Hopp til innhold

Dommerskandale i Eliteserien – ga feil spiller rødt kort: – Helt vilt

Tromsø-spiller Kent-Are Antonsen røsket i trøya til motstanderen og skulle fått rødt kort, men i stedet ble en annen spiller sendt i dusjen. Etter kampen la dommeren seg flat.

Utvisning

VALGTE FEIL SPILLER: Kent-Are Antonsen (nummer 8 midt i bildet) dro i drakta til Ibrahima Koné, men likevel var det Anders Jenssen som fikk det røde kortet.

Foto: Discovery+ (med tillatelse)

Etter ti minutter fikk Sarpsborg 08 straffe da Kent-Are Antonsen rev Ibrahima Koné i bakken innenfor sekstenmeterfeltet.

Men dommer Marius Hansen Grøtta trodde at det var Anders Jenssen som sto bak ugjerningen, og Hansen Grøtta ga dermed direkte rødt til feil mann.

– Dommeren velger feil spiller, det er helt vilt, sa Discoverys fotballekspert Joacim Jönsson.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Sarpsborg 08

Tromsøs Anders Jenssen ble feilaktig sendt av banen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Helt riktig vurdering å gi rødt kort. De skal være en mann mindre, ingenting å si på det. Men det er en fryktelig vurdering å ta feil spiller.

Jenssen gikk av banen uten store protester, men prøvde å snakke med dommeren på vei ut.

– Jeg gir beskjed om at det er feil vurdering, men jeg kommer aldri til å stå og peke fingre på andre. Det er en elendig vurdering av et helt dommerteam, sier Jenssen til NRK.

– Jeg er jo ikke nær situasjonen, og det sier jeg også til han veldig mange ganger.

Legger seg flat

Antonsen selv er også helt klar på at det var han som lagde straffen.

– Jeg får ikke med meg at det blir gitt rødt kort, i hvert fall når jeg står langt unna dommeren. Jeg ble rett og slett tatt på senga, forteller Antonsen til NRK.

Dommer Grøtta fikk vite om feilen i pausen, og etter kampen fortalte han hva som skjedde da Jenssen fikk rødt kort.

– Vi ser en straffe, som vi står for, og så er det jeg og teamet mitt som svikter og må bare beklage at her tar vi rett og slett feil mann, sier Grøtta til NRK.

Marius Hansen Grøtta

Dommer Marius Hansen Grøtta.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Han forklarer at han ikke fikk noen annen beskjed fra noen i dommerteamet.

– Det er utrolig kjedelig selvfølgelig at vi ikke klarer å få med oss det. Det er ikke noe gøy for oss og vi skal hjem og drøfte dette og finne ut hva vi må jobbe med og gjøre annerledes for at ikke sånt skal skje, sier Grøtta.

Tromsø la inn protest mot avgjørelsen etter kampen, for at Jenssen skal slippe karantene.

– Hvordan er det mulig?

Flere reagerte på dommertabben på Alfheim.

– Feil mann utvist i Tromsø, hvordan er det mulig av dommerteamet å misse på noe sånt, spør Kjetil Rekdal på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Morten Killingberg er leder for supportergrupperingen «Forza Tromsø» og var vitne til situasjonen på Alfheim søndag kveld. Han rister på hodet av hele situasjonen.

– Det er, unnskyld ordbruken, j****g dårlig og j****g synd for Anders å bli utvist når han ikke skulle vært utvist. Vi mister én spiller uansett, så det setter standarden for resten av kampen, sier Killingberg til NRK i pausen.

– Det er en grov tabbe av en dommer, han skal være sikker når han viser ut noen, legger han til.

NRK har søndag kveld forsøkt å få en kommentar fra NFFs dommersjef Terje Hauge om den spesielle situasjonen på Alfheim, men Hauge opplyser at han er opptatt som veileder i eliteseriekampen mellom Brann og Strømsgodset som spilles samtidig.

Siste nytt

 • Suveren EM-tittel til norsk supertalent – tok første gull på 25 år

  Skyttertalentet Synnøve Berg (16) ble mandag europamester på 10 meter luftrifle i overlegen stil i ungarske Györ. Sist Norge tok et gull i den samme øvelsen var i 1999.

  Blaker-skytter Berg var i egen klasse i finalen i Ungarn og endte på poengsummen 252,4. Det er tangering av den gjeldende europarekorden for juniorer.

  uiOJr9uTfvo
  Foto: NTB
 • Hoppbråket: Skiforbundet og hoppkomiteen ber om ro rundt Forfang og utøverne

  Norges Skiforbund og hoppkomiteen ber i en felles pressemelding om at utøverne på landslaget får ro i tiden som kommer. Det vises til at Alexander Stöckl-saken skal løses internt.

  Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann André Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Sentralt har vært uttalelser om misnøye mot landslagssjef Alexander Stöckl.

  Nå ber forbundsledelsen om at mediene ikke kontakter utøverne om den pågående saken.

  – Vi ser at den totale belastningen er stor for mange involverte, og særlig for Johann Forfang som er utøvernes talsperson. Mange har de siste dagene opplevd et sterkt press fra mediene om å uttale seg eller gi opplysninger i saken. Johann har bedt oss understreke at utøverne ønsker å løse denne saken internt, og ber om at dette blir respektert, sier Stine Korsen, leder i Hoppkomiteen.

  I mandagens pressemelding heter det at «den store pågangen fra mediene, og også trykket i sosiale medier har lagt et stort press på utøverne, ansatte og tillitsvalgte, og er blitt en stor belastning, også for Johann Forfang».

  – Johann og de andre utøverne ønsker å yte sitt beste i konkurranser fremover. Han ber om, og støttes av oss i, at alle som er opptatte av sportens beste nå bidrar til at vi kan håndtere denne saken internt og ikke gjennom mediene, sier Arne Baumann, generalsekretær i Norges Skiforbund.

  WFdpyayXhEM
  Foto: AFP
 • Ole Gunnar Solskjærs sønn Noah er klar for Aalesund

  Noah Solskjær har signert for fotballklubben Aalesund på en toårskontrakt.

  Klubben bekrefter overgangen.

  Ole Gunnar Solskjærs sønn spilte 3. divisjonsfotball for Spjelkavik forrige sesong, men har den siste tiden vist seg fram i Aalesund.

  23-åringen scoret fire mål på to treningskamper for Aalesund i forrige uke. Det ga kontrakt med klubben.

  J1CmnOWU9Qc
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal