NRK Meny
Normal

Europa-krise for Rooney og Everton

Den engelske klubben ligger nederst på tabellen i gruppespillet i Europaligaen.

SOCCER-EUROPA-EVE-APL/

UTNYTTET TABBE: Wayne Rooney scoret, men Everton klarte ikke sikre seieren.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Everton fikk torsdag besøk av den kypriotiske klubben Apollon Limassol på Goodison Park.

Etter et sjokkerende 0-3-tap for Atalanta i åpningsrunden, trengte engelskmennene tre poeng på hjemmebane.

Men blåtrøyene sliter i Premier League, og får det ikke til i Europa, heller.

Det hjalp verken at Wayne Rooney åpnet målkontoen igjen, eller at Apollon lå under da de fikk rødt kort minutter før slutt.

Det endte 2–2 og Everton ligger sist på tabellen i gruppe E.

Rooney utnyttet tabbe

Apollon sjokkerte ut fra start, og allerede etter 13 minutter hadde gjestene sikret seg ledelsen i Liverpool. Adrian Sardinero Corpa satt inn 1–0 på en retur fra Everton-keeper Jordan Pickford.

En kjempetabbe i Apollon-forsvaret skulle imidlertid sørge for at det sto likt til pause. Rooney fikk tak i et horribelt tilbakespill til keeper, og utlignet til 1–1.

Scoret med ti mann

Rooney var også involvert i målet som snudde kampen. Den tidligere Manchester United-stjernen fant Gylfi Sigurdsson, som sentret videre til Nikola Vlasic. Alene med keeper banket kroaten inn 2–1.

Så ble begynte dramatikken. Apollons Valentin Roberge fikk rødt kort fire minutter før full tid, etter at han stemplet Dominic Calvert-Lewin, som lå nede etter en takling.

Det ble ampert på banen, men det skulle være mulig for Everton å kontrollere inn seieren. To minutter senere rotet de det imidlertid til, da Hector Yuste headet inn utligningen på et frispark.

Det endte 2–2 på Goodison Park. Samtidig ble det uavgjort også i kampen mellom Lyon og Atalanta, og det er tross alt ganske jevnt i Evertons gruppe.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal