Hopp til innhold

Everton trukket 10 poeng i Premier League: – Vi er sjokkert

Det melder ligaledelsen i Premier League og Everton selv.

Everton har blitt trukket 10 poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på Premier Leagues finansielle fairplay-regler. Det er historiens strengeste straff i Premier League.

– Vi er sjokkert og skuffet, skriver Everton i en uttalelse.

Det er det nest største poengfradraget i konkurransens historie. Tilbake i 2007 ble Leeds United straffet med 15 minuspoeng for økonomisk trøbbel knyttet til oppkjøpet av klubben.

Portsmouth ble trukket ni poeng underveis i 2009/10-sesongen.

Straffen fører Everton til nest nederste plass på tabellen med like mange poeng som tabelljumbo Burnley. Klubben har benektet feil og mener at en sportslig straff for en regnskapssak er uforholdsmessig og upassende, og planlegger å anke, skriver The Guardian.

Evertons sak ble henvist til en uavhengig kommisjon etter en revisjon av Premier League-klubbenes økonomiske poster for sesongen 2021–22.

Burnley og Leeds spurte Premier League om Everton hadde brutt reglene etter at de registrerte tap på 371,8 millioner pund de siste tre årene.

I henhold til Premier League-reglene har klubber lov til å tape maksimalt 105 millioner pund over tre år – og klubber som bryter reglene for lønnsomhet og bærekraft kan bli bøtelagt eller trukket poeng.

Everton er for tiden midt i en salgsprosess. Det amerikanske investeringsselskapet 777 jobber for å ta over klubben som har spilt på øverste nivå sammenhengende siden 1954, melder NTB.

sean dyche
Foto: Reuters

Siste nytt

 • Casper Ruud tapte finalen i Mexico

  Casper Ruud måtte se seg slått av Jordan Thompson i finalen av Los Cabos-turneringen i Mexico. Mer enn ti måneder er gått siden nordmannens forrige tittel.

  Australieren plukket sin første ATP-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. Thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller.

  Ruuds forrige ATP-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. Den endte imidlertid i tap for Andrej Rublev. Hans siste turneringsseier kom i Estoril 9. april.

  Før nattens oppgjør hadde Ruud og Thompson møttes tre ganger. Nordmannen vant de to første kampene, før Thompson danket Ruud ut i 1. runde av prestisjetunge Wimbledon i 2021.

  I september 2022 var 25 år gamle Ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i US Open. Siden har han falt på ATP-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i Mexico var Snarøya-mannen rangert som nummer tolv.

  Allerede til uken går Ruud i gang med ATP500-turneringen i Acapulco, også det på mexicansk jord.

  Casper Ruud
 • Casper Ruud tapte finalen i ATP-turneringen

  Casper Ruud måtte se seg slått av Jordan Thompson i finalen av Los Cabos-turneringen i Mexico.

  Australieren plukket sin første ATP-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. Thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller.

  Ruuds forrige ATP-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. Den endte imidlertid i tap for Andrej Rublev. Hans siste turneringsseier kom i Estoril 9. april.

  (NTB)

 • Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Arsenal tok sin femte strake seier i Premier League da de utklasset Newcastle lørdag kveld.

  London-klubben vant til slutt hele 4-1. Deres første mål var et selvmål av Botman, før Havertz, Saka og Kiwior scoret hvert sitt. Newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte Arsenal.

  Arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både City og Liverpool i nakken. Sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. City er ett poeng bak Liverpool, mens Arsenal er ett poeng bak City igjen.

  Martin Ødegaard var ikke involvert i noen av målene. Han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Martin Ødegaard feirer et av kveldens mål sammen med Gabriel.

Sendeplan

Kl. Program Kanal