NRK Meny
Normal

Disse 7 hendelsene bør du få med deg fra serierunde 4

Et hjørnespark rett i mål, Stabæk-sjokket og Mjøndalen som utlignet da overtiden var ute. Det er noe av det den fjerde serierunden hadde å by på.

Odd-Mjøndalen

RETT I MÅL: Denne scoringen blir nok husket en stund.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Har du ikke fått med deg alt som har skjedd denne serierunden i eliteserien? Vi hjelper deg med det viktigste.

1. To mål på under ett minutt

Stabæk-jubel

IMPONERER: Stabæk slo Lillestrøm på bortebane.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Stabæk fortsetter å imponere i årets eliteserie. Borte mot Lillestrøm fikk de en skikkelig vitamininnsprøytning inn mot pause med to mål på under ett minutt. Ernest Assante og Kamal Issah sto for scoringene på tampen av førsteomgangen.

2. Selvmål sikret Glimts første poeng

Bodø/Glimt jubler

ENDELIG: Bodø/Glimt kan juble for sitt første poeng.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Bodø/Glimt så ut til å gå på sitt fjerde tap på like mange forsøk denne sesongen. Men så kom hjelpen fra hjemmelaget i Sarpsborg. På stillingen 2–1 headet Ole Christoffer Heieren Hansen ballen inn i eget mål og sørget for 2–2. Dermed hoppet Glimt opp fra bunnplassen i eliteserien.

3. Med Color Line rett til førstedivisjon?

Aalesund

TAP: Aalesund har fått en tung start på sesongen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

For på bunn er det Aalesund som ligger, og nå kan ikke lenger Aafk si at tapene bare har kommet mot topplagene Rosenborg og Molde. Denne runden ble TIL for sterke på Color Line Stadion. 18 år gamle Mikael Ingebrigtsen og Zdenek Ondrasek sørget for det.

4. Espen Ruuds høyrefot

Odd-Mjøndalen

ER DET MULIG? Espen Ruud skrur inn sitt andre mål for dagen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Først skrudde Odd-spilleren inn et frispark fra spiss vinkel, før han skrudde inn et hjørnespark ti minutter senere. Dermed sørget han for at Odd ledet 2–0 mot Mjøndalen til pause.

5. Mjøndalens sjokk-utligning

Mjøndalen-jubel

ETT POENG: Mjøndalen sikret uavgjort mot Odd i Skien.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Da alle trodde at Espens Ruuds høyrefot hadde avgjort kampen i Skien, kom Mjøndalen sterkt tilbake. Noen sekunder over overtiden headet Sanel Kapidzic inn utligningen som gjør at Mjøndalen er ubeseiret til nå i eliteserien.

6. Braatens omdiskuterte involvering

Braaten og Opdal

FRISPARK: Burde Daniel Braaten vært avblåst i denne situasjonen?

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Start-trener Mons Ivar Mjelde var ikke i tvil om at hans keeper Håkon Opdal skulle hatt frispark etter duellen med Daniel Braaten. Etter duellen endte ballen hos Herman Stengel som scoret og sikret 3–2 seier til Vålerenga i Kristiansand. – Målet skulle aldri vært godkjent, mente Mjelde hardnakket. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sa seg ikke uenig.

7. Skotsk bursdagshelt

Rosenborg-jubel

SHOW: Rosenborg jubler etter scoring mot Viking.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Liam Henderson gjør som resten av Rosenborg-laget og begynner å bøtte inn med mål. Han åpnet scoringskontoen med to mål borte mot Viking. Og det på sin egen bursdag.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal