Hopp til innhold

Denne hemmelige lappen skal sende Pedersen til VM-finale

Ingrid Kristiansen hjernevasket seg selv til verdensrekorder. Nå vil Isabelle Pedersen bryte barrierer med samme metode.

Isabelle Pedersen

TAUS: En lapp hjelper Isabelle Pedersen til å tro på at hun kan løpe enda fortere. Men hun vil ikke fortelle hva som står på den.

Foto: Anders Engeland / NRK

Hun har en lapp. På den står det fire tall.

– Det står 12, så punktum – og for alle andre enn meg XX, gliser Isabelle Pedersen.

Tallet hun ikke vil avsløre er tiden hun håper å løpe på i løpet av sesongen.

Det er åpenbart lavere enn 12,83, som er den personlige rekorden Pedersen satte på 100 meter hekk 1. juni i år. Sannsynligvis er det også under 12,74, som er den norske rekorden Christina Vukicevic satte på distansen 1. juni i 2009.

– Tiden er klart god nok for VM-finale, som er et av årets mål, og som jeg har enorm lyst til å få til. Og løper jeg på denne tiden i VM-finalen, da kan jeg bli veldig, veldig glad, sier Pedersen.

Lapp under drakten

Lappen er med på reiser. Hun har også hatt den på innsiden av drakten i konkurranser.

– Når det er tunge treninger eller jeg er litt umotivert, ser jeg på lappen og tenker det er dette jeg jobber for, det er dette jeg skal klare, det er den indre motivasjonen, forteller Pedersen.

– Det høres veldig fornuftig ut. Det er som jeg skulle gjort det selv, sier friidrettslegenden Ingrid Kristiansen.

Mer presist er det nøyaktig hva Kristiansen gjorde selv. Hun hadde alltid lapper foran seg på tredemølla hjemme i kjelleren. Noen av dem hjalp henne til å slå verdensrekorder. Noen klarte hun aldri å innfri.

Ingrid Kristiansen

HØYE MÅL: På veggen hos Ingrid Kristiansen henger dette bildet. Tiden 29.45 på 10.000 meter klarte hun imidlertid aldri.

Foto: Anders Engeland / NRK

Hjernevasking

– Jeg hadde lapper som hjalp meg mot mine mål, som var litt ambisiøse. Jo oftere jeg så på dem, jo mer trodde jeg det var mulig, forteller Kristiansen, som fikk rådet av prestasjonspsykolog Willi Railo.

– Det blir litt som at du hjernevasker deg til å tro på noe du egentlig ikke tror på. Du blir minnet på det så mange ganger at du til slutt begynner å to på det, og da øker muligheten for at du greier det, påpeker hun.

– Det er jo sånn at jeg skal hjernevaske meg selv, for jeg vet det er fullt mulig, bekrefter Pedersen.

I motsetning til dagens hekkestjerne, var ikke Kristiansen opptatt av å holde sine mål hemmelig.

– Noen må si de høyt og legge press på seg selv. Jeg var en sånn type. Noen liker å ha det mer hemmelig og jobbe med det selv, sier Kristiansen.

Unik mulighet

Torsdag har Isabelle Pedersen første mulighet til å gjøre lappen overflødig. Og hun er ikke redd for å tenke stort før Bislett Games:

– Jeg har en unik mulighet til å løpe veldig fort. Har jeg virkelig en god dag, som jeg håper, så er målet å gå ut og vinne!

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal