Dommerskandale i Eliteserien – ga feil spiller rødt kort: – Helt vilt

Tromsø-spiller Kent-Are Antonsen røsket i trøya til motstanderen og skulle fått rødt kort, men i stedet ble en annen spiller sendt i dusjen. Etter kampen la dommeren seg flat.

Utvisning

VALGTE FEIL SPILLER: Kent-Are Antonsen (nummer 8 midt i bildet) dro i drakta til Ibrahima Koné, men likevel var det Anders Jenssen som fikk det røde kortet.

Etter ti minutter fikk Sarpsborg 08 straffe da Kent-Are Antonsen rev Ibrahima Koné i bakken innenfor sekstenmeterfeltet.

Men dommer Marius Hansen Grøtta trodde at det var Anders Jenssen som sto bak ugjerningen, og Hansen Grøtta ga dermed direkte rødt til feil mann.

– Dommeren velger feil spiller, det er helt vilt, sa Discoverys fotballekspert Joacim Jönsson.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Sarpsborg 08

Tromsøs Anders Jenssen ble feilaktig sendt av banen.

– Helt riktig vurdering å gi rødt kort. De skal være en mann mindre, ingenting å si på det. Men det er en fryktelig vurdering å ta feil spiller.

Jenssen gikk av banen uten store protester, men prøvde å snakke med dommeren på vei ut.

– Jeg gir beskjed om at det er feil vurdering, men jeg kommer aldri til å stå og peke fingre på andre. Det er en elendig vurdering av et helt dommerteam, sier Jenssen til NRK.

– Jeg er jo ikke nær situasjonen, og det sier jeg også til han veldig mange ganger.

Legger seg flat

Antonsen selv er også helt klar på at det var han som lagde straffen.

– Jeg får ikke med meg at det blir gitt rødt kort, i hvert fall når jeg står langt unna dommeren. Jeg ble rett og slett tatt på senga, forteller Antonsen til NRK.

Dommer Grøtta fikk vite om feilen i pausen, og etter kampen fortalte han hva som skjedde da Jenssen fikk rødt kort.

– Vi ser en straffe, som vi står for, og så er det jeg og teamet mitt som svikter og må bare beklage at her tar vi rett og slett feil mann, sier Grøtta til NRK.

Marius Hansen Grøtta

Dommer Marius Hansen Grøtta.

Han forklarer at han ikke fikk noen annen beskjed fra noen i dommerteamet.

– Det er utrolig kjedelig selvfølgelig at vi ikke klarer å få med oss det. Det er ikke noe gøy for oss og vi skal hjem og drøfte dette og finne ut hva vi må jobbe med og gjøre annerledes for at ikke sånt skal skje, sier Grøtta.

Tromsø la inn protest mot avgjørelsen etter kampen, for at Jenssen skal slippe karantene.

– Hvordan er det mulig?

Flere reagerte på dommertabben på Alfheim.

– Feil mann utvist i Tromsø, hvordan er det mulig av dommerteamet å misse på noe sånt, spør Kjetil Rekdal på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Morten Killingberg er leder for supportergrupperingen «Forza Tromsø» og var vitne til situasjonen på Alfheim søndag kveld. Han rister på hodet av hele situasjonen.

– Det er, unnskyld ordbruken, j****g dårlig og j****g synd for Anders å bli utvist når han ikke skulle vært utvist. Vi mister én spiller uansett, så det setter standarden for resten av kampen, sier Killingberg til NRK i pausen.

– Det er en grov tabbe av en dommer, han skal være sikker når han viser ut noen, legger han til.

NRK har søndag kveld forsøkt å få en kommentar fra NFFs dommersjef Terje Hauge om den spesielle situasjonen på Alfheim, men Hauge opplyser at han er opptatt som veileder i eliteseriekampen mellom Brann og Strømsgodset som spilles samtidig.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)