Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

(©NTB)

Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  • Berge skjøt Sheffield United opp til Premier League

Sander Berge scoret det første målet da Sheffield United onsdag kveld sikret oppykket til Premier League med 2-0-seier over West Bromwich.

Etter Berges scoring i det 58. minutt, så ikke hjemmelaget seg tilbake, og Anel Ahmedhodzic trygget seieren i det 76. minutt.

– Vi har jobbet så hardt for dette, og det er veldig spesielt å avgjøre på hjemmebane foran våre supportere, sa Berge selv til Sky Sports, ifølge NTB.

Scoringen var Berges sjette scoring i ligaen denne sesongen.

Sheffield United har selv tre runder igjen av sesongen, mens de fleste lagene rundt har to kamper igjen av den ordinære sesongen i mestersskapsserien. Ned til Luton Town skiller det nå syv poeng.

Det var allerede før onsdagens kamp klart at Burnley vil vinne mestersskapsserien. De er ti poeng foran Sheffield United.

Sheffield-laget var sist i Premier League i 2020/21-sesongen.

Sheffield United
  • Burnley suste videre mot Premier League

Nederlandske Ian Maatsen, på utlån fra Chealsea, scoret Burnleys to mål i 2-1 seieren mot Swansea i den engelske mesterskapsserien mandag.

Burnley topper tabellen på nest øverste nivå i engelsk fotball og ser ut til å være på full fart mot opprykk til Premier League. Etter mandagens seier er det hele 14 poeng ned til Blackburn på tredjeplass.

Ved sesongslutt rykker de to beste lagene direkte opp.

Sander Berges Sheffield United er serietoer, seks poeng bak Burnley. Samtidig har laget en kamp mindre spilt. De møter Queens Park Rangers senere mandag kveld.

Ian Maatsen
  • Dean Smith ferdig som Norwich-trener

Dean Smith har fått sparken som hovedtrener i den engelske fotballklubben Norwich, ifølge NTB. Også hans nærmeste hjelpere er ferdige i klubben. Det melder Norwich på sitt nettsted tirsdag, dagen etter 1-2-tapet for Luton. Norwich rykket ned fra Premier League forrige sesong og i øyeblikket på femteplass i mesterskapsserien.

Dean Smith har fått sparken som hovedtrener i den engelske fotballklubben Norwich, ifølge NTB. Også hans nærmeste hjelpere er ferdige i klubben.

Det melder Norwich på sitt nettsted tirsdag, dagen etter 1-2-tapet for Luton. Norwich rykket ned fra Premier League forrige sesong og i øyeblikket på femteplass i mesterskapsserien, 12 poeng bak direkte opprykksplass. Laget har vunnet bare tre av sine 13 siste seriekamper.

– I arbeidet mot våre sportslige mål føler styret at dette er rett øyeblikk for et skifte, skriver klubben.