Hopp til innhold

Dobbelt norsk i alpinbakken: – De leverer igjen og igjen

OSLO/VAL GARDENA: Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde sikret norsk dobbeltseier i super-G, mens Aksel Lund Svindal kjørte ut.

Kjetil Jansrud

VINNER: Kjetil Jansrud ser ut til å vinne super-G i Val Gardena.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Kjetil Jansrud var den store favoritten før super-G-rennet i Val Gardena fredag.

Med startnummer 15 fikk Jansrud en god start og ledet foran lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde allerede på førte mellomtid. Inn mot slutten tapte nordmannen litt til lagkameraten.

– De norske guttene leverer igjen og igjen

Likevel suste Jansrud inn på tiden 1:31.93, seks hundredeler foran Aamodt Kilde. Det holdt til seier foran lagkameraten Aamodt Kilde.

– Det var deilig. Jeg hørte at Aleksander hadde kjørt for slik at jeg måtte bare gi gass. Seks hundredeler. Det er ikke mye, sier Jansrud til NRK etter målgang.

Seieren er Jansruds tredje for sesongen og enda mer suksess for nordmennene i alpinbakken.

– Vanvittig gøy. De norske guttene leverer igjen og igjen, oppsummerte NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Komm.: Andreas Toft og Kjetil André Aamodt.

Se Kjetil Jansruds renn

Forrige sesongs renn i Val Gardena endte med trippel norsk. Da Aamodt Kilde så Jansrud kjøre inn til ledelse gikk tankene hans til fjorårets trippelseier, men det er ikke en nedtur å komme bak lagkameraten Jansrud.

– Jeg hadde lyst på seieren, men når det er så bra laginnsats er det ekstremt gøy, sier Aamodt Kilde til NRK.

Komm.: Andreas Toft og Kjetil André Aamodt.

Se Aleksander Aamodt Kildes renn.

Lund Svindal kjørte ut: – Gikk bra med kneet

Aksel Lund Svindal åpnet fint med startnummer 17, men fikk problemer utover i rennet. Rett før målgang klarte ikke nordmannen en port og kjørte ut.

– Her fikk han kanskje merke at fartsfølelsen ikke er helt inne enda. Det er bra at han ikke presset kneet innenfor den porten fordi det kunne gitt ham problemer, sa Aamodt.

– Det er fryktelig synd med Aksel. Jeg spurte ham, men det virket som at det gikk bra med kneet og slikt, forteller Jansrud til NRK.

Aleksander Aamodt Kilde synes det var skummelt å se på med tanke på kneet til Lund Svindal og er glad for at det gikk bra.

– Akkurat det å bli skvist sammen er litt ugunstig. Han er heldigvis sterk slik at det gikk bra, forteller nordmannen til NRK.

Lund Svindal mener han ikke fant rytmen i løpet og at han kjente på at han var rusten da det gikk litt for fort.

– Jeg ble irritert og blir ivrig på å ta det igjen etterpå. Det ble litt vilt helt fra starten der faktisk. Litt ulikt meg. Litt ute av kontroll. Jeg må skjerpe meg litt, slik går det ikke an å holde på, sier Lund Svindal til NRK.

Komm.: Andreas Toft og Kjetil André Aamodt.

Her kjører Lund Svindal ut:

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal