NRK Meny
Normal

Europa-krise for Rooney og Everton

Den engelske klubben ligger nederst på tabellen i gruppespillet i Europaligaen.

SOCCER-EUROPA-EVE-APL/

UTNYTTET TABBE: Wayne Rooney scoret, men Everton klarte ikke sikre seieren.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Everton fikk torsdag besøk av den kypriotiske klubben Apollon Limassol på Goodison Park.

Etter et sjokkerende 0-3-tap for Atalanta i åpningsrunden, trengte engelskmennene tre poeng på hjemmebane.

Men blåtrøyene sliter i Premier League, og får det ikke til i Europa, heller.

Det hjalp verken at Wayne Rooney åpnet målkontoen igjen, eller at Apollon lå under da de fikk rødt kort minutter før slutt.

Det endte 2–2 og Everton ligger sist på tabellen i gruppe E.

Rooney utnyttet tabbe

Apollon sjokkerte ut fra start, og allerede etter 13 minutter hadde gjestene sikret seg ledelsen i Liverpool. Adrian Sardinero Corpa satt inn 1–0 på en retur fra Everton-keeper Jordan Pickford.

En kjempetabbe i Apollon-forsvaret skulle imidlertid sørge for at det sto likt til pause. Rooney fikk tak i et horribelt tilbakespill til keeper, og utlignet til 1–1.

Scoret med ti mann

Rooney var også involvert i målet som snudde kampen. Den tidligere Manchester United-stjernen fant Gylfi Sigurdsson, som sentret videre til Nikola Vlasic. Alene med keeper banket kroaten inn 2–1.

Så ble begynte dramatikken. Apollons Valentin Roberge fikk rødt kort fire minutter før full tid, etter at han stemplet Dominic Calvert-Lewin, som lå nede etter en takling.

Det ble ampert på banen, men det skulle være mulig for Everton å kontrollere inn seieren. To minutter senere rotet de det imidlertid til, da Hector Yuste headet inn utligningen på et frispark.

Det endte 2–2 på Goodison Park. Samtidig ble det uavgjort også i kampen mellom Lyon og Atalanta, og det er tross alt ganske jevnt i Evertons gruppe.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal