Hopp til innhold

Etterlengtet VM-gull til Frankrike

Romain Sicard vant rittet, og sikret dermed Frankrikes første amatørgull i et sykkel-VM på 22 år.

Romain Sicard
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Alexander Kristoff måtte bryte. Dagens landeveisritt ble for tøft for det unge sykkeltalentet.

Landeveisrittet i VM sykling for U-23 har i dag gått i en meget hard løype, og de 179,4 kilometerne viste deg litt for tøffe for Kristoff, og vårt største håp måtte bryte.

Den kommende BMC-proffen slet med skade etter et uhell i Tour of Britain forrige uke, og måtte som mange andre stå av nokså tidlig.

Fransk gull

Christer Rake (22) kjempet seg inn som beste nordmann på en fin tolvteplass. Han endte 1,39 minutter bak den franske vinneren, som syklet alene inn til mål.

Plasseringen er den beste norske prestasjonen siden Edvald Boasson Hagens niendeplass i 2006.

Svak norsk laginnsats

Vegard Stake Laengen brøt like etter Kristoff. Jan-Fredrik Grue og Sondre Gjerdevik Sørtveit ble kjørt av før finalen.

- Løypa var veldig hard, og jeg hadde ikke noe å svare med da nederlenderen og franskmannen gikk. Etter det måtte jeg bare bite meg fast i feltet, sa en fornøyd Rake til NTB.

Sportsnyheter

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Siste nytt

 • Dødsulykke på tribunen stoppet kamp i Argentina

  Kampen mellom den argentinske serielederen River Plate og Defensa y Justicia ble natt til søndag stanset etter at en supporter falt fra en høyde og døde.

  River Plate tok imot Defensa på sin hjemmebane i Buenos Aires da hendelsen skjedde etter 25 minutters spill. River Plate melder på sine nettsider at mannen døde momentant etter et fall fra en høy tribune.

  «River Plate beklager å informere om at en supporter falt fra Sivori Alta-tribunen og døde på stedet», heter det i uttalelsen.

  Ifølge Goal dreier det seg om et fall på rundt 15 meter.

  River Plate skriver samtidig at helsepersonell, politi og sikkerhetsvakter var på stedet umiddelbart. Området hvor ulykken skjedde blir stengt i 24 timer for å få mer klarhet i hva som har skjedd. (NTB)

  Argentina Soccer
  Foto: Nicolas Aboaf / AP
 • Vil ha nasjonal tiltaksplan mot økonomiske barrierer

  Det har vært mye fokus det siste året på at familier sliter med å betale for barns idrettsaktiviteter og at dette nå også gjelder en langt større del av befolkningen enn før.

  Oslo Idrettskrets advarer norsk idrett om at organisasjonen ikke har vært god nok til å gjøre felles tiltak mot økonomiske barrierer i idretten. Derfor har de foreslått at det utarbeides en nasjonal tiltaksplan mot økonomisk barrierer i idretten.

  Forslaget deres på Idrettstinget søndag var blant annet også at særidretter med barne- og ungdomsaktivitet lager egne regler og retningslinjer for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett.

  Kretsen ønsker kort sagt å dempe det de kaller en profesjonaliseringsgallop i idretten, noe som også innebærer økte kostnader. Også Trøndelag Idrettskrets har engasjert seg kraftig i tematikken.

  - Økonomi som barriere er sannsynlig en av vårt tids største utfordringer, sa Zaineb Al-Samarai, en av de to presidentkandidatene, fra talerstolen.

  Norges Fotballforbundet støttet et forslag om å utarbeide nasjonal tiltaksplan, men ønsker ikke det de kaller rigide regler for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett. De peker på at klubber har ulikt utgangspunkt.

  - Vi advarer mot endimensjonale og rigide krav, sa Leon Aurdal i Norges Fotballforbund fra talerstolen.

  Oslo Idrettskrets foreslo at den nasjonale tiltaksplanen skal legges frem for diskusjon på Ledermøtet i 2024, og fremmes for vedtak til Idrettstinget i 2025.

  Idrettstyret hadde en liten presisering til forslaget om nasjonal tiltaksplan og fikk støtte for dette.

 • Vegas Golden Knights vant første finalekamp

  Det ble en tett og jevn batalje da finaleserien i årets NHL-sluttspill mellom Vegas Golden Knights og Florida Panthers startet i kasinobyen. Knights vant 5-2

  Kampen bølget fram og tilbake, men det ble til slutt Golden Knights som vant. Dermed kunne hjemmelaget hente gevinsten i den første kampen i finaleserien.

  Golden Knights leder nå 1-0 i kamper. Finaleserien spilles best av sju kamper. (NTB)

  Stanley Cup Panthers Golden Knights Hockey
  Foto: Abbie Parr / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste