Hopp til innhold

Eriksen hilser fra sykesengen: – Jeg har det bra

Christian Eriksen har lagt ut en melding på sosiale medier hvor han forsikrer alle om at ting står bra til.

Danish footballer Eriksen gives a thumbs-up at Rigshospitalet in Copenhagen

TOMMEL OPP: Christian Eriksen viser til hele verden at ting står bra til på sykehuset. Bildet fra Eriksens Instagram.

Foto: Danish Football Association / Reuters

En hel verden holdt pusten da Christian Eriksen kollapset under Danmarks EM-åpning mot Finland lørdag.

Senere ble det bekreftet at Eriksen fikk hjertestans ute på banen, men at han ble vekket til live med hjertestarter.

Det har kommet små drypp om at Eriksen har det bra og at helsetilstanden er stabil. Tirsdag kom den første meldingen fra 29-åringen selv:

– Stor takk til alle for de fine og fantastiske meldingene jeg har fått fra hele verden. Det betyr mye for meg og familien min, skriver Eriksen i et innlegg på Instagram.

– Jeg har det fint, etter forholdene. Jeg må fortsatt gå gjennom noen tester på sykehuset, men jeg føler meg bra. Nå skal jeg heie på guttene på laget i de neste kampene. Spill for hele Danmark, skriver han videre.

Danmark

MUR: Det danske laget en mur rundt Christian Eriksen da 29-åringen fikk medisinsk hjelp ute på banen.

Foto: Stuart Franklin / AP

– Uvirkelig at han sitter og smiler

Tirsdag holdt Danmarks landslagssjef, Kasper Hjulmand, pressekonferanse om Eriksen-situasjonen. Landslagets pressesjef åpnet med å si at de ikke kan kommentere noe på helsestatusen, men at de er glade for å se smilet til Eriksen.

– Solen gikk opp i dag også, til en ny morgen, og tror de siste 24 timene har vært bra for spillerne. Vi så forbedring mot slutten av gårsdagens treningsøkt, og vi merket at det hjalp å vite at Christian har det bra, sier Hjulmand.

Landslagssjefen snakket om hendelsen allerede samme kvelden som det skjedde. Da var det tydelig at Hjulmand var preget over det han hadde sett på banen. Nå ser han fremover mot bedre dager og nye kamper i EM.

Euro 2020 - Denmark Training

SMIL: Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand forteller om en bedre stemning i gruppa nå som alle vet at det går fint med Christian Eriksen.

Foto: Hannah Mckay / Reuters

– Stundene hvor vi er takknemlige, glade og lettet tar mer og mer over. Stundene hvor vi kan tenke positivt på situasjonen – som kunne gått mye verre – tar over. Akkurat nå er jeg fokusert på å forberede spillerne på kamp, sier han.

– Det gir oss veldig mye. Det er uvirkelig at han sitter og smiler, det er uvirkelig at han så siste delen av kampen (mot Finland) med tanke på hvordan situasjonen så ut på et tidspunkt.

Slår kraftig tilbake mot Uefa

Hvorvidt kampen skulle spilles videre eller utsettes i kjølvannet av situasjonen har vært et tema siden lørdag.

Det endte med at kampen ble spilt videre, men danskenes kaptein ba om å bli byttet ut da han ikke klarte å fortsette. Flere av de danske spillerne har også kritisert Uefas (det europeiske fotballforbundet) for håndteringen.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) uttalte mandag kveld at de er «sikker på at episoden ble håndtert med den største respekt med tanke på den sensitive situasjonen og for spillerne».

Kasper Hjulmand

UENIG: Danmarks trener lar seg ikke misforstås når han forteller hva han syns om Uefas håndtering av kampen mellom Finland og Danmark.

Foto: Hannah Mckay / Reuters

– Det eneste riktige ville ha vært å sende våre spillere hjem i en buss lørdag kveld. Jeg føler at vi var under press og i et dilemma, og at det var enormt vanskelig å være der. Godt lederskap står ikke i en protokoll, sier Hjulmand.

Danmark-leiren skal ha fått beskjed etter Eriksens hjertestans om at de hadde tre alternativer: Spille ferdig kampen lørdag kveld, fortsette søndag klokken 12 eller å bli dømt til 0-3-tap.

Uefa hevder at «det ble besluttet å gjenoppta kampen først etter at begge lag ba om å få fullføre kampen samme kveld», men dette avvises av Hjulmand.

– Det blir helt feil å si at det var vi som ba om å spille videre.

Uefa opplyser at «spillernes behov for 48 timers hvile mellom kamper eliminerte alle andre muligheter» enn de som forelå.

Forventer en følelsesladd tur til Parken

Torsdag venter Belgia, for øyeblikket rangert som verdens beste landslag. Hjulmand tror det vil vekke følelser å lade opp til ny kamp.

– Vi skal forberede oss til en følelsesladd tur til Parken, og noen følelsesladde minutter før vi går i gang. Men når kampen starter, skal vi være klare.

– Vi skal vise hvem vi er. Vi viste det på og utenfor banen på lørdag, og torsdag skal vi igjen vise det og hvordan vi kjemper, fortsetter han.

Kampplanen blir noe annen uten danskenes midtbanestjerne.

– Jeg har sagt det mange ganger at Christian er hjertet i vårt lag, og pulsen i vårt spill. Han har alltid en helt utrolig evne til å oppfatte tid, rom og rytmen i en kamp, sier landslagssjefen.

Han avslutter likevel med en offensiv tone når han forteller at han er sikker på at de kommer til å stille med en ellever det blir vanskelig for belgierne å slå.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal