Hopp til innhold

Dette er Norsk Toppfotballs nye VAR-forslag

Flere kameraer, mindre tid og mer besluttsomhet. Det er forslagene Norsk Toppfotball (NTF) la frem til Norges Fotballforbund (NFF) for bruken av videodømming i Eliteserien.

Det opplyser Inge Henning Andersen (bildet under) til NRK.

Han er nestleder i NTF og forteller at de har kommet med følgende, konkrete forslag til bruken av VAR i norsk fotball:

- Dommeren skal sjeldnere gå ut til skjermen for å vurdere. VAR-dommeren kan heller ta avgjørelser fra VAR-rommet.

- En felles målsetting om at det skal brukes maksimalt to minutter per VAR-situasjon.

- Ha minimum seks kameraer på stadion.

Forslagene ble lagt frem til Norges Fotballforbund på et møte mellom NFF og NTF mandag.

– Hele hensikten med VAR er å gjøre fotballen mer rettferdig, og det synes vi den har gjort til nå. Utfordringen er å få ned tiden slik at opplevelsen på stadion blir bra for dem som er der, sier Andersen til NRK.

Det har vært stor misnøye blant norske supportere rundt VAR-bruken i Eliteserien, spesielt etter at en avgjørelse tok hele syv minutter i kampen mellom Odd og Vålerenga.

Men Andersen understreker at VAR er kommet for å bli og at det først og fremst er tidsbruken det må gjøres noe med.

– Det blir en ekstern evaluering av VAR etter sesongen for å se hva som kan bli bedre til neste sesong, sier han.

Eliteserien 2021: Mjøndallen - Bodø/Glimt
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

  Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

  Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

  – Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

  (NTB)

  caitlin clark
  Foto: AP
 • DeChambeau sikret sin andre US Open-seier på siste hull

  Bryson DeChambeau sikret søndag karrierens andre seier i US Open i golf. Med par på siste hull, slo han nordirske Rory McIlroy med bare ett slag.

  McIlroy var i poengrommet da DeChambeau satte den siste seieren og slapp jubelen løs for seieren. Amerikaneren fullførte turneringen sju slag under par.

  Med fem birdies på den siste runden, så det lenge lovende ut for McIlroy, men han bommet også på to korte putter. Han endte dagen ett slag under par – to slag bedre enn DeChambeau – men endte altså ett slag bak sammenlagt.

  Norske Viktor Hovland spilte ikke den siste og avgjørende runden – eller runde før – etter at han ikke klarte cuten etter de to første dagenes spill. Han gikk de innledende rundene seks slag over par, mens de 74 spillerne som kom videre i turneringen, spilte til fem over par eller bedre.

  (©NTB)

  DeChambeau
  Foto: AFP
 • Vu vant LPGA-turnering etter omspill

  Lilia Vu fra USA avgjorde med birdie på tredje ekstrahull da LPGA-turneringen i Belmont i Michigan ble avgjort i omspill mellom tre spillere.

  Lexi Thompson fra USA og Grace Kim fra Australia måtte nøye seg med delt 2.-plass. Kim startet søndagen med fem slags ledelse, men en 73-runde (ett slag over par) slapp rivalene inn i seierskampen.

  Vu leverte en bogeyfri 65-runde, mens Thompson brukte 68 slag søndag.

  I omspillet spilte de først 18. hull to ganger. Alle tre fikk birdie hver gang. Dermed flyttet de seg til 5. hull, og der avgjorde Vu.

  Seieren ga henne 4,8 millioner kroner i seierspremie.

  Celine Borge var sist av alle etter en 78-runde første dag av turneringen. Hun spilte seg stort opp med en 67-runde fredag, men var likevel tre slag fra å greie cuten halvveis.

  Borge har misset cuten i sju av sine åtte siste turneringer på LPGA-touren.

  (©NTB)

  Lilia Vu
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal