Hopp til innhold

Feiler i løypa - får mest fanmail

Postmannen skjønner ingenting når han hver dag får innboksen full av fanpost til den 25. beste rytteren i årets Tour de France, spanske Alejandro Valverde.

CYCLING-SUI-PROTOUR-ROMANDIE CYCLING-SUI-PROTOUR-ROMANDIE

Alejandro Valverde har vært proffsyklist i 12 år, og har tydeligvis skaffet seg en solid fanskare. Her kysses han etter seier i Tour de Romandie.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Følg dagens etappe av Tour de France og chat her!

France Paris-Nice Cycling

Alejandro Valverde er tilbake i konkurranse etter to års utestengelse på grunn av en dopingdom.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

– Det er litt overraskende, siden han ikke har hatt noen stor tour i år, sier Jean Marc Campana, sjef for Tour de France-postkontoret, til cyclingnews.com.

Postmannen er med på å motta omtrent 4500 brev og e-poster fra sykkelfans hvert år under Tour de France. Rittet har et eget mobilt postkontor som forflytter seg og følger tour-løypa.

Mottar mengder av post

Hvem som er den mest populære rytteren varierer fra tour til tour. I år er det altså Alejandro Valverde som gir de to ansatte postmennene mest jobb.

Spanjolen mottar klart flest brev og e-poster, ifølge Campana.

– Han mottar mengder av e-post, og leder klart foran de andre. Han får derimot ikke så mange brev. Hadde det ikke vært for e-postene ville det ikke vært stort han fikk, sier Campana.

Dømt for doping

Vanligvis er det rytterne som gjør det best i touren som får flest henvendelser. Derfor stusser Campana på at det i år er Valverde som er mest populær.

Team Movistar-rytteren ligger som nummer 25 sammenlagt så langt i touren.

Han er nettopp ferdig med å sone en to år lang dopingdom, men har utenom det deltatt i touren i en årrekke. Valverde har sine styrker som spurter og klatrer. Han tok sine to siste etappeseiere i 2010. I år har han ikke klart å hevde seg i toppen.

Populær på hjemmebane

I fjor var det den franske hjemmefavoritten Thomas Voeckler som fikk flest brev.

Han er populær i år også, og er den som ifølge Camapana får nest flest brev. Etter ham følger Sylvain Chavanel.

I 2010 var Lance Armstrong mest populær.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal