Etterlengtet VM-gull til Frankrike

Romain Sicard vant rittet, og sikret dermed Frankrikes første amatørgull i et sykkel-VM på 22 år.

Romain Sicard
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Alexander Kristoff måtte bryte. Dagens landeveisritt ble for tøft for det unge sykkeltalentet.

Landeveisrittet i VM sykling for U-23 har i dag gått i en meget hard løype, og de 179,4 kilometerne viste deg litt for tøffe for Kristoff, og vårt største håp måtte bryte.

Den kommende BMC-proffen slet med skade etter et uhell i Tour of Britain forrige uke, og måtte som mange andre stå av nokså tidlig.

Fransk gull

Christer Rake (22) kjempet seg inn som beste nordmann på en fin tolvteplass. Han endte 1,39 minutter bak den franske vinneren, som syklet alene inn til mål.

Plasseringen er den beste norske prestasjonen siden Edvald Boasson Hagens niendeplass i 2006.

Svak norsk laginnsats

Vegard Stake Laengen brøt like etter Kristoff. Jan-Fredrik Grue og Sondre Gjerdevik Sørtveit ble kjørt av før finalen.

- Løypa var veldig hard, og jeg hadde ikke noe å svare med da nederlenderen og franskmannen gikk. Etter det måtte jeg bare bite meg fast i feltet, sa en fornøyd Rake til NTB.

Siste nytt

 • Brudd og lungeskade etter velt

  Syklisten Remco Evenepoel ble hastet til sykehus etter at han traff en betongkant og ble kastet utfor en skrent under sykkelrittet Il Lombardia.

  Lørdag kveld bekreftet Deceuninck-Quick-Step på egne nettsider at Evenepoel har fått påvist brudd i bekkenet og skader på den ene lungen. Det betyr at 20-åringen ikke blir å se på sykkelen på en god stund.

  Italy Cycling Tour of Lombardy
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Ventura med kjemperunde

  Kristoffer Ventura greide cuten med bare ett slags margin, men truer med å blande seg i tetstriden i helgens PGA-turnering takket være en kjemperunde lørdag.

  Med 63 slag (sju under par) klatret Ventura kraftig på listene. Hadde det ikke vært for to sene bogeyer ville han vært i topp ti.

  Nordmannen var på delt 64.-plass halvveis i Greensboro i North Carolina, og var ett slag fra å måtte reise hjem fredag. Lørdag slo han tilbake med åtte birdier på de 14 første hullene han spilte.

  Rocket Mortgage Classic - Round One
  Foto: Stacy Revere / AFP
 • Carlsen vant etter lynsjakk

  Magnus Carlsen måtte ut i lynsjakk for å sikre seieren og utligne til 1-1 i finaleserien mot Hikaru Nakamura i Grand Final på hans egen sjakktour.

  Det første av to lynsjakkpartier endte med remis etter at Nakamura ikke lenger kunne gjøre lovlige trekk. Etter en tabbe av Nakamura kunne Carlsen sikre seieren i andre parti.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal