NRK Meny
Normal

Er dette hoppet 7,80? 8,02? 8,10?

EM-arrangøren målte lengdehoppet til svenske Thobias Nilsson Montler til 7,80 meter. Så begynte kaoset på Olympiastadion i Berlin, og klokken 1.30 fikk Montler beskjed om at han ble nummer fire.

EUROPEAN-CHAMPIONSHIPS/ATHLETICS

NESTEN: Thobias Nilsson Montler i aksjon under EM i lengdehopp.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Sverige la inn protest som førte til endring, men det holdt kun til fjerdeplass.

– Jeg lurer fortsatt på om man kan stole på det, sier Thobias Nilsson Montler til svenske Aftonbladet.

I sin første mesterskapsfinale noensinne presterte 22-åringen et kjempehopp i siste omgang. Ut fra TV-bildene så det ut som et hopp på over åtte meter, men funksjonærene målte lengdehoppet til 7.80. Deretter ble hoppet endret til 8.02, og så igjen endret til 8.10.

I videoen under kan du se hoppet:

VIDEO: Se hoppet og døm selv her.

– Kjennes bare feil

Rett etter hoppet reagerer Nilsson Montler med sjokk når han skjønner at lengden er feil. 22-åringen går rett bort til funksjonærene, og forteller dem at de må måle på nytt.

– Jeg står og ser ned på linjene i gropa, og ser at jeg er foran andre -og tredjeplassen. Derfor ble jeg glad, men så kommer 8.02 opp, og det kjennes bare feil, sa Nilsson Montler, mens protesten ble behandlet.

Svensken sier til Aftonbladet at funksjonærene prøvde å forklare målingen med at linjene i gropen viste feil, og at den elektroniske målingen var riktig.

Landslagstrener Oscar Gidewall var kraftig uenig. Han mente at TV-bildene viste at hoppet til Nilsson Montler var rett bak gullvinneren, greske Miltiadis Tentoglou.

– Det ser absolutt ut som at han var noen centimeter fra linjen og den skal være på 8.25. Det ser ut som hoppet er nærmer 8.20. Andre nasjoner har også påpekt dette. Det ser ut som et sølvhopp, sier Oscar Gidewall til SVT.

– Hadde vært kjempefornøyd

Det ble en sen natt for 22-åringen. Han måtte vente til klokken var 01.30 før han fikk svar på om han hadde vunnet en EM-medalje eller ikke.

Da arrangørens avgjørelse endelig kom viste det seg at svensken hadde rett, og lengden ble endret til 8.10 meter. Men det holdt ikke til medalje for Thobias Nilsson Montler, lengdehopperen endte på den sure fjerdeplassen.

– Hadde ikke vært for alt styret hadde jeg vært kjempefornøyd med fjerdeplass i mitt første EM. Hele situasjonen er fortsatt ett stort spørsmålstegn. Hvorfor gjorde de det gjorde, sier Nilsson Montler.

Siste nytt

 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo