Hopp til innhold

Hoppet av verdenscupen for å drive PR – nå kan en ny drøm gå i oppfyllelse

HOLMENKOLLEN (NRK): Jessica Diggins gamblet med pallplassen i verdenscupen da langrenn endelig fikk en plass i rampelyset i USA. Håpet er at det skal betale seg.

Diggins og Randall på Live! With Kelly and Ryan

Før OL-gullet i Pyeongchang hadde Jessica Diggins og Kikkan Randall mer erfaring med norsk TV enn amerikansk. SÅ ble de blant annet invitert til det meget populære morgenshowet «Live! With Jelly and Ryan».

Foto: US Ski Team

– Akkurat nå er folk i USA veldig interessert i langrenn, og min største drøm er at vi kan ha verdenscup der en dag. Det hadde vært veldig morsomt, sier Jessica Diggins til NRK.

Hun skulle egentlig ha deltatt i verdenscupen i Lahti helga etter OL i Pyeongchang, for å forsvare tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt og kanskje ta opp jakten på Ingvild Flugstad Østberg på plassen foran.

Men etter at Diggins og Kikkan Randall tok USAs aller første OL-gull i langrenn da de vant lagsprinten i Pyeongchang, tvang endringer seg fram.

For plutselig var også USA interessert i langrenn, og invitasjonene tikket inn fra den ene TV-stasjonen etter den andre.

Randall og Diggins

HØYT I KURS: New York Stock Exchange var et av stoppestedene på de amerikanske langrennsjentene improviserte PR-turné.

Foto: Courtney Crow / NYSE

Vil ha verdenscupen tilbake

Randall og Diggins kunne ikke la muligheten gå fra seg til å drive PR for sporten.

Nå håper de at deltakelse på TV-show som «This Morning» på CBS, «New Day» på CNN og «Live! With Kelly and Ryan» skal åpne dørene for at en ny drøm kan gå i oppfyllelse: Verdenscup i langrenn på amerikansk snø.

Sist det skjedde var under prøve-OL i Soldier Hollow i 2001.

– Jeg har jobbet hardt i hele min karriere for å få folk i USA til å bringe verdenscupen hjem, men det krevde en helt spesiell prestasjon, konstaterer Kikkan Randall.

Vanskeligst å overbevise sine egne

Et OL-gull er en sånn spesiell prestasjon. Selv legger hun opp om to uker. Men Diggins kan fortsatt får verdenscupen «hjem» – og i så fall mest sannsynlig helt hjem til Minnesota.

Det har aldri stått på Det internasjonale skiforbundet (FIS). Det amerikanske skiforbundet har vært bøygen.

– Det vanskeligste var å overbevise US Ski Team og arrangører i USA om at de har råd til gjøre det. Men jeg tror de innser at med den interessen vi opplever nå, burde det være ganske lett å få sponsorer, å få fansen ut og de kan tjene penger på det, sier Randall.

Jessica Diggins

GAMBLET OG VANT: Med tredjeplass på sprinten i Drammen har Jessica Diggins fortsatt god kontroll på tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt, til tross for at hun ofret konkurransene i Lahti.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Vil handle raskt

I utgangspunktet er det ingen åpninger på verdenscupkalenderen i nær framtid. Men FIS er innstilt på å ta grep.

– Vi er veldig fornøyde med den nye situasjonen i USA, og særlig denne medaljen som gir langrenn oppmerksomhet i hvert fall i et par uker. Vi må finne en åpning i kalenderen, sier renndirektør Pierre Mignerey, som innser at det haster.

– Vi prøver å finne en åpning om to år. Senere blir meningsløst. Vi har et par uker med oppmerksomhet nå, og det er på tide å følge opp umiddelbart, understreker langrennssjefen i FIS.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal