NRK Meny
Normal

Dobbelt norsk i Big Air-konkurransen

En rørt Tiril Sjåstad Christiansen kunne juble for gull på hjemmebane under X Games.

Tiril Sjåstad Christiansen

DOBBELT NORSK: Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi fikk begge noe å juble for under X Games lørdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det ble en stor norsk dag under Big Air-konkurransen for kvinner under X games i Oslo lørdag ettermiddag, da Tiril Sjåstad Christiansen vant gull på hjemmebane.

– Dette hadde jeg faktisk ikke trodd. Jeg var sikker på at Johanne skulle ta seieren. Dette er helt fantastisk, helt ubeskrivelig, sier Christiansen til NRK.

Sjåstad Christiansen

IMPONERTE: Tiril Sjåstad Christiansen imponerte i dagens andre hopp og sikret seieren.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Norsk duell

For det ble en ren norsk duell mellom Sjåstad Christiansen og venninnen Johanne Killi. Killi gjennomførte det samme trikset i begge omganger, og ble belønnet med en poengsum på 90,33.

Sammen med resten av folkehavet på Tøyen i Oslo ventet hun på Christiansen for å få avgjørelsen om det ble gull eller sølv.

Men Geilo-jenta gjorde ingen feil, og med en poengsum på 94,00 kunne hun juble for X Games-gull på hjemmebane.

– Nervene var på topp. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke, og hvor jeg skulle se. Jeg gikk sikkert gjennom trikset 30 ganger før jeg skulle droppe. Jeg tenkte at jeg bare måtte gripe fast graben, så kunne jeg vinne, forteller hun.

Kjente presset

Hun innrømmer at hun har følt på presset foran hjemmepublikummet.

– Jeg merket litt presset etter at jeg fikk stempelet som favoritt. Men jeg valgte ikke å ta det innover meg, og bare fokusere på arbeidsoppgavene, sier hun.

Også Killi var i ekstase over opplevelsen fra «monsterhoppet», men legger ikke skjul på at dagen kunne vært bedre.

– Det var fantastisk gøy at begge kom på pallen her på hjemmebane. Det hadde nok vært enda mer gøy om jeg hadde vunnet, men jeg er utrolig glad for at begge klarte det, sier hun.

Svenske Emma Dahlström tok bronsemedaljen.

Buaas tok bronse

I snowboardklassen tok veteranen Kjersti Østgaard Buaas bronse i kvinnenes Big Air i X-Games lørdag. Gullet gikk til Cheryl Maas.

Nederlandske Maas slo til med en backside 900 i sitt finalehopp. Hun passerte med det Christy Prior fra New Zealand, som ledet etter å ha fått 84,0 i sitt første hopp.

Maas er gift til med Stine Bruun Kjeldsaas og deltar i sitt 10. X-Games. Det var hennes første medaljene i lekene. Hun ble hyllet av kona og de to barna i målområdet.

Buaas (34) hadde en frontside 820 i sitt første hopp som ga 81,0 poeng. I finalehoppet misset hun i landingen.

– Det er noe av det kuleste jeg har vært med på. Skjønner ikke helt hva som har skjedd. Jeg har jobbet knallhardt hele uken for å komme tilbake etter et fall forrige helg, sa Buaas.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal