Stabæk-Berg raste mot kamppause i nedrykksstriden

SKIEN (NRK) Stabæk tok en råsterk seier og nedrykksstriden har utviklet seg til en ordentlig thriller. Kun én serierunde gjenstår, men på grunn av landslagspausen spilles ikke den før om to uker. Det får Stabæk-leiren til å reagere kraftig.

Eliteserien fotball 2018: Stabæk - Brann (1-2).

REAGERER KRAFTIG: Stabæk-trener Henning Berg, her avbildet etter en kamp p åNadderud i oktober.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For etter 3-0 mot Odd og fortsatt håp om å overleve i årets Eliteserie, var Berg svært misfornøyd med spesielt én ting. Den siste serierunden spilles ikke før 24. november på grunn av landslagspausen. Stabæk sender, ifølge Berg, en rekke spillere på landslagssamling den neste uken.

– Helt «ko-ko»

Han legger ikke skjul på at han er fornøyd med tre poeng et intervju med Eurosport søndag kveld, men er rask med å påpeke sin store misnøye med programmet de neste ukene.

Stabæk-treneren sier at han «håper å ha alle spillerne intakt» til den avgjørende kampen mot Strømsgodset om to uker. Han legger til at han får «håpe, be og tro» på at alle kommer «friske tilbake».

– Timingen er ikke bra. Hvilken liga i verden har landslagspause før den siste serierunden, når du kjemper for å holde deg? Sportslig er det helt «ko-ko», sier Berg til kanalen - tydelig oppgitt.

– Helt idiotisk

Demidov

KRITISK: Stabæk-spiller Vadim Demidov, her fra en kamp tidligere i høst.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Heller ikke Stabæks veteran, Vadim Demidov, skjønner noe av bestemmelsen rundt kampprogrammet.

– Det er helt utrolig av NFF å legge inn en pause nå. At vi har én kamp igjen og får pause i to uker, de som styrer det, de får ringe meg fordi det er helt krise, sier midtstopperen til NRK.

– Det er helt idiotisk. Helt idiotisk, gjentar Demidov - og avslutter tiraden slik:

– Jeg kan ikke fatte tankegangen bak det og kunne puttet en ekstra kamp i en midtuke, eller noe. Det er helt utrolig, sier han.

Får full støtte av NRK-ekspert

De to får full støtte av NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Både fra et faglig- og supporterperspektiv er det «klin kokos» med en pause nå, sier han.

– Det er de viktigste to ukene i Stabæk i hele år. De kan takke seg selv for at de er i den situasjonen, men dette er siste serierunde. Det er så mye å spille for og så mister de spillere på trening og de risikerer skader på dem, sier Torp.

Mot alle odds?

Berg og Demidov kunne likevel glede seg over den sterke prestasjonen han fikk se av sine elever søndag. For normalt hjemmesterke Odd virket som en svært vanskelig oppgave for det unge Stabæk-mannskapet, som for øvrig ikke hadde vunnet en kamp siden 23. september.

Bortestatistikken var også elendig. Stabæk står med fem uavgjorte kamper og ni tap på fremmed gress i år. Ingen seire. Inntil søndag kveld. For Ola Brynhildsen, Franck Boli og Ohi Omoijuanfo sørget for full Stabæk-jubel til slutt.

Fire lag kan rykke direkte ned

For det var bare seier som gjaldt for bortelaget på Skagerak Arena i dag. Med tap ville det med all sannsynlighet ikke bli fornyet Eliteserie-kontrakt. I stedet er det full spenning i bunnen av tabellen.

Der gikk en rekke resultater Stabæks vei. Lillestrøm spilte uavgjort mot Strømsgodset og Start tapte for Rosenborg. Nå kan i realiteten fire lag rykke direkte ned før den aller siste serierunden. Bodø/Glimt kan havne på kvalifiseringsplass. Sandefjord spiller OBOS-ligaen neste år.

Vinner Stabæk mot Godset om to uker, berger de minst kvalifiseringsplass.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Odd. (3-1)

TAPTE KLART: Odds-

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi har alt i våre hender. Det er det lenge siden vi har hatt. Jeg er stolt over de unggutta vår her som tåler det presset. Jeg er stolt av de, som tar opp kampen mot Odd. Vi kjører over dem etter hvert og de gir til slutt opp, sier Demidov - og smiler.

I Odd-leiren var ikke stemningen spesielt god etter det ydmykende tapet.

– Det er flaut. Skuffende. Overraskende skuffende. Etter å ha vært gode i 15 kamper så taper vi i dag fordi vi er «ræva» - hele gjengen helt fra start, oppsummerer trener Dag-Eilev Fagermo overfor NRK - og håper laget skal runde av sesongen på en god måte mot Brann om to uker.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bulgarias landslagssjef går av

  Krasimir Balakov går av som landslagssjef for Bulgaria, skriver Sky Sports. Både han og forbundet har vært i hardt vær etter rasismeskandalen under kampen mot England. Sky Sports mener å vite at det er flere som går av i solidaritet med Balakov.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN
 • Mulig El Clásico 18. desember

  I en pressemelding skriver Real Madrid at begge klubbene har foreslått 18. desember som en passende dato for det utsatte oppgjøret. El Clásico, som er kampen mellom Barcelona og Real Madrid, var opprinnelig satt opp til å spilles 26. oktober, men er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Klopp spøkte om Solskjær

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sendte et lite stikk til Ole Gunnar Solskjær. Han spøkte litt med uttalelsene til Solskjær omkring skadde spillere. – I går ingen sjanse for de Gea og Pogba. Idag var det kanskje. I morgen er det kanskje en mulighet. Liverpool har ikke avgitt poeng på de åtte første kampene og leder Premier League overlegent.

  Jürgen Klopp
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal