hans første individuelle triumf siden fellesstarten i Lenzerheide i desember.

– Det er nok det tøffeste løpet han har hatt i år, sa TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen.

Det ble dobbelt Bø øverst på Anterselva-pallen, mens tyske Johannes Kühn tok den tredje og siste pallplassen. Han kom til den siste skytingen med 15 treff, men to bomskudd på fjerde skyting kostet dyrt for tyskeren.

Han skjøv Johannes Dale-Skjevdal ut av pallen, og han endte på 4. plass. Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer seks, mer enn to minutter og 15 sekunder bak seirende Thingnes Bø.

– Han har en unik evne til å omstille seg til de høydemeterne her, så han er alltid på en annen planet her. Det er ikke noe annet å si, sier Christiansen til NRK.

Bø dobbel
Foto: AFP

Siste nytt

  • 16-åringer herjet for Stabæk - opp på kvalikplass

    To lynraske nettkjenninger i åpningsminuttene la grunnlaget for Stabæks 4-2-seier hjemme mot Mjøndalen i 1. divisjon onsdag.

    De to 16-åringene Oskar Spiten-Nysæter (2) og Sebastian Olderheim (2) scoret målene som bringer Stabæk opp på 6.-plass i 1. divisjon.

    Fire poeng skiller opp til Vålerenga på direkte opprykksplass. Mjøndalen har på sin side spilt fem strake kamper uten seier, og bruntrøyene er nummer tolv på tabellen. (NTB)

    Stabæk
    Foto: NTB
  • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

    Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

    Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

    Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

    Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

    Ida Emilie Heggem Warvik
    Foto: NTB
  • Foreslår Frankrike og Salt Lake City som OL-arrangører

    IOC kunngjorde på en pressekonferanse mandag hvem de foreslår som OL-arrangør i 2030 og 2034.

    Der ble det klart at Frankrike, nærmere bestemt Provence-Alpes-Côte d'Azur og Auvergne-Rhône-Alpes, ble foreslått som arrangør for vinter-OL i 2030. Dette er altså sørøst i Frankrike.

    Salt Lake City i Utah blir foreslått som arrangør for vinter-OL i 2034.

    Det betyr altså at Sverige ikke får arrangere OL med det første. Svenskene har uttrykt ønske om å arrangere lekene i Stockholm og Åre.

    De kommende arrangørlandene skal stemmes over i juli.

    Vinter-OL i Beijing 2022: Medaljeseremoni
    Foto: Torstein Bøe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal