Dommerskandale i Eliteserien – ga feil spiller rødt kort: – Helt vilt

Tromsø-spiller Kent-Are Antonsen røsket i trøya til motstanderen og skulle fått rødt kort, men i stedet ble en annen spiller sendt i dusjen. Etter kampen la dommeren seg flat.

Utvisning

VALGTE FEIL SPILLER: Kent-Are Antonsen (nummer 8 midt i bildet) dro i drakta til Ibrahima Koné, men likevel var det Anders Jenssen som fikk det røde kortet.

Foto: Discovery+ (med tillatelse)

Etter ti minutter fikk Sarpsborg 08 straffe da Kent-Are Antonsen rev Ibrahima Koné i bakken innenfor sekstenmeterfeltet.

Men dommer Marius Hansen Grøtta trodde at det var Anders Jenssen som sto bak ugjerningen, og Hansen Grøtta ga dermed direkte rødt til feil mann.

– Dommeren velger feil spiller, det er helt vilt, sa Discoverys fotballekspert Joacim Jönsson.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Sarpsborg 08

Tromsøs Anders Jenssen ble feilaktig sendt av banen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Helt riktig vurdering å gi rødt kort. De skal være en mann mindre, ingenting å si på det. Men det er en fryktelig vurdering å ta feil spiller.

Jenssen gikk av banen uten store protester, men prøvde å snakke med dommeren på vei ut.

– Jeg gir beskjed om at det er feil vurdering, men jeg kommer aldri til å stå og peke fingre på andre. Det er en elendig vurdering av et helt dommerteam, sier Jenssen til NRK.

– Jeg er jo ikke nær situasjonen, og det sier jeg også til han veldig mange ganger.

Legger seg flat

Antonsen selv er også helt klar på at det var han som lagde straffen.

– Jeg får ikke med meg at det blir gitt rødt kort, i hvert fall når jeg står langt unna dommeren. Jeg ble rett og slett tatt på senga, forteller Antonsen til NRK.

Dommer Grøtta fikk vite om feilen i pausen, og etter kampen fortalte han hva som skjedde da Jenssen fikk rødt kort.

– Vi ser en straffe, som vi står for, og så er det jeg og teamet mitt som svikter og må bare beklage at her tar vi rett og slett feil mann, sier Grøtta til NRK.

Marius Hansen Grøtta

Dommer Marius Hansen Grøtta.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Han forklarer at han ikke fikk noen annen beskjed fra noen i dommerteamet.

– Det er utrolig kjedelig selvfølgelig at vi ikke klarer å få med oss det. Det er ikke noe gøy for oss og vi skal hjem og drøfte dette og finne ut hva vi må jobbe med og gjøre annerledes for at ikke sånt skal skje, sier Grøtta.

Tromsø la inn protest mot avgjørelsen etter kampen, for at Jenssen skal slippe karantene.

– Hvordan er det mulig?

Flere reagerte på dommertabben på Alfheim.

– Feil mann utvist i Tromsø, hvordan er det mulig av dommerteamet å misse på noe sånt, spør Kjetil Rekdal på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Morten Killingberg er leder for supportergrupperingen «Forza Tromsø» og var vitne til situasjonen på Alfheim søndag kveld. Han rister på hodet av hele situasjonen.

– Det er, unnskyld ordbruken, j****g dårlig og j****g synd for Anders å bli utvist når han ikke skulle vært utvist. Vi mister én spiller uansett, så det setter standarden for resten av kampen, sier Killingberg til NRK i pausen.

– Det er en grov tabbe av en dommer, han skal være sikker når han viser ut noen, legger han til.

NRK har søndag kveld forsøkt å få en kommentar fra NFFs dommersjef Terje Hauge om den spesielle situasjonen på Alfheim, men Hauge opplyser at han er opptatt som veileder i eliteseriekampen mellom Brann og Strømsgodset som spilles samtidig.

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Siste nytt

 • Tysk sykkeltopp sendes hjem

  Sportsdirektøren i Det tyske sykkelforbundet reiser hjem etter at han kom med rasistiske ytringer under temporittet denne uken.

  Det opplyser Den tyske OL-komiteen i en uttalelse torsdag.

  Det internasjonale sykkelforbundet opplyser også at Moster er ilagt en midlertidig suspensjon.

  Onsdag ble det kjent at sportsdirektør Patrick Moster skal ha ordlagt seg på en lite passende måte under konkurransen i Tokyo.

  Uttalelsene falt da sykkeltoppen skulle oppildne syklisten Nikias Arndt. De ble formidlet av den tyske TV-kanalen ARD.

  – Kom deg forbi kamel-førerne, kom deg forbi kamel-førerne, ropte Moster fra sidelinjen. Bemerkelsene siktet til den algeriske syklisten som startet foran Arndt.

  I etterkant har sportsdirektøren lagt seg flat og beklaget. Nå sendes han altså hjem fra Tokyo-lekene.

  – Vi er fortsatt overbevist om at den offentlige unnskyldningen han kom med i går er oppriktig, sier presidenten i den tyske OL-komiteen, Alfons Hoermann.

  – Ved å gjøre denne feilen har imidlertid Mr. Moster brutt de olympiske verdiene. Vi firer ikke på fair play, respekt og toleranse, tilføyer han.

 • Raser mot norsk trusebot

  Sveriges idrettsminister Amanda Lind angriper regelen som nylig endte med at det norske landslaget i beachhåndball ble bøtelagt for ikke å spille i bikinitruse. Hun gir det norske landslagets protestaksjon full støtte, melder NTB.

  – Jeg blir lei og skuffet over at vi i 2021 har denne typen diskusjoner. Jeg har stor forståelse for at man valgte å gjøre det. Det har blitt en bred oppslutning og en bred støtte rundt Norge og de norske beachhåndball-kvinnenes aksjon som er fint å se, sier den svenske idrettsministeren Amanda Lind til SVT.

  Sveriges Idrettsminister Amanda Lind
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB
 • Løyning med norsk rekord i OL

  Ingeborg Løyning knuste sin egen norske rekord på 200 meter rygg i forsøksheatene i Tokyo torsdag med tiden 2.11,68.

  Løyning forbedret sin gamle bestenotering 2.13,25 med god margin.

  Tiden holdt akkurat ikke til semifinale. Løyning endte på 17.-plass på distansen. Hun var 0,44 sekunder unna plass blant de 16 som gikk til semifinalen.

  Løyning var tidligere i OL svært nær å nå semifinalen på 100 meter rygg, men misset den med tre hundredeler.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal