Federer klar for Wimbledon-finalen

Roger Federer er klar for sin 24. Grand Slam-finale i tennis. Det ble klart etter at han slo ut verdensener Novak Djokovic i fredagens semifinale i Wimbledon.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Roger Federer vartet opp med strålende tennis, og slo ut verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Wimbledon. Dermed er Federer klar for sin 24. finale i Grand Slam-sammenheng.

Foto: LEON NEAL / Afp

Britain Wimbledon Tennis

Federer er klar for finale.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Jeg klarte å spille fantastisk tennis. Djokovic spilte godt i de to første settene, men det tredje settet var nøkkelen, sa Federer etter å ha slått Novak Djokovic i semifinalen i Wimbledon fredag.

Dermed har den sveitsiske verdenstreeren muligheten til å vinne sin syvende Wimbledon-turnering i karrieren.

Gjør han det, tangerer han William Renshaw og Pete Sampras' rekord i antall titler fra henholdsvis 1890 og 2000.

– Det føles godt å være i Wimbledon-finalen igjen. Jeg har hatt så mange utrolige opplevelser ute på centrecourten, sa Federer.

Sveitseren vant det første settet mot Djokovic 6-3, før serberen utliknet til 1-1 i det andre settet med de samme settsifrene.

Deretter vant Federer 6-4 i det tredje settet, etter tidvis fantastisk tennis. Det fjerde settet endte med 6-3 til Federer, som kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.

Nå møter han enten Andy Murray eller Jo-Wilfried Tsonga i finalen, som sendes på NRK1 klokken 15.00 på søndag.

Siste nytt

 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Alpinstjerne koronasmittet

  Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister verdenscuprennet på hjemmebane denne uka.

  Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019. (NTB)

  Marco Schwarz
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Skøyte-VM arrangeres likevel

  Norges Skøyteforbund skriver i en pressemelding at VM på skøyter vil arrangeres, til tross for at det ble avlyst i Beijing tidligere denne måneden.

  Nå skal mesterskapet foregå i Heerenveen i Nederland fra 11. til 14. februar.

  Dermed blir det fire helger med skøyteløp i Thialf-arenaen på en måned:

  EM 15.–17. januar.

  V-cup 1 22.–24. januar.

  V-cup 2 29.–31. januar.

  VM 11.–14. februar.

  Alle v-cupene som var planlagt før jul, er avlyst. Det samme er v-cupen i Changchun 17.-18. februar og i Heerenveen 6.-7. mars.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal