Hopp til innhold

Dobbeltseier for Tande og Buskerud

Daniel-André Tande og Buskerud stakk av med seieren i både mennenes lagkonkurranse og i blandet lag under NM i Midtstubakken søndag.

Buskerud slo storfavoritten Akershus med knappest mulig margin i mennenes lagkonkurranse.

Et par timer senere var Tande ankermann da Buskerud sikkert seg NM-gullet også i den blandede lagkonkurransen, selv om hoppingen ikke var like solid fra hans side. Silje Opseth hadde 97 og 105,5 meter i sine hopp.

I den blandede lagkonkurransen med en kvinne og to menn på laget var det foruten Opseth, Tande og Joacim Ødegård Bjørgeng som hoppet for Buskerud.

Sølvet gikk til Oppland, mens Akershus ble henvist til bronsen.

Tande, Opseth og Bjørgeng etter seieren i blandet lag i NM 2021.
Foto: Frode Søreide

Siste nytt

 • Gyda Westvold Hansen tok karrierens 13. verdenscupseier

  Gyda Westvold Hansen gikk først ut i langrennssporet og vant fredagens verdenscuprenn i kombinert i østerrikske Seefeld.

  20-åringen hadde ingen problemer med å holde konkurrentene bak seg på de fem kilometerne med langrenn. Hun hadde 31 sekunders forsprang til nærmeste forfølger ut fra start.

  Fredagens renn var en del av Seefeld-trippelen.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Granerud tredje best i kvalifiseringen i Kulm

  Halvor Egner Granerud hadde det tredje beste svevet under kvalifiseringen til vedenscuprennet i skiflyging i østerrikske Kulm. Stefan Kraft var best.

  Østerrikske Kraft landet på 233 meter, og med gode stilkarakterer fikk han 207 poeng. Kraft har fortsatt verdensrekorden med 253,5 meter fra Vikersund i 2017.

  Granerud landet på 229,5 meter og fikk 203,2 poeng. Han endte 3,8 poeng bak. Tyske Andreas Wellinger nådde 230,5 meter og var 2,0 poeng bak på annenplassen.

  Slovenske Ziga Jelar landet på hele 247,5 meter i første treningsomgang. I kvalifiseringen ble det 222 meter og femteplass.

  Marius Lindvik med 202 meter og 164,5 poeng var nest best av de norske. Han endte som nummer 16.

  – Det kjennes ganske bra ut, og jeg føler jeg er veldig nære, sa Lindvik til NRK.

  Halvor Egner Granerud i Oberstdorf
  Foto: Terje Haugnes / NRK
 • Knusende seier til Mol og Sørum i verdensserien

  Anders Mol og Christian Sørum styrer mot direkte plass i semifinalen under verdensseriefinalen i sandvolleyball for 2022 i Doha, Qatar.

  Mol og Sørum vant den andre kampen over Renato og Vitor Felipe fra Brasil fredag.

  Mye takket være en blokksterk Anders Mol ble det en enkel 21-14-seier i det første settet. Norge tok kommandoen fra start og var aldri stresset av brasilianerne.

  Den sterke norske duoen åpnet bra også i det andre settet og var til slutt totalt overlegne med 21–13. Dermed vant de kampen svært enkelt over to sett.

  For det norske paret venter en ny kamp senere fredag. Da står nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen på motsatt side av nettet.

  Siste kamp i gruppespillet venter lørdag formiddag.

  Turneringens to gruppevinnere går rett til semifinale, mens andre- og tredjeplassene gir kvartfinalespill.

  Turneringen i Doha er verdensseriefinalen for sesongen 2022, men er også den første store turneringen for Anders Mol og Christian Sørum i 2023.

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste