NRK Meny
Normal

Dobbel amerikansk stafettseier

USA var best i stafett for både kvinner og menn, og Tyson Gay fikk sitt tredje VM-gull.

USA
Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Tyson Gay løp tredje etappe da USA vant mennenes 4 x 100 meter stafett i friidretts-VM. Det ble hans tredje gull i Osaka, og gjorde Gay til den tredje i historien som har vunnet tre gullmedaljer i samme VM. Bare Carl Lewis og Maurice Greene har gjort det samme.

Gay sendte Leroy Dixon ut på ankeretappen, og selv om Jamaicas Asafa Powell kom med voldsomme kliv mot slutten holdt USA unna. USA noterte seg for 37,78, mens Jamaica på sølvplass satte ny nasjonal rekord med 37,89. Storbritannia ble nummer tre.

Oppskriftsmessig

Torri Edwards løp USA inn til en oppskriftsmessig seier på 4 x 100 meter for kvinner. Edwards holdt unna for Jamaicas ankerkvinne Veronica Campbell.

USA fikk tiden 41,98, mens Jamaica på sølvplass fikk 42,01. Belgia tok en overraskende bronsemedalje.

USA hadde blant andre Allyson Felix med på laget. Fredag vant Felix gull på 200 meter foran Torri Edwards.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal