Hopp til innhold

Eitrem perset på 5000 meter – flere nordmenn i medaljekampen i allround-VM

Både Sverre Lunde Pedersen, Hallgeir Engebråten og Sander Eitrem kjemper om pallplass etter første dag av allround-VM skøyter i Tyskland.

Pedersen er best plassert av de norske på tredjeplass, mens Engebråten og Eitrem følger på plassene bak.

Pedersen gikk en sterk 5000 meter på 6.14,53 og har 6,36 sekunder opp til ledende Jordan Stolz fra USA. Pedersen har en rekke medaljer i allround-VM og EM gjennom karrieren.

31-åringen avslutter karrieren etter mesterskapet i Inzell, og dermed var lørdagens løp hans siste på 5000 meter i konkurranse.

– Tenk det, at det var den siste. Det var sesongens beste, og jeg er veldig fornøyd, sa Pedersen til VG.

Eitrem fikk opp tiden 6.07,49 på 5000 meter og senket sin personlige bestetid med 24 hundredeler. Det førte dessuten til et lite byks på resultatlistene foran de to siste distansene søndag. Han endte på tredjeplass på distansen.

Eitrem tok i fjor sølv i allround-VM i Hamar. I februar gikk han inn til bronse på 5000-meteren i VM enkeltdistanser.

Hallgeir Engebråten satte personlig rekord med 36,37 på 500-meteren tidligere lørdag. På 5000-meteren fikk han opp tiden 6.14,21. Han tok OL-bronse på 5000 meter i 2022.

Mesterskapet avsluttes med 1500 og 10.000 meter søndag.

Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Martine Ripsrud la opp etter fredagens sprint-VM.

(©NTB)

Sander Eitrem
Foto: AP

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Ronaldo satte scoringsrekord i Saudi-Arabia – slo tidligere Aalesund-helt

  Cristiano Ronaldo satte mandag rekord i antall scoringer i én og samme ligasesong i saudiarabisk fotball. Den gamle bestenoteringen tilhørte en Norge-kjenning.

  Ronaldos to scoringer i Al-Nassrs 4-2-seier hjemme mot Al-Ittihad gjør at portugiseren endte på 35 fulltreffere i den saudiarabiske ligaen denne sesongen.

  Ingen har scoret flere mål i ligaens historie. Den gamle sesongrekorden tilhørte tidligere Aalesund-spiller Abderrazak Hamdallah og stammet fra 2018/19-sesongen.

  Ronaldo ble toppscorer med god margin. Tidligere Fulham-spiller Aleksandar Mitrovic fulgte til slutt nærmest med 27 scoringer. Nevnte Hamdallah endte som nummer tre med 19.

  zb2vA3acc0M
  Foto: NTB
 • Joshua King ferdig i den tyrkiske fotballklubben Fenerbahce

  Joshua King er ferdigspilt for tyrkiske Fenerbahce etter to år i klubben. Laget ble nylig nummer to i ligaen.

  King bekrefter på Instagram at han ikke forlenger sin kontrakt.

  – Tiden min i klubben er dessverre ved veis ende. I fotballen er det oppturer og nedturer, og skadene mine har hindret meg i å gi dere fans det jeg planla da jeg signerte for denne fantastiske klubben. Det beklager jeg, skriver King.

  Han scoret to mål på 16 kamper denne sesongen.

  Spissen dro fra Watford til Fenerbahce sommeren 2022. Før det hadde han spilt for blant andre Manchester United, Bournemouth og Everton.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  – Dette er det villeste comebacket i norsk fotball i 2024, sa TV 2s fotballekspert, og tidligere Stabæk-spiller, Yaw Amankwah, på kanalens studiosending.

  – Har sett mye i fotball, men aldri det på Nadderud i kveld. Egersund snur 0-4 til 5-4 på en halv time. Største comeback siden Bent Leikvoll, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X, med referanse til Atle Antonsen-karakteren kjent fra «Nissene på låven».

  Stabæk-trener Bob Bradley beklaget til fansen etter kampslutt, og forklarte kollapsen med at de ikke klarte å beholde roen da Egersund desperat jaktet scoringer den siste halvtimen.

  – Jeg sa til dem (fansen) at vi skuffet dem. At vi ønsket å fortsette med å spille fotball, men når spillere blir slitne, så må vi finne måter vi kan forsvare oss bedre på, sier Bradley til lagets X-konto.

  Med mandagens seier er Egersund på andreplass i 1. divisjon, mens Stabæk er fem poeng bak på åttendeplass. Egersund er tre poeng bak ligaleder Kongsvinger med én kamp mindre spilt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal