Sjokk og vantro etter Haaland-bom: – Verste jeg har sett

Erling Braut Haaland bommet på alle sjansers mor, men fikk rettet opp inntrykket på overtid. Dagens mann heter uansett Phil Foden, som sikret City-seier i byderbyet.

raEB95uSFqc

Kong Haralds fly er ventet til Gardermoen i kveld.

Erling Braut Haaland hadde vært anonym hele første omgang, og hadde færrest ballberøringer (8) av samtlige på banen. Men nordmannen har tidligere vist at han bare trenger den ene sjansen for å straffe motstanderen.

Og like før pause fikk han en enorm sjanse da Phil Foden serverte han på åpent mål. Men fra rundt to meters hold, klarte Haaland på mystisk vis å sende volleyen over mål.

– Er det mulig? Jeg var sikkert på at det var 1–1. Den er faktisk ferdigscoret, og det er verdens beste spiss som bommer. Det er ikke til å tro, kommenterte tidligere landslagssjef Nils Johan Semb for Viaplay.

– Det er kanskje den verste bommen jeg har sett på dette nivået. Han må heade den. Ufattelig, skrev tidligere toppspiss Gary Lineker på Twitter.

qrOKJacf4X4
PzeDcy5NyVI
7xwN4Iw9qYQ
4DvmLzuyu-E

Rundt Haaland reagerte lagkameratene med sjokk og vantro.

– Guardiola kan ikke tro det. Det vi har sett er oppsiktsvekkende, kommenterte tidligere United-spiller Gary Neville hos Sky Sports.

Haaland fortsatte å være anonym etter pause og hadde bare hatt seks ballberøringer i andre omgang før han endelig fikk en ny sjanse. Denne gangen var nordmannen sikker og punkterte kampen til 3-1 på overtid.

Dermed fikk han rettet opp litt av inntrykket etter den enorme bommen.

– Jeg bryr meg ikke. Jeg bryr meg ikke om at han bommer. Det jeg bryr meg er at han holder seg inne i kampen, tenker positivt og på den neste muligheten. Han kan bomme på ti sjanser som det, det er ikke noe problem, sier Guardiola til Viaplay.

yHvcjSvXjAg

ENDELIG: Haaland jubler for 3-1.

Drømmemål av utskjelte Rashford

Marcus Rashford har lenge vært i hardt vær. Formen har vært fraværende og de britiske tabloidene har fråtset i 26-åringens byturer og privatliv.

Det har blitt stilt spørsmål rundt Rashfords dedikasjon til klubben og livet som fotballspiller, og tidligere denne uka rykket han ut med en egenskrevet forsvarstale hos The Players Tribune.

– Hvis du støtter meg – bra. Hvis du tviler på meg – enda bedre, skrev den Manchester-fødte stjernespissen.

Søndag svarte han nok en gang på tiltale med å sende United i ledelsen mot byrival City. Og scoringen var av det praktfulle slaget.

Bruno Fernandes trillet ballen bakover mot lagkameraten på ekte løkke-vis, og den engelske landslagsspilleren banket til alt han kunne med høyrefoten. Krysstangen inn og utagbart for Ederson i vertenes mål. Da var kampen bare åtte minutter gammel.

Rashford jubel united

KANONKULE: Rashford og lagkameratene jubler etter United-spillerens drømmemål.

Foden-perle

Det var tidvis svært hektisk på Etihad Stadium. Manchester City var det førende laget, men en god André Onana holdt de rødkledde inne i kampen. Som da han stoppet Phil Foden alene gjennom og med et tigersprang fikk slått Rodris harde volley til side for mål.

United søkte etter gode kontringsmuligheter etter åpningsmålet og var langt ifra ufarlig gjennom første omgang. Rashford var på vei alene gjennom, med en liten banehalvdel foran seg, men førstetouchet satt ikke og angriperen ble løpt opp av Citys forsvar.

Ikke lenge etter fikk han en ny god mulighet inne i 16-meteren, men denne gangen bommet Rashford rett og slett på ballen. Da tok en annen lokalgutt ansvar i motsatt ende av banen.

For etter pause handlet det meste om City igjen – og da fikk endelig Guardiolas menn hull på byllen.

Phil Foden, fra Stockport i Manchesters forsteder, dro med seg ballen innover i banen og fyrte løs fra like utenfor 16-meteren. Skuddet tok opp kampen med Rashfords i både styrke og presisjon, og en utstrakt Onana nådde aldri opp til vinkelen for å forhindre 1–1.

I forkant hadde Rashford gått i bakken på andre siden av banen. United-spilleren ropte etter frispark, men dommeren vinket spillet videre og like etter scoret Foden.

VPr3MFdWgpE

JUBEL: Fansen feirer med øl, mens Haaland vil ha Foden med tilbake for å sette i gang kampen igjen.

– Verdensklasse

City fortsatte å lede an foran hjemmefansen. Og det var gutten fra deres eget akademi som skulle bli den store helten og redningsmannen.

Foden og Julian Alvarez spilte veggspill inn i Uniteds boks, og engelskmannen testen skuddfoten på nytt. Denne gangen med en markkryper, som snek seg inn i det lengste hjørnet.

Nærmest på egen hånd hadde han snudd til seier mot erkerivalen.

Jeg vet hva det betyr for fansen, i et derby på hjemmebane. Og det betyr alt for meg, sier en strålende fornøyd Foden til Sky Sports.

– Han er en spiller i verdensklasse som får plass på alle lag i verden, mener Englands tidligere landslagsspiller Paul Merson.

De 143 siste gangene United har ledet til pause i Premier League, har de også gått seirende ut til slutt. Søndag ble den rekken brutt. City er nå ett poeng bak serieleder Liverpool:

Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28

• EM-bronse for Benske og Tjøm: – Råimponert

Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarn.

– Jeg er råimponert. Det er det best disponerte løpet jeg har sett dem ro noen gang, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes idet duoen passerte målstreken.

Det ble en svært tett og jevn affære gjennom de 2000 meterne som ble rodd. Den norske duoen så lenge ut til å ta sølvet, men måtte seg seg slått på målstreken av italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares.

Jan Schäuble og Rafael Ireland fra Sveits tok gullet etter å ha ledet hele veien. De ble utfordret av italienerne, men hadde krefter igjen mot slutten og vant med 2,27 sekunders margin.

Norge har allerede sikret OL-plass i dobbeltsculler for menn.

Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarnn
  • Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

Johannes Høsflot Klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i Mosjøen. Petter Northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale.

Dermed sikret Klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. Lucas Chanavat ble nummer to, mens Even Northug sikret 3.-plassen.

Rennet var Klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for Norge i verdenscupen.

Nå er han imidlertid kommet til enighet med Norges Skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene.

Den tidligere skikongen Petter Northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. I semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet.

ycJj6_DcAqY
  • Norges ishockeykvinner klare for elite-VM

De norske ishockeykvinnene tok seg til elite-VM neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i Klagenfurt. Lørdag slo laget Sør-Korea med 8-0.

Tea Løkke Nyberg (2), Emma Bergesen, Emilie Kruse, Iben Tillman, Madelen Haug Hansen, Andrea Dalen og Une Bjelland scoret målene i storseieren.

Norge vant alle sine kamper i Østerrike, men havner trolig på annenplassen bak Frankrike ettersom tre av seierne har kommet på straffer.

2.-plass eller 1.-plass spiller ingen rolle ettersom de to beste rykker opp til eliten neste år.