Hopp til innhold

Engebråten perset på 500 meter i allround-VM

Hallgeir Engebråten senket sin personlige bestenotering til 36,37 på åpningsdistansen 500 meter i allround-VM på skøyter i Tyskland lørdag.

Sverre Lunde Pedersen leverte best av de norske i åpningen og ble nummer åtte med 36,24. Pedersen har en rekke medaljer i allround-VM og EM gjennom karrieren. 31-åringen avslutter karrieren søndag.

Den amerikanske superstjernen Jordan Stolz senket banerekorden med sitt løp på 34,10 og leder mesterskapet etter én øvelse. Han har imidlertid de lengste distansene som sin svakhet.

Engebråten er på 10.-plass foran 5000-meteren senere lørdag. Han tok OL-bronse på 5000 meter i 2022.

Sander Eitrem la seg inn på 15.-plass på 500-meteren med tiden 37,06. Eitrem tok i fjor sølv i allround-VM i Hamar. I februar tok han bronse på 5000-meteren i VM enkeltdistanser.

Mesterskapet avsluttes med 1500 og 10.000 meter søndag. (NTB)

Hallgrei Engebråten i Inzell
Foto: Matthias Schrader / AP

Siste nytt

 • Barcelona slo Nylands Sevilla i Xavis avskjed

  Landslagskeeper Ørjan Nyland fikk mye å henge fingrene i da sesongen ble avsluttet med Sevilla mot Barcelona. To ganger måtte han gi tapt.

  Katalanerne vant 2-1 etter scoringer av Robert Lewandowski og Fermín López. Sevillas mål ble scoret av angriper Youssef En-Nesyri.

  Nyland leverte flere gode redninger i oppgjøret.

  I januar uttalte Xavi at han ville trekke seg fra jobben etter sesongen. I april kom så helomvendingen, da klubblegenden signerte en forlengelse fram til 2025. Nå er det likevel slutt, og ifølge flere medier er Flick på vei inn portene. Fredag ga klubben beskjed om at Xavi ikke fikk fortsette.

  Barcelona endte på 2.-plass, ti poeng bak serievinner Real Madrid.

  Sevilla avsluttet sesongen med fire strake tap, men en gladmelding for Nyland er at det ble kjent at nordmannen fortsetter i klubben i to nye år.

  Xavi
  Foto: AP
 • Vertsnasjon Tsjekkia vant ishockey-VM

  NHL-stjernen David Pastrnak sendte hjemmepublikumet til himmels midtveis i siste periode. Tsjekkia vant VM-finalen i ishockey 2-0 over Sveits.

  Etter to jevne perioder tok Tsjekkia mer over i den siste. Pastrnak hamret inn 1-0 opp i vinkelen etter en dropp i offensiv sone.

  28 år gamle Pastrnak sluttet seg til VM-troppen da hans lag Boston Bruins røk ut av NHL-sluttspillet.

  VM-tittelen er Tsjekkias sjuende og det første siden 2010. Sveits må fortsatt vente på sitt første gull. Det er den fjerde VM-finalen som ender med nederlag for Sveits.

  Det norske laget endte på 11.-plass i mesterskapet. (NTB)

  hX5clAX6eUQ
  Foto: AP
 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal