Hopp til innhold

Leeds United

  • Forlater Leeds etter 268 kamper

    Forsvarsspiller Luke Ayling skal spille for en annen klubb enn Leeds for første gang på 7,5 år. Resten av sesongen tilbringes på lån i Middlesbrough.

    Det bekrefter begge klubbene onsdag.

    Ayling har spilt for Leeds siden sommeren 2016, og spilte søndag sin siste av 268 kamper for klubben.

    I 2020 var venstrebacken med å sende Leeds opp til Premier League for første gang på 16 år, og den påfølgende sesongen spilte han samtlige 38 kamper på det øverste nivået.

    Forrige sesong rykket Leeds ned, og denne sesongen har det blitt 14 kamper – halvparten som kaptein – for Ayling i mesterskapsserien.

    Der ligger Leeds på fjerdeplass etter 26 kamper, mens Middlesbrough er nummer 12.

    Luke Ayling
    Foto: OLI SCARFF / AFP
  • Golfstjerner kjøper seg inn i Leeds

    Golfstjernene Jordan Spieth og Justin Thomas kjøper seg inn i fotballklubben Leeds, som rykket ned fra Premier League forrige sesong, melder NTB.

    Golfduoen er en del av den amerikanske investorgruppen 49ers Enterprises som inngikk en avtale med selskapet Aser Ventures i juni om oppkjøp av klubben.

    – Det var ikke ideelt å rykke ned, men vi ble involvert med 49ers-gruppen i forhold til å kjøpe en større aksjepost, sa Spieth til Sky Sports.

    Ifølge kanalen eide 49ers Enterprises 44 prosent av Leeds fra før, men kjøpte de resterende 56 prosentene etter avtalen i juni – og eier nå hele den engelske klubben.

    49ers Enterprises, hvor milliardær Denise DeBartolo står i spissen, eier også NFL-laget San Francisco 49ers.

    Jordan Spieth Justin Thomas
    Foto: AP
  • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

    Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

    Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

    På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

    Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

    Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

    Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

    49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

    (©NTB)

     Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
    Foto: AP
  • Nedrykkstruede Leeds sparket fotballdirektøren

    Victor Orta er ferdig som fotballdirektør i den nedrykkstruede Premier League-klubben Leeds. Klubben bekrefter beslutningen på egne nettsider tirsdag.

    – Jeg er trist over måten dette kapittelet avsluttes på, da Victor har vært ansvarlig for noen av de beste øyeblikkene i min tid som eier av Leeds United, og jeg takker ham og hans folk for alt de har gjort i siste seks årene, sier eier Andrea Radrizzani i en uttalelse.

    – Det er imidlertid klart at det er på tide å endre retning, og derfor har vi blitt enige om at Victor skal forlate klubben, legger han til.

    Orta kom til Elland Road-klubben sommeren 2017 og bidro til at klubben rykket opp til Premier League i 2020. Han har blant annet hatt ansvaret for å rekruttere nye spillere og ansatte.

    Ifølge den anerkjente «overgangsguruen» Fabrizio Romano skal også trener Javi Garcia være ferdig i klubben. Ifølge ham skal Sam Allardyce erstatte Garcia frem til slutten av sesongen.

    Leeds ligger på plassen over nedrykksstreken i den engelske toppdivisjonen foran de fire siste kampene. Kun målforskjellen skiller dem fra Nottingham Forest på plassen bak. Nestjumbo Everton har kun ett poeng mindre enn Leeds.

    Leeds har et vrient kampprogram foran seg. Manchester City (b), Newcastle (h), West Ham (b) og Tottenham (h) gjenstår før sesongslutt. (NTB)

    Premier League - Leeds United v West Bromwich Albion
    Foto: LYNNE CAMERON / Reuters
  • Fofana ordnet etterlengtet Chelsea-seier

    Chelseas midtstopper Wesley Fofana scoret kampens eneste mål i 1-0-møtet med Leeds i Premier League. Det ga manager Graham Potter en viktig opptur.

    De siste fem ligakampene før lørdagens oppgjør hadde alle endt med poengtap for Chelsea. I de samme kampene hadde blåtrøyene bare scoret én gang.

    Innledningsvis mot Leeds slet de med å overliste Illan Meslier i Leeds-buret.

    Etter litt over kvarteret spilt ble Kai Havertz spilt igjennom av Raheem Sterling. Alene med keeper prøvde tyskeren en avslutning, men ble stoppet.

    Noen minutter senere kom Chelsea enda nærmere da Sterling spilte et lavt innlegg inn i feltet som ble banket i tverrliggeren fra João Félix. Lagene gikk i garderoben etter en målløs omgang.

    Sju minutter etter hvilen fikk Chelsea hull på byllen. Et hjørnespark ble svingt inn i feltet, og Wesley Fofana var råsterk og stanget inn en hjemmeledelse. Det ble kampens eneste nettkjenning.

    Chelsea tok dermed en viktig seier og ga manager Graham Potter et lite pusterom fra et stadig økende press. Chelsea innehar fortsatt 10.-plassen i Premier League, mens Leeds ligger på 17.-plass med 22 poeng. (NTB)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: David Cliff / AP

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal