NRK Meny
Normal

Denne hemmelige lappen skal sende Pedersen til VM-finale

Ingrid Kristiansen hjernevasket seg selv til verdensrekorder. Nå vil Isabelle Pedersen bryte barrierer med samme metode.

Isabelle Pedersen

TAUS: En lapp hjelper Isabelle Pedersen til å tro på at hun kan løpe enda fortere. Men hun vil ikke fortelle hva som står på den.

Foto: Anders Engeland / NRK

Hun har en lapp. På den står det fire tall.

– Det står 12, så punktum – og for alle andre enn meg XX, gliser Isabelle Pedersen.

Tallet hun ikke vil avsløre er tiden hun håper å løpe på i løpet av sesongen.

Det er åpenbart lavere enn 12,83, som er den personlige rekorden Pedersen satte på 100 meter hekk 1. juni i år. Sannsynligvis er det også under 12,74, som er den norske rekorden Christina Vukicevic satte på distansen 1. juni i 2009.

– Tiden er klart god nok for VM-finale, som er et av årets mål, og som jeg har enorm lyst til å få til. Og løper jeg på denne tiden i VM-finalen, da kan jeg bli veldig, veldig glad, sier Pedersen.

Lapp under drakten

Lappen er med på reiser. Hun har også hatt den på innsiden av drakten i konkurranser.

– Når det er tunge treninger eller jeg er litt umotivert, ser jeg på lappen og tenker det er dette jeg jobber for, det er dette jeg skal klare, det er den indre motivasjonen, forteller Pedersen.

– Det høres veldig fornuftig ut. Det er som jeg skulle gjort det selv, sier friidrettslegenden Ingrid Kristiansen.

Mer presist er det nøyaktig hva Kristiansen gjorde selv. Hun hadde alltid lapper foran seg på tredemølla hjemme i kjelleren. Noen av dem hjalp henne til å slå verdensrekorder. Noen klarte hun aldri å innfri.

Ingrid Kristiansen

HØYE MÅL: På veggen hos Ingrid Kristiansen henger dette bildet. Tiden 29.45 på 10.000 meter klarte hun imidlertid aldri.

Foto: Anders Engeland / NRK

Hjernevasking

– Jeg hadde lapper som hjalp meg mot mine mål, som var litt ambisiøse. Jo oftere jeg så på dem, jo mer trodde jeg det var mulig, forteller Kristiansen, som fikk rådet av prestasjonspsykolog Willi Railo.

– Det blir litt som at du hjernevasker deg til å tro på noe du egentlig ikke tror på. Du blir minnet på det så mange ganger at du til slutt begynner å to på det, og da øker muligheten for at du greier det, påpeker hun.

– Det er jo sånn at jeg skal hjernevaske meg selv, for jeg vet det er fullt mulig, bekrefter Pedersen.

I motsetning til dagens hekkestjerne, var ikke Kristiansen opptatt av å holde sine mål hemmelig.

– Noen må si de høyt og legge press på seg selv. Jeg var en sånn type. Noen liker å ha det mer hemmelig og jobbe med det selv, sier Kristiansen.

Unik mulighet

Torsdag har Isabelle Pedersen første mulighet til å gjøre lappen overflødig. Og hun er ikke redd for å tenke stort før Bislett Games:

– Jeg har en unik mulighet til å løpe veldig fort. Har jeg virkelig en god dag, som jeg håper, så er målet å gå ut og vinne!

Siste nytt

 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal