Hopp til innhold

Elias (22) kan bli historisk – fikk eksklusiv invitasjon av superstjerne

Elias Nilsen vil bli tidenes første norske skater i OL, hvor han har en hemmelig plan. 22-åringen har allerede fanget stjernenes oppmerksomhet.

Elias Nilsen

NORSK OL-HÅP: Elias Nilsen satser mot sommerens OL i Paris, hvor han kan bli tidenes første nordmann på et skateboard i lekene.

Foto: PRIVAT

Det er selvfølgelig litt ekstra motivasjon. Jeg har hele Norge i mine hender, så det føles bra, sier Elias Nilsen og gliser.

22-åringen håper å skrive norsk idrettshistorie i sommer. For tre år siden glapp OL-deltakelsen med knappest mulig margin. Når skating står på programmet for andre gang i lekenes historie i Paris, vil Nilsen bli første norske deltaker gjennom tidene.

Elias Nilsen

I AKSJON: Elias Nilsen er i verdenstoppen i skating.

Foto: PRIVAT

Lykkes han i de kommende OL-kvalifiseringene i Shanghai i mai eller Budapest i juni, kan drømmen gå i oppfyllelse.

Det hadde betydd helt sinnssykt mye. Jeg har skatet hele livet og dette er noe jeg har drømt om i flere år. Det hadde vært en ære å få lov til å representere Norge

Følges av legende

Nilsen er på ingen måte et kjent navn for Ola nordmann. Gjennom OL-deltakelse håper han det vil endre seg, men på sosiale medier er han allerede stor.

Over 200.000 følger skateren på TikTok og Instagram, hvor han legger ut elleville skatevideoer.

Jeg prøver å legge ut mange kule klipp og utvide følgerbasen til å ikke bare være skatere. Jeg prøver å sette skating på kartet. Det synes jeg er veldig gøy, men bare fem eller 10 prosent av følgerne mine er fra Norge, forteller Nilsen.

Elias Nilsen

POPULÆR: Mange liker å følge Nilsens liv på brettet.

Foto: PRIVAT

For en stund tilbake tikket det inn en helt spesiell ny følger.

Tony Hawk er en av tidenes beste skatere og har vært sportens ansikt utad siden 90-tallet. Populariteten skjøt ytterligere i været gjennom den suksessfulle spillserien oppkalt etter ham. Det er beregnet at det er solgt om lag 1,4 milliarder spill fra serien.

Han er absolutt en av de jeg er mest fornøyd å ha på følgerlisten. Han er ansiktet til skating og en jeg har sett på som liten. Da han fulgte meg, var det spesielt, smiler Nilsen.

Tony Hawk 3
Foto: Playstation/Activision

Fikk eksklusiv invitasjon

Nordmannen har, som mange andre, spilt «Tony Hawk», men aldri møtt den legendariske amerikaneren. Han kom et steg nærmere da det tikket inn en eksklusiv invitasjon.

– Jeg var i USA og fikk skate i den private pipen hans, forteller Nilsen.

2023 X-Games

LEGENDE: Tony Hawk.

Foto: Richard Shotwell / AP

Hawk har et skateanlegg på egen eiendom og et annet i et lagerhus i Vista i California. Dessverre for den norske 22-åringen dukket ikke Hawk opp da han var på besøk.

Neste gang jeg er i USA skal jeg forhåpentligvis få møtt ham.

Enn så lenge er en følgeforespørsel og noen likerklikk fra Hawk det nærmeste de har kommet hverandre. Nilsen fokus er uansett på OL, hvor han har noe helt spesielt planlagt.

Nekter å røpe OL-hemmelighet

Han konkurrerer i disiplinen park, og hver dag bruker han timevis for å terpe på triks og linjer. Talentet forteller at TV-seerne skal se opp for stil, flipping av brett og høy fart når han er i aksjon.

– Hva legger du i stil?

Det er at man skal være unik og at det skal se fint ut. Man skal gjøre vanskelige triks, men samtidig skal det se «effortless» og lett ut. Det er viktig.

Har du et signaturtriks?

Jeg har et par signaturtriks, men de kan jeg ikke røpe før Paris. Jeg prøver å holde de hemmelig.

null
Spiller nå
Ett hundredel bak europeisk rekord 01:23
Neste