NRK Meny
Normal

Fannemel trosser smertene - vil kjempe om sammenlagtseieren

Anders Fannemel (23) deltar i tirsdagens hopprenn selv om han har smerter i kneet. Han har fortsatt en liten sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt.

anders

Anders Fannemel har hatt sin beste sesong, blant annet ved å sette verdensrekord i skiflyging. Han håper å toppe sesongen med en av de tre første plassene i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi har hatt undersøkelser i dag, og den viste at jeg har en strekk i en sene under kneskålen. Kneet er stabilt, men jeg har litt vondt, sier Anders Fannemel.

Under søndagens renn fikk honndølen akutte smerter i kneet da han landet etter hans første hopp. Han hoppet likevel andre omgang, men med vondt i kneet ble ikke lengden den aller beste.

Fannemel ble nummer tre etter å ha ledet etter førsteomgang.

Hopper med smerter

Fannemel har bestemt seg for å prøve å konkurrere igjen allerede i tirsdagens verdenscuprenn i Kuopio.

– Jeg står over treningen og kvalifiseringen i dag, og så håper jeg at jeg kan hoppe i morgen. Jeg må hoppe med smerter, og aller helst skulle jeg nok tatt noen dagers pause. Vi får se hva som er fornuftig å gjøre, sier Fannemel.

Han har sammenlagtskampen i verdenscupen i tankene. 23-åringen er 197 poeng bak lederen Peter Prevc, men det er seks konkurranser igjen og dermed ikke utenkelig at han kan ta igjen forspranget.

Han må riktignok passere tre andre i tillegg til Prevc for å ta seieren.

– Sånn som det ligger an nå, er målet mitt å kjempe om topplassering i verdenscupen til slutt. Da må jeg delta i alle renn, sier Fannemel.

Han irriterer seg naturlig nok litt over tidspunktet for skaden.

– Hadde jeg vunnet i går, hadde det også vært jevnere i sammendraget. Jeg tror jeg hadde vunnet om jeg ikke hadde strukket kneet, men det ble jo vanskelig, sier han.

– Var bekymret

Det medisinske støtteapparatet har slått fast at han med all sannsynlighet ikke risikerer annet enn å irritere skaden ved å konkurrere.

– Jeg håper det ikke setter noen stopper for meg fremover. Snart er sesongen over uansett, så jeg får bare kjøre på, men uten å være dum i hodet, sier han.

Han fryktet det verste da han kjente at kneet plutselig streiket.

– Jeg var veldig bekymret i går. Da hadde jeg enda mer vondt. Jeg fikk fem minutter på meg til å finne ut hva som var feil, og om det var lurt å hoppe. Men det gikk heldigvis bra, sier han.

Komm.: Christian Nilssen og Kjetil Strandbråten.

Siste nytt

 • Eckhoff dropper fellesstarten

  Tiril Eckhoff står over søndagens fellesstart i skiskyting på Sjusjøen. – Hun sparer seg til verdenscupåpningen fordi hun har vært syk i oppladningen til sesongen, og fikk ikke deltatt på den siste samlinga i Trysil, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

  Tiril Eckhoff blir filmet av NRK
  Foto: Anders Rove Bentsen / NRK
 • Northug har friskmeldt seg

  Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. – Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn, sier Kveen. Det er uklart om Northug blir tatt ut til verdenscuprennene i Ruka.

  Northug
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart skiskyting: fellesstart kvinner
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup skøyter: 5000 m kvinner
V-cup skøyter
Vinterstudio