Emosjonell Bovim til finalen: – Det var noen som ikke trodde på det

ZÜRICH (NRK.no): Ingvill Måkestad Bovim slo tilbake etter skademareritt og fødsel.

Ingvill Måkestad Bovim snakker med Line Andersen om dagens 1500 m.

Se hele intervjuet med en emosjonell Ingvill Måkestad Bovim etter løpet der hun kom seg til finalen på 1500 meter.

Ingvill Måkestad Bovim under 1500 meter i EM i Zürich

Tommel opp fra Ingvill Måkestad Bovim etter en sikker fjerdeplass i løpet og finaleplass.

Se innspurten lenger ned i saken!

– Jeg blir emosjonell. Det var noen som ikke trodde på det, det vet jeg. Jeg synes det er fantastisk gøy å komme tilbake igjen på dette nivået, sa Ingvill Måkestad Bovim til NRK etter løpet og fortsatte:

– Det blir litt sånn «jeg skal vise dere», og det klarte jeg med å komme til finalen i EM.

Hun tok seg greit videre til EM-finalen på 1500 meter etter å ha kontrollert inn en fjerdeplass i heatet.

Åpningen var ganske rolig i heatet til Bovim. De to første rundene gikk bedagelig. På siste runden ble derimot tempoet skrudd opp og ut på oppløpet lå Bovim på den viktige fjerdeplassen som ga finaleplass.

Bovim møtte pressen med et blødende sår på leggen, som hun fikk da noen av løperne begynte å knuffe og bruke armer og bein for å skubbe til seg plass i feltet.

– Det går bra. Det blir alltid litt knuffing, det er helt vanlig. Når jeg løper kjenner jeg ikke at jeg får sår en gang, sier hun til NRK.no.

Rodal: – En grei spurt

Den fjerde posisjonen i feltet forsvarte hun lett inn i målet. Se hele resultatlisten her.

– Det var en grei spurt, men ingen imponerende spurt. En safe fjerdeplass, var NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodals dom.

–Det var mulig å spare mest mulig krefter. Jeg kjenner at jeg har det ekstra giret og det var greit, sa Bovim selv om løpet.

Hun løp inn på fjerdeplass og tiden 4.13,02 og ble direkte kvalifisert til finalen som går på fredag.

Saken fortsetter under videoen!

EM friidrett: Innspurten på dagens 1500 m med Ingvill Måkestad Bovim.

Se den kontrollerte innspurten av 1500-meterkvalifiseringen.

Gledet seg stort til mesterskapscomeback

VM i 2013 så 33-åringen hjemmefra etter at hun ble mor. Mesterskapet før det ble et trist sorti for mellomdistanseløperen.

Før OL i London 2012 var hun «i sitt livs form», men med avrevne sener i ankelen måtte en tårevåt Bovim kaste inn håndkleet dagen før forsøksheatet på 1500-meter i London-lekene.

– Det blir helt spesielt. Det var utrolig kjipt å se London-OL fra tribunen, og nå kan jeg endelig være på stadion som utøver igjen. Jeg gleder meg stort, sier Ingvill Måkestad Bovim til NRK.no like før EM.

Sterkt heat

Ingvill Måkestad Bovim løp i det første heatet. Et heat med flere sterke løpere og der de fire beste var direkte kvalifisert. De fire beste tidene gikk også videre til finalen på fredag.

– Hvis jeg stiller til startstreken på fredag er jeg fornøyd, sa Bovim til NRK før løpet.

Ingvill Måkestad Bovims personlige beste på distansen er 4.02,20 og hennes sesongbeste er 4.04,11. Den satte hun i Heusdel-Zolder i juli.

Bovim hadde før dagens løp to løpere med bedre sesongbeste i samme heat. Det var svenske Abeba Aregawi som har løpt på 4.57,57 og britiske Laura Muir 4.00,07.

Aregawi vant heatet, mens Muir havnet utenfor finalen da hun endte på 6. plass i heatet og tiden ikke var god nok til å gå videre.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

Robin Østrøm
  • Rasmussen ble belgisk cupmester

Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

R-qRhvQEQVk
  • Spansk bruddseier i Giroen

Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)