NRK Meny
Normal

Fannemel trosser smertene - vil kjempe om sammenlagtseieren

Anders Fannemel (23) deltar i tirsdagens hopprenn selv om han har smerter i kneet. Han har fortsatt en liten sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt.

anders

Anders Fannemel har hatt sin beste sesong, blant annet ved å sette verdensrekord i skiflyging. Han håper å toppe sesongen med en av de tre første plassene i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi har hatt undersøkelser i dag, og den viste at jeg har en strekk i en sene under kneskålen. Kneet er stabilt, men jeg har litt vondt, sier Anders Fannemel.

Under søndagens renn fikk honndølen akutte smerter i kneet da han landet etter hans første hopp. Han hoppet likevel andre omgang, men med vondt i kneet ble ikke lengden den aller beste.

Fannemel ble nummer tre etter å ha ledet etter førsteomgang.

Hopper med smerter

Fannemel har bestemt seg for å prøve å konkurrere igjen allerede i tirsdagens verdenscuprenn i Kuopio.

– Jeg står over treningen og kvalifiseringen i dag, og så håper jeg at jeg kan hoppe i morgen. Jeg må hoppe med smerter, og aller helst skulle jeg nok tatt noen dagers pause. Vi får se hva som er fornuftig å gjøre, sier Fannemel.

Han har sammenlagtskampen i verdenscupen i tankene. 23-åringen er 197 poeng bak lederen Peter Prevc, men det er seks konkurranser igjen og dermed ikke utenkelig at han kan ta igjen forspranget.

Han må riktignok passere tre andre i tillegg til Prevc for å ta seieren.

– Sånn som det ligger an nå, er målet mitt å kjempe om topplassering i verdenscupen til slutt. Da må jeg delta i alle renn, sier Fannemel.

Han irriterer seg naturlig nok litt over tidspunktet for skaden.

– Hadde jeg vunnet i går, hadde det også vært jevnere i sammendraget. Jeg tror jeg hadde vunnet om jeg ikke hadde strukket kneet, men det ble jo vanskelig, sier han.

– Var bekymret

Det medisinske støtteapparatet har slått fast at han med all sannsynlighet ikke risikerer annet enn å irritere skaden ved å konkurrere.

– Jeg håper det ikke setter noen stopper for meg fremover. Snart er sesongen over uansett, så jeg får bare kjøre på, men uten å være dum i hodet, sier han.

Han fryktet det verste da han kjente at kneet plutselig streiket.

– Jeg var veldig bekymret i går. Da hadde jeg enda mer vondt. Jeg fikk fem minutter på meg til å finne ut hva som var feil, og om det var lurt å hoppe. Men det gikk heldigvis bra, sier han.

Komm.: Christian Nilssen og Kjetil Strandbråten.

Siste nytt

 • Carlsens tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08