Hopp til innhold

Dommerskandale i Eliteserien – ga feil spiller rødt kort: – Helt vilt

Tromsø-spiller Kent-Are Antonsen røsket i trøya til motstanderen og skulle fått rødt kort, men i stedet ble en annen spiller sendt i dusjen. Etter kampen la dommeren seg flat.

Utvisning

VALGTE FEIL SPILLER: Kent-Are Antonsen (nummer 8 midt i bildet) dro i drakta til Ibrahima Koné, men likevel var det Anders Jenssen som fikk det røde kortet.

Foto: Discovery+ (med tillatelse)

Etter ti minutter fikk Sarpsborg 08 straffe da Kent-Are Antonsen rev Ibrahima Koné i bakken innenfor sekstenmeterfeltet.

Men dommer Marius Hansen Grøtta trodde at det var Anders Jenssen som sto bak ugjerningen, og Hansen Grøtta ga dermed direkte rødt til feil mann.

– Dommeren velger feil spiller, det er helt vilt, sa Discoverys fotballekspert Joacim Jönsson.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Sarpsborg 08

Tromsøs Anders Jenssen ble feilaktig sendt av banen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Helt riktig vurdering å gi rødt kort. De skal være en mann mindre, ingenting å si på det. Men det er en fryktelig vurdering å ta feil spiller.

Jenssen gikk av banen uten store protester, men prøvde å snakke med dommeren på vei ut.

– Jeg gir beskjed om at det er feil vurdering, men jeg kommer aldri til å stå og peke fingre på andre. Det er en elendig vurdering av et helt dommerteam, sier Jenssen til NRK.

– Jeg er jo ikke nær situasjonen, og det sier jeg også til han veldig mange ganger.

Legger seg flat

Antonsen selv er også helt klar på at det var han som lagde straffen.

– Jeg får ikke med meg at det blir gitt rødt kort, i hvert fall når jeg står langt unna dommeren. Jeg ble rett og slett tatt på senga, forteller Antonsen til NRK.

Dommer Grøtta fikk vite om feilen i pausen, og etter kampen fortalte han hva som skjedde da Jenssen fikk rødt kort.

– Vi ser en straffe, som vi står for, og så er det jeg og teamet mitt som svikter og må bare beklage at her tar vi rett og slett feil mann, sier Grøtta til NRK.

Marius Hansen Grøtta

Dommer Marius Hansen Grøtta.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Han forklarer at han ikke fikk noen annen beskjed fra noen i dommerteamet.

– Det er utrolig kjedelig selvfølgelig at vi ikke klarer å få med oss det. Det er ikke noe gøy for oss og vi skal hjem og drøfte dette og finne ut hva vi må jobbe med og gjøre annerledes for at ikke sånt skal skje, sier Grøtta.

Tromsø la inn protest mot avgjørelsen etter kampen, for at Jenssen skal slippe karantene.

– Hvordan er det mulig?

Flere reagerte på dommertabben på Alfheim.

– Feil mann utvist i Tromsø, hvordan er det mulig av dommerteamet å misse på noe sånt, spør Kjetil Rekdal på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Morten Killingberg er leder for supportergrupperingen «Forza Tromsø» og var vitne til situasjonen på Alfheim søndag kveld. Han rister på hodet av hele situasjonen.

– Det er, unnskyld ordbruken, j****g dårlig og j****g synd for Anders å bli utvist når han ikke skulle vært utvist. Vi mister én spiller uansett, så det setter standarden for resten av kampen, sier Killingberg til NRK i pausen.

– Det er en grov tabbe av en dommer, han skal være sikker når han viser ut noen, legger han til.

NRK har søndag kveld forsøkt å få en kommentar fra NFFs dommersjef Terje Hauge om den spesielle situasjonen på Alfheim, men Hauge opplyser at han er opptatt som veileder i eliteseriekampen mellom Brann og Strømsgodset som spilles samtidig.

Sportsnyheter

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

Her ligger han etter å ha blitt skallet ned av Liverpool-stjerne

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule

  Marcus Thomsen (24) fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

  Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

  Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

  Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

  Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skotheim på tredje i EM-tikampen

  Sander Skotheim er nummer tre sammenlagt etter fem øvelser i tikampen i friidretts-EM. Han klatret flere hakk som bestemann i høyde, og leverte en sterk 400 meter.

  Tiden 48,30 var klar personlig rekord for Skotheim.

  – Det var gøy, men det var helt jævlig. Det var tungt på slutten, sa en tydelig utslitt Skotheim til NRK.

  På høydehopp leverte han et hopp på 2,11 meter var det ingen i feltet som greide å slå. Innsatsen tok Skotheim opp fra 5.- til 3.-plass i sammendraget med en poengscore på 4324.

  Simon Ehammer fra Sveits topper tikampen med 4661 poeng, italienske Dario Dester er toer med 4327 poeng.

  Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter. (NTB/NRK)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tungt for Oppegaard – slått ut på 400 meter i EM

  Linn Oppegaard (23) var ikke på sitt beste og fikk tiden 53,29 på 400 meter i friidretts-EM. Hun var sjanseløs på en semifinaleplass i München.

  Moss-løperen endte klart sist som nummer sju i det første av tre forsøksheat i mandagens kvalifisering. Dermed var exiten klar umiddelbart før de resterende puljene.

  De tre beste fra hver gruppe og ytterligere tre løpere på tid går videre.

  Oppegaard ble tidligere i år norsk mester på 400 meter. Det gjorde hun med en bestenotering på 52,78. EM i München ble hennes mesterskapsdebut på seniornivå individuelt. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste