NRK Meny
Normal

Dobbelt norsk i alpinbakken: – De leverer igjen og igjen

OSLO/VAL GARDENA: Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde sikret norsk dobbeltseier i super-G, mens Aksel Lund Svindal kjørte ut.

Kjetil Jansrud

VINNER: Kjetil Jansrud ser ut til å vinne super-G i Val Gardena.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Kjetil Jansrud var den store favoritten før super-G-rennet i Val Gardena fredag.

Med startnummer 15 fikk Jansrud en god start og ledet foran lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde allerede på førte mellomtid. Inn mot slutten tapte nordmannen litt til lagkameraten.

– De norske guttene leverer igjen og igjen

Likevel suste Jansrud inn på tiden 1:31.93, seks hundredeler foran Aamodt Kilde. Det holdt til seier foran lagkameraten Aamodt Kilde.

– Det var deilig. Jeg hørte at Aleksander hadde kjørt for slik at jeg måtte bare gi gass. Seks hundredeler. Det er ikke mye, sier Jansrud til NRK etter målgang.

Seieren er Jansruds tredje for sesongen og enda mer suksess for nordmennene i alpinbakken.

– Vanvittig gøy. De norske guttene leverer igjen og igjen, oppsummerte NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Komm.: Andreas Toft og Kjetil André Aamodt.

Se Kjetil Jansruds renn

Forrige sesongs renn i Val Gardena endte med trippel norsk. Da Aamodt Kilde så Jansrud kjøre inn til ledelse gikk tankene hans til fjorårets trippelseier, men det er ikke en nedtur å komme bak lagkameraten Jansrud.

– Jeg hadde lyst på seieren, men når det er så bra laginnsats er det ekstremt gøy, sier Aamodt Kilde til NRK.

Komm.: Andreas Toft og Kjetil André Aamodt.

Se Aleksander Aamodt Kildes renn.

Lund Svindal kjørte ut: – Gikk bra med kneet

Aksel Lund Svindal åpnet fint med startnummer 17, men fikk problemer utover i rennet. Rett før målgang klarte ikke nordmannen en port og kjørte ut.

– Her fikk han kanskje merke at fartsfølelsen ikke er helt inne enda. Det er bra at han ikke presset kneet innenfor den porten fordi det kunne gitt ham problemer, sa Aamodt.

– Det er fryktelig synd med Aksel. Jeg spurte ham, men det virket som at det gikk bra med kneet og slikt, forteller Jansrud til NRK.

Aleksander Aamodt Kilde synes det var skummelt å se på med tanke på kneet til Lund Svindal og er glad for at det gikk bra.

– Akkurat det å bli skvist sammen er litt ugunstig. Han er heldigvis sterk slik at det gikk bra, forteller nordmannen til NRK.

Lund Svindal mener han ikke fant rytmen i løpet og at han kjente på at han var rusten da det gikk litt for fort.

– Jeg ble irritert og blir ivrig på å ta det igjen etterpå. Det ble litt vilt helt fra starten der faktisk. Litt ulikt meg. Litt ute av kontroll. Jeg må skjerpe meg litt, slik går det ikke an å holde på, sier Lund Svindal til NRK.

Komm.: Andreas Toft og Kjetil André Aamodt.

Her kjører Lund Svindal ut:

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag