Hopp til innhold

Enorm Sørloth senket Barcelona

Alexander Sørloth opplevde en av sine største kvelder på fotballbanen da Real Sociedad tok et langt steg mot mesterligaen med seier mot Barcelona.

SE MÅLET: Slik avgjorde Alexander Sørloth mot Barcelona.

Barcelona har vært i en klasse for seg i Primera Division denne sesongen og hadde avgjort den spanske eliteserien i fotball. Derfor var katalanerne også store favoritter da Real Sociedad besøkte Camp Nou lørdag kveld.

Men anført av en strålende Alexander Sørloth detonerte gjestene en aldri så liten fotballbombe.

Allerede etter fem minutter stormet den norske landslagsspissen inn på Barcelonas banehalvdel med ballen i beina. I stedet for å gå på mål, spilte han Mikel Merino igjennom. Alene Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet gjorde Merino ingen feil.

Etter 66 minutters spill fikk Sørloth selv en eventyrlig sjanse da han steg til værs på bakerste stolpe. Han fikk imidlertid ikke det treffet han hadde håpet på.

Real Sociedad

JUBELKVELD: Real Sociedad nærmer seg mesterligaen etter Sørloths herjing på Camp Nou.

Foto: AP

– Det mest imponerende

Fem minutter senere fikk imidlertid Sørloth sjansen igjen. Denne gangen var det Martín Zubimendi som stormet inn på Barcelonas halvdel. Og nå var Sørloth i den andre enden av pasningen.

Alene med keeper gjorde 27-åringen alt rett og satte inn 2–0 foran over 88.000 tilskuere.

Ifølge statistikknettstedet OptaJose er Alexander Sørloth den første Real Sociedad-spilleren i det 21. århundre med både scoring og assist i én og samme kamp på Camp Nou.

– Han har gjort en veldig flott sesong for Real Sociedad, men dette er det mest imponerende, det han har levert i en så viktig kamp, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller, ifølge NTB.

sU4KK2T9JgY

HEVET POKALEN: Sergio Busquets kunne heve ligatrofeet selv om Alexander Sørloth ødela festen.

Foto: Reuters

Tangerte Carew

Ni minutter før full tid ble Sørloth tatt av banen etter sin praktkamp. Åtte minutter senere reduserte ligaens toppscorer Robert Lewandowski for Barcelona, men Sørloth og hans lagkamerater kan likevel pakke med seg alle poengene hjem til San Sebastián.

Seieren betyr at Real Sociedad nå har et fem poengs forsprang på Villarreal i kampen om fjerdeplassen, som også gir en plass i mesterligaen neste sesong.

Scoringen var for øvrig Alexander Sørloths ellevte i serien denne sesongen. Med det tangerte han John Carews beste sesong i Valencia.

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • Tennislegenden Murray nådde utrolig milepæl – passerte 1000 kamper på ATP-touren

  To ganger olympisk mester Andy Murray tok seg tirsdag videre til 2. runde i ATP500-turneringen i London. Det var britens 1000. kamp på ATP-touren i karrieren.

  37-åringen står bokført med to Wimbledon-titler og én US Open-tittel. Karrierens største triumf sikret han under OL i 2012, da han tok gull på hjemmebane.

  I tillegg til tre Grand Slam-titler har Murray spilt hele fem finaler i Australian Open.

  Roger Federer (1526) har rekorden for flest kamper på ATP-touren gjennom tidene. Bak sveitseren følger Novak Djokovic (1324), Rafael Nadal (1300) og David Ferrer (1111).

  Jordan Thompson er Murrays neste motstander i London. Turneringen er viktig i oppladningen til prestisjetunge Wimbledon senere i sommer.

  I november 2016 tronet Murray øverst på verdensrankingen.

  (NTB)

  koFTFOJK_DQ
  Foto: AP
 • Christian Johnsen har fått sparken som trener i fotballklubben Aalesund

  Christian Johnsen er ferdig som hovedtrener i Aalesund. Oransjetrøyene har hatt en svak start på sesongen etter nedrykket fra Eliteserien i fjor.

  Det skriver klubben i en pressemelding. Aalesund tapte 0-4 for Levanger søndag og er tabelljumbo i 1. divisjon.

  – Etter nesten halvspilt sesong er realiteten at klubben står med ni poeng på tretten kamper, og det er besluttet at en må gjøre endringer for å snu situasjonen på banen, skriver klubben. (NTB)

  Christian Johnsen
  Foto: NTB
 • Boutera åtte sekunder bak OL-kravet på 3000 meter hinde

  Den norske friidrettsløperen Jacob Boutera klokket inn på 8.23,21 på 3000 meter hinder under et stevne i Finland tirsdag. Det er åtte sekunder unna OL-kravet.

  OL-kravet på distansen lyder 8.15,00. Den norske 28-åringen ble nummer fem, seks sekunder bak Abraham Seme fra Etiopia.

  Boutera klarte ikke å nå finale på 3000 meter hinder under friidretts-EM i Roma tidligere i juni. Da var han snaut fire sekunder unna å kvalifisere seg.

  – Jeg visste at jeg måtte overprestere litt for å gå til finalen. Det er skuffende at jeg ikke klarer det. På én måte er jeg glad for å være tilbake i mesterskap etter et år uten, men man er her for å komme til finalen, sa han til NRK etter forsøket.

  28-åringen fra Aurskog har en bestenotering på 8.21,69 på distansen, satt i nettopp Åbo for to år siden.

  (NTB)

  1C3TTfVcXU0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal