Dobbel amerikansk stafettseier

USA var best i stafett for både kvinner og menn, og Tyson Gay fikk sitt tredje VM-gull.

USA
Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Tyson Gay løp tredje etappe da USA vant mennenes 4 x 100 meter stafett i friidretts-VM. Det ble hans tredje gull i Osaka, og gjorde Gay til den tredje i historien som har vunnet tre gullmedaljer i samme VM. Bare Carl Lewis og Maurice Greene har gjort det samme.

Gay sendte Leroy Dixon ut på ankeretappen, og selv om Jamaicas Asafa Powell kom med voldsomme kliv mot slutten holdt USA unna. USA noterte seg for 37,78, mens Jamaica på sølvplass satte ny nasjonal rekord med 37,89. Storbritannia ble nummer tre.

Oppskriftsmessig

Torri Edwards løp USA inn til en oppskriftsmessig seier på 4 x 100 meter for kvinner. Edwards holdt unna for Jamaicas ankerkvinne Veronica Campbell.

USA fikk tiden 41,98, mens Jamaica på sølvplass fikk 42,01. Belgia tok en overraskende bronsemedalje.

USA hadde blant andre Allyson Felix med på laget. Fredag vant Felix gull på 200 meter foran Torri Edwards.

Sportsnyheter

Bolsjunov

Her tråkker Bolsjunov på Klæbos staver: – Det synes jeg ingenting om

OBERSTDORF (NRK): Nervene stod i helspenn hos både norske trenere og utøvere da Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo gikk tett i tett inn i den nest siste bakken.

Siste nytt

 • Granerud har hatt tunge dager

  Norges store hoppkomet denne sesongen, Halvor Granerud, fikk påvist koronasmitte i løpet av VM. Dermed mistet han hopprennene i den store bakken.

  – Det har vært noen ganske tunge dager nå hvor det har vært greit å ikke kunne gå fra hotellrommet. Det har vært vanskelig nok å komme seg opp av senga, sier han til NRK i pausen av fredagens hopprenn.

  Han sier imidlertid at fredagen har vært den beste dagen til nå. At Granerud ikke kan konkurrere tar han ikke så tungt.

  – Det er ikke det feteste, men jeg har samtidig ikke vært i noen god form. Så det har ikke vært så vondt som jeg trodde skulle være, forklarer verdenscupvinneren, før han legger til:

  – Men det er ikke det her jeg vil bruke fredagen til.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP
 • TV 2-reporter mistet akkreditering

  TV 2s reporter i Oberstdorf Ernst A. Lersveen mistet akkrediteringen sin i Oberstdorf. Det vil si at han ikke kan være til stede på de siste konkurransene i mesterskapet.

  Det bekrefter han til VG.

  Han mistet den i forbindelse med fredagens stafett for herrer, der Norge tok gull.

  Han vil imidlertid ikke si noe om hvorfor han mistet akkrediteringen.

  Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal