Hopp til innhold

Leeds United

 • Golfstjerner kjøper seg inn i Leeds

  Golfstjernene Jordan Spieth og Justin Thomas kjøper seg inn i fotballklubben Leeds, som rykket ned fra Premier League forrige sesong, melder NTB.

  Golfduoen er en del av den amerikanske investorgruppen 49ers Enterprises som inngikk en avtale med selskapet Aser Ventures i juni om oppkjøp av klubben.

  – Det var ikke ideelt å rykke ned, men vi ble involvert med 49ers-gruppen i forhold til å kjøpe en større aksjepost, sa Spieth til Sky Sports.

  Ifølge kanalen eide 49ers Enterprises 44 prosent av Leeds fra før, men kjøpte de resterende 56 prosentene etter avtalen i juni – og eier nå hele den engelske klubben.

  49ers Enterprises, hvor milliardær Denise DeBartolo står i spissen, eier også NFL-laget San Francisco 49ers.

  Jordan Spieth Justin Thomas
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Nedrykkstruede Leeds sparket fotballdirektøren

  Victor Orta er ferdig som fotballdirektør i den nedrykkstruede Premier League-klubben Leeds. Klubben bekrefter beslutningen på egne nettsider tirsdag.

  – Jeg er trist over måten dette kapittelet avsluttes på, da Victor har vært ansvarlig for noen av de beste øyeblikkene i min tid som eier av Leeds United, og jeg takker ham og hans folk for alt de har gjort i siste seks årene, sier eier Andrea Radrizzani i en uttalelse.

  – Det er imidlertid klart at det er på tide å endre retning, og derfor har vi blitt enige om at Victor skal forlate klubben, legger han til.

  Orta kom til Elland Road-klubben sommeren 2017 og bidro til at klubben rykket opp til Premier League i 2020. Han har blant annet hatt ansvaret for å rekruttere nye spillere og ansatte.

  Ifølge den anerkjente «overgangsguruen» Fabrizio Romano skal også trener Javi Garcia være ferdig i klubben. Ifølge ham skal Sam Allardyce erstatte Garcia frem til slutten av sesongen.

  Leeds ligger på plassen over nedrykksstreken i den engelske toppdivisjonen foran de fire siste kampene. Kun målforskjellen skiller dem fra Nottingham Forest på plassen bak. Nestjumbo Everton har kun ett poeng mindre enn Leeds.

  Leeds har et vrient kampprogram foran seg. Manchester City (b), Newcastle (h), West Ham (b) og Tottenham (h) gjenstår før sesongslutt. (NTB)

  Premier League - Leeds United v West Bromwich Albion
  Foto: LYNNE CAMERON / Reuters
 • Fofana ordnet etterlengtet Chelsea-seier

  Chelseas midtstopper Wesley Fofana scoret kampens eneste mål i 1-0-møtet med Leeds i Premier League. Det ga manager Graham Potter en viktig opptur.

  De siste fem ligakampene før lørdagens oppgjør hadde alle endt med poengtap for Chelsea. I de samme kampene hadde blåtrøyene bare scoret én gang.

  Innledningsvis mot Leeds slet de med å overliste Illan Meslier i Leeds-buret.

  Etter litt over kvarteret spilt ble Kai Havertz spilt igjennom av Raheem Sterling. Alene med keeper prøvde tyskeren en avslutning, men ble stoppet.

  Noen minutter senere kom Chelsea enda nærmere da Sterling spilte et lavt innlegg inn i feltet som ble banket i tverrliggeren fra João Félix. Lagene gikk i garderoben etter en målløs omgang.

  Sju minutter etter hvilen fikk Chelsea hull på byllen. Et hjørnespark ble svingt inn i feltet, og Wesley Fofana var råsterk og stanget inn en hjemmeledelse. Det ble kampens eneste nettkjenning.

  Chelsea tok dermed en viktig seier og ga manager Graham Potter et lite pusterom fra et stadig økende press. Chelsea innehar fortsatt 10.-plassen i Premier League, mens Leeds ligger på 17.-plass med 22 poeng. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Rodrigo med langvarig skadeavbrekk

  Leeds United-spilleren Rodrigo Moreno (31) er ute med skade i opp mot to måneder.

  Sist lørdag tok Leeds imot Accrington Stanley i FA-cupen. Yorkshire-laget sikret seg seieren 3-1, men måtte se sin storscorer Rodrigo Moreno takke for seg med en ankelskade. På klubbens nettside bekreftes det nå at spanjolen er ventet å være på sidelinjen i opp mot to måneder.

  – Det medisinske støtteapparatet er sikre på at Rodrigo vil være tilbake i spill i slutten av mars, står det.

  31-åringens fravær kan bli tungt for det hvitkledde laget som har et hektisk kampprogram i vente og møter Nottingham Forest kommende helg. Klubben ligger foreløpig på 15.-plass i ligaen.

  Leeds skal også møte et formsterkt Manchester United to ganger i løpet av fire dager i Premier League.

  Rodrigo har så langt funnet nettmaskene tolv ganger denne sesongen. ti av dem i Premier League.

  (©NTB)

  rodrigo
  Foto: Jon Super / AP

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Hovland-festen fortsetter i Ryder Cup

  Viktor Hovland fortsatte fantomspillet i Ryder Cup lørdag og bidro til at Europa fikk en drømmestart også på dag to av turneringen i Roma.

  Som på åpningsdagen fredag valgte Europa-kaptein Luke Donald å sende Hovland ut i foursome-spill med det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg. De to skandinavene fant tonen og spilte knakende godt på første dag, og lørdag fortsatte duoen om mulig enda bedre.

  Amerikanerne Brooks Koepka og Scottie Scheffler ble regelrett ydmyket i innledningen på runden. Hovland og Åberg vant de fire første hullene og fulgte opp med å gå fem hull opp etter seks spilte.

  Et comeback i den kampen virker helt usannsynlig.

  – Det er bare å trekke for gardinen og gå og legge seg igjen. Dette er beintøft, sa Viaplay-ekspert Espen Kofstad om situasjonen til amerikanerne.

  Amerikanerne har kun et halvpoeng på tavla etter innledningen.

  Dermed kan lørdagen i Roma enda i et nytt amerikansk mareritt.

  (NTB)

  776038461
  Foto: ANDREAS SOLARO / AFP
 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste