NRK Meny
Normal

Færre utøvere med meldeplikt

Antall idrettsutøvere som har meldeplikt til Antidoping Norge, er halvert fra 300 til 150, skriver VG.

Anders Solheim, Antidoping Norge
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Nye regler i Verdens antidopingbyrå (WADA) har gjort at Antidoping Norge har gjort en ny vurdering av hvilke norske utøvere som har meldeplikt. I en periode før og etter årsskiftet ble antallet redusert fra cirka 300 til om lag 150.

- Det er ikke alle idretter som trenger å ha meldeplikt. Vi gjorde en fysiologisk risikovurdering hvor vi har gjennomgått alle idrettsgrener og sett på hvor mye bedre man kan bli ved å dope seg utenfor konkurranse. Vi ser ikke noe grunn til å få daglig info fra dem som driver med for eksempel bueskyting eller skihopping, sier leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, til avisen.

Antidoping Norges undersøkelser viste at det stort sett er styrke- og utholdenhetsidretter hvor det er noe å hente på å dope seg utenfor konkurranser.

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting