Hopp til innhold

Sjokk og vantro etter Haaland-bom: – Verste jeg har sett

Erling Braut Haaland bommet på alle sjansers mor, men fikk rettet opp inntrykket på overtid. Dagens mann heter uansett Phil Foden, som sikret City-seier i byderbyet.

raEB95uSFqc

Kong Haralds fly er ventet til Gardermoen i kveld.

Erling Braut Haaland hadde vært anonym hele første omgang, og hadde færrest ballberøringer (8) av samtlige på banen. Men nordmannen har tidligere vist at han bare trenger den ene sjansen for å straffe motstanderen.

Og like før pause fikk han en enorm sjanse da Phil Foden serverte han på åpent mål. Men fra rundt to meters hold, klarte Haaland på mystisk vis å sende volleyen over mål.

– Er det mulig? Jeg var sikkert på at det var 1–1. Den er faktisk ferdigscoret, og det er verdens beste spiss som bommer. Det er ikke til å tro, kommenterte tidligere landslagssjef Nils Johan Semb for Viaplay.

– Det er kanskje den verste bommen jeg har sett på dette nivået. Han må heade den. Ufattelig, skrev tidligere toppspiss Gary Lineker på Twitter.

qrOKJacf4X4
PzeDcy5NyVI
7xwN4Iw9qYQ
4DvmLzuyu-E

Rundt Haaland reagerte lagkameratene med sjokk og vantro.

– Guardiola kan ikke tro det. Det vi har sett er oppsiktsvekkende, kommenterte tidligere United-spiller Gary Neville hos Sky Sports.

Haaland fortsatte å være anonym etter pause og hadde bare hatt seks ballberøringer i andre omgang før han endelig fikk en ny sjanse. Denne gangen var nordmannen sikker og punkterte kampen til 3-1 på overtid.

Dermed fikk han rettet opp litt av inntrykket etter den enorme bommen.

– Jeg bryr meg ikke. Jeg bryr meg ikke om at han bommer. Det jeg bryr meg er at han holder seg inne i kampen, tenker positivt og på den neste muligheten. Han kan bomme på ti sjanser som det, det er ikke noe problem, sier Guardiola til Viaplay.

yHvcjSvXjAg

ENDELIG: Haaland jubler for 3-1.

Foto: Reuters

Drømmemål av utskjelte Rashford

Marcus Rashford har lenge vært i hardt vær. Formen har vært fraværende og de britiske tabloidene har fråtset i 26-åringens byturer og privatliv.

Det har blitt stilt spørsmål rundt Rashfords dedikasjon til klubben og livet som fotballspiller, og tidligere denne uka rykket han ut med en egenskrevet forsvarstale hos The Players Tribune.

– Hvis du støtter meg – bra. Hvis du tviler på meg – enda bedre, skrev den Manchester-fødte stjernespissen.

Søndag svarte han nok en gang på tiltale med å sende United i ledelsen mot byrival City. Og scoringen var av det praktfulle slaget.

Bruno Fernandes trillet ballen bakover mot lagkameraten på ekte løkke-vis, og den engelske landslagsspilleren banket til alt han kunne med høyrefoten. Krysstangen inn og utagbart for Ederson i vertenes mål. Da var kampen bare åtte minutter gammel.

Rashford jubel united

KANONKULE: Rashford og lagkameratene jubler etter United-spillerens drømmemål.

Foto: Reuters

Foden-perle

Det var tidvis svært hektisk på Etihad Stadium. Manchester City var det førende laget, men en god André Onana holdt de rødkledde inne i kampen. Som da han stoppet Phil Foden alene gjennom og med et tigersprang fikk slått Rodris harde volley til side for mål.

United søkte etter gode kontringsmuligheter etter åpningsmålet og var langt ifra ufarlig gjennom første omgang. Rashford var på vei alene gjennom, med en liten banehalvdel foran seg, men førstetouchet satt ikke og angriperen ble løpt opp av Citys forsvar.

Ikke lenge etter fikk han en ny god mulighet inne i 16-meteren, men denne gangen bommet Rashford rett og slett på ballen. Da tok en annen lokalgutt ansvar i motsatt ende av banen.

For etter pause handlet det meste om City igjen – og da fikk endelig Guardiolas menn hull på byllen.

Phil Foden, fra Stockport i Manchesters forsteder, dro med seg ballen innover i banen og fyrte løs fra like utenfor 16-meteren. Skuddet tok opp kampen med Rashfords i både styrke og presisjon, og en utstrakt Onana nådde aldri opp til vinkelen for å forhindre 1–1.

I forkant hadde Rashford gått i bakken på andre siden av banen. United-spilleren ropte etter frispark, men dommeren vinket spillet videre og like etter scoret Foden.

VPr3MFdWgpE

JUBEL: Fansen feirer med øl, mens Haaland vil ha Foden med tilbake for å sette i gang kampen igjen.

Foto: AFP

– Verdensklasse

City fortsatte å lede an foran hjemmefansen. Og det var gutten fra deres eget akademi som skulle bli den store helten og redningsmannen.

Foden og Julian Alvarez spilte veggspill inn i Uniteds boks, og engelskmannen testen skuddfoten på nytt. Denne gangen med en markkryper, som snek seg inn i det lengste hjørnet.

Nærmest på egen hånd hadde han snudd til seier mot erkerivalen.

Jeg vet hva det betyr for fansen, i et derby på hjemmebane. Og det betyr alt for meg, sier en strålende fornøyd Foden til Sky Sports.

– Han er en spiller i verdensklasse som får plass på alle lag i verden, mener Englands tidligere landslagsspiller Paul Merson.

De 143 siste gangene United har ledet til pause i Premier League, har de også gått seirende ut til slutt. Søndag ble den rekken brutt. City er nå ett poeng bak serieleder Liverpool:

null
Spiller nå
Lyon snudde kampen fra 0-2 til 3-2 på få minutter 01:13
Neste

Siste nytt

 • Etiopisk friidrettsutøver utestengt i fem år

  Den etiopiske mellomdistanseløperen Zerfe Wondemagegn har blitt utestengt i fem år etter flere brudd på dopingreglene.

  Det bekrefter Friidrettens integritetsenhet (AIU) mandag.

  Wondemagegn ble nummer fire på 3000 meter hinder i VM i august i fjor. Hun har også en åttendeplass på øvelsen fra OL i 2021.

  21-åringen testet positvt på tre ulike tester mellom 22. august og 24. september i fjor.

  Hun fikk opprinnelig en straff på seks år, men den ble redusert med ett år etter at hun erkjente bruddene.

  Utestengelsen på fem år gjelder fra 20. oktober 2023.

  Zerfe Wondemagegn under Diamond League i Monaco i august 2022
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Iuel med på VM-laget i stafett

  Norge skal for første gang delta i VM i stafett, og reiser til Bahamas med en tropp på seks kvinner. Hovedmålet er å kvalifisere seg til OL.

  – Vi har aldri hatt stafettlag i OL tidligere. Det vil være en milepæl for kvinnelig friidrett å kvalifisere et stafettlag, sier sportssjef Erlend Slokvik til NRK.

  Slokvik bekrefter den norske deltakelsen overfor NRK, og ramser opp følgende seks navn til 4x400 meter:

  Josefine Tomine Eriksen (Sem IF), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (IK Tjalve), Amalie Hammild Iuel (IK Tjalve), Henriette Jæger (Aremark IF), Linn Oppegaard (Moss IL) og Elisabeth Slettum (Idrettslaget Skjalg).

  – De gleder seg veldig og er optimistiske. De føler at dette er en god mulighet de har fått, og de er spente, sier Slokvik.

  Det er totalt 16 lag som kvalifiserer seg til 4x400 meter under sommerens OL i Paris, og hele 14 av disse blir kvalifisert under stafett-VM på Bahamas.

  – Det er her det er mulig å kvalifisere seg. De to siste plassene deles ut til de to beste tidene ellers, og det ser ut som kan bli ganske krevende. Vi mener at dette er den største sjansen til å kvalifisere seg, sier Slokvik.

  – Vi reiser fordi vi mener det er en realistisk mulighet til å klare det. Da må vi helt sikkert sette norsk rekord. Det mener vi at vi er gode nok til, fortsetter Slokvik.

  Den norske rekorden er på 3.28,58, satt av Ertzgaard, Slettum, Line Kloster og Iuel under Bislett Games i 2022.

  Stafett-VM i den bahamanske hovedstaden Nassau arrangeres går av stabelen 4. og 5. mai.

  Amalie Iuel, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard og Elisabeth Slettum på trening 18. januar
  Foto: Harald Thingnes / NRK
 • Svensk yndlingsduo i sandvolleyball klare for OL

  De svenske sandvolleyballheltene David Åhman og Jonatan Hellvig er klare for OL i Paris etter seieren i verdensturneringen i mexicanske Tepic.

  I Paris-OL blir de et suverent medaljehåp i kamp med blant andre nordmennene Anders Mol og Christian Sørum.

  Mol og Sørum er regjerende olympiske mestere etter seieren i Tokyo-OL for tre år siden, men sliter hardt for tiden. Mol ble operert for beinbrudd i slutten av mars og har fått satt inn en skinne. Skinnen må være på i et halvt år, og, det betyr at han må spille med under hele turneringen i Paris.

  Det er uvisst hvordan det vil påvirke spillet hans når han kommer i gang på banen igjen.

  Uansett mister den norske duoen viktige treningsuker og flere turneringer slik som den som ble avsluttet i Mexico i helgen.

  I Mexico vant svenskene Åhman og Hellvig 2-1 (21-17, 19-21, 15-10) over George og André fra Brasil.

  24 par skal delta i OL i Paris til sommeren.

  5sWOQ9JT_Ww
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal