Etterlengtet VM-gull til Frankrike

Romain Sicard vant rittet, og sikret dermed Frankrikes første amatørgull i et sykkel-VM på 22 år.

Romain Sicard
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Alexander Kristoff måtte bryte. Dagens landeveisritt ble for tøft for det unge sykkeltalentet.

Landeveisrittet i VM sykling for U-23 har i dag gått i en meget hard løype, og de 179,4 kilometerne viste deg litt for tøffe for Kristoff, og vårt største håp måtte bryte.

Den kommende BMC-proffen slet med skade etter et uhell i Tour of Britain forrige uke, og måtte som mange andre stå av nokså tidlig.

Fransk gull

Christer Rake (22) kjempet seg inn som beste nordmann på en fin tolvteplass. Han endte 1,39 minutter bak den franske vinneren, som syklet alene inn til mål.

Plasseringen er den beste norske prestasjonen siden Edvald Boasson Hagens niendeplass i 2006.

Svak norsk laginnsats

Vegard Stake Laengen brøt like etter Kristoff. Jan-Fredrik Grue og Sondre Gjerdevik Sørtveit ble kjørt av før finalen.

- Løypa var veldig hard, og jeg hadde ikke noe å svare med da nederlenderen og franskmannen gikk. Etter det måtte jeg bare bite meg fast i feltet, sa en fornøyd Rake til NTB.

Siste nytt

 • Åpner for store produksjoner

  Storbritannia vil åpne opp for at utvalgte internasjonale sportsbegivenheter og store film- og TV-produksjoner skal få grønt lys til tross for koronaviruset. Blant annet har de snakket med Tom Cruise om å gjenoppta «Mission Impossible»7 og 8.

 • Oppskriftsmessig Chelsea-seier

  Chelsea klatret tilbake forbi Manchester United og opp til fjerdeplass i Premier League etter en komfortabel 3-0-seier hjemme mot Watford.

  Olivier Giroud ga hjemmelaget ledelsen, før Willian doblet ledelsen fra straffemerket. Ross Barkley fastsatte sluttresultatet til 3-0 med et kremmerhus på overtid.

  Chelsea-jubel
  Foto: Matthew Childs / Matthew Childs
 • Vålerenga reddet uavgjort

  Det ble mye drama da Vålerenga fikk med seg ett poeng hjemme mot Aalesund.

  Gjestenes islandske spiss Holmbert Fridjonsson scoret en gang på hver side av pause, og Aalesund hadde kontroll. Etter 64 minutter våknet Vålerenga og brukte bare to minutter på å komme ajour med mål av Benjamin Stokke og Bård Finne.

  Fire minutter seinere fikk Sam Adekugbe se det røde kortetetter han gult kort for filming. Det stoppet Vålerengas jakt initiativ i jakten på seiersmålet. Dermed endte det med ett poeng til hvert lag.

  Sam Adekugbe blir utvist for filming.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal