NRK Meny
Normal

Federer klar for Wimbledon-finalen

Roger Federer er klar for sin 24. Grand Slam-finale i tennis. Det ble klart etter at han slo ut verdensener Novak Djokovic i fredagens semifinale i Wimbledon.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Roger Federer vartet opp med strålende tennis, og slo ut verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Wimbledon. Dermed er Federer klar for sin 24. finale i Grand Slam-sammenheng.

Foto: LEON NEAL / Afp

Britain Wimbledon Tennis

Federer er klar for finale.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Jeg klarte å spille fantastisk tennis. Djokovic spilte godt i de to første settene, men det tredje settet var nøkkelen, sa Federer etter å ha slått Novak Djokovic i semifinalen i Wimbledon fredag.

Dermed har den sveitsiske verdenstreeren muligheten til å vinne sin syvende Wimbledon-turnering i karrieren.

Gjør han det, tangerer han William Renshaw og Pete Sampras' rekord i antall titler fra henholdsvis 1890 og 2000.

– Det føles godt å være i Wimbledon-finalen igjen. Jeg har hatt så mange utrolige opplevelser ute på centrecourten, sa Federer.

Sveitseren vant det første settet mot Djokovic 6-3, før serberen utliknet til 1-1 i det andre settet med de samme settsifrene.

Deretter vant Federer 6-4 i det tredje settet, etter tidvis fantastisk tennis. Det fjerde settet endte med 6-3 til Federer, som kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.

Nå møter han enten Andy Murray eller Jo-Wilfried Tsonga i finalen, som sendes på NRK1 klokken 15.00 på søndag.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg