Gråt av glede etter EM-bronse

Christina Vukicevic var på gråten, og det av lykke, etter at hun ble nummer tre i finalen på 60 meter hekk under innendørs-EM i friidrett i Paris.

Video Bronse til Vukicevic i Paris

Christina Vukicevic løp inn til bronse i Paris

- Dette er helt sykt, sa en overlykkelig Christina Vukicevic til NRK etter at medaljen var sikret.

I en jevn finale måtte den norske jenta til slutt ta til takke med tredjeplassen, men ny norsk rekord med 7,83 gjorde at bronsen var god som gull.

- Jeg har stått og stampet på tider på 7,90-tallet, så dette er helt utrolig. Jeg ville ikke vært fornøyd hvis jeg hadde vunnet gull på 8,00, men nå er en bronse på denne tiden helt utrolig, sa Vukicevic videre.

Slått med tre hundredeler

Tyske Carolin Nytra og britiske Tiffany Ofili var et lite hakk foran den norske jenta og løp inn på 7,80. Nytra ble dømt først selv om de ble klokket i mål på samme tid.

Vukicevik viste at noe stort var på gang da hun tangerte sin gamle norske rekord da hun i semifinalen løp på 7, 90, men at hun skulle senke sin personlige rekord med så mye i finalen var overraskende.

- Christina har hatt en fin innendørssesong både treningsmessig og med gode tider. Hun har ikke hatt noen problemer eller skader. Her gjorde hun tre gode løp som var i verdenstoppen, sa sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen.

Les også: Marcussen sette ny norsk rekord

Isabelle Pedersen gikk ikke videre fra forsøket. Hun løp på 8,38 og endte på 21.-plass.

Siste nytt

 • Zuccarello ble historisk

  Mats Zuccarello hadde tre assist, da hans New York Rangers slo Carolina Hurricanes 6-2 på hjemmebane i natt. Disse tre gjør at han nå er europeeren med flest målgivende pasninger i Rangers' historie. Nordmannen fikk 17 minutter og 33 sekunder på isen.

  Mats Zuccarello
  Foto: Mary Altaffer / AP
 • WADA-arbeid i Russland forsinket

  WADA-ekspertene, som er i Moskva for å hente ut databasen til antidopinglaboratoriet i byen, er forsinket med arbeidet. Det opplyser en talsperson for WADA overfor AFP tirsdag. Ekspertene begynte med arbeidet sist torsdag.

  Moskva laboratoriet
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Ny remis for Magnus Carlsen

  Det ble nok en remis for Magnus Carlsen i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland tirsdag. Det er Carlsens fjerde strake remis i turneringen. Russiske Vladimir Kramnik var tirsdagens motstander. Onsdag møter Carlsen Jorden van Foreest.

  Ny remis for Magnus Carlsen.
  Foto: Anton Vaganov / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM-minner
Sport i dag
Sport i dag