NRK Meny
Normal

Aktor: – Politiet vet ikke hvor Deveaux har blitt av

Svensk politi frykter nå at André Deveaux har stukket fra landet etter ishockey-volden i helga.

NHL/ Montreal Canadiens Lapierre is grabbed by Toronto Maple Leafs Deveaux as Hagman moves in during the third period of their NHL hockey game in Montreal

SPORLØST FORSVUNNET: André Deveaux er kjent for sin brutale stil.

Foto: SHAUN BEST / REUTERS

Torsdag overfalt han en Västerås-spiler bakfra med ishockeykølla si. Mandag fikk han sparken i den svenske klubben sin.

Men etter at offeret (Västerås-spiller Per Helmersson) uttalte at han ville politianmelde André Deveaux har canadieren forsvunnet sporløst - i hvert fall for politiet og sin tidligere arbeidsgiver.

– Han er mistenkt for mishandling, men politiet vet ikke hvor han er. Og ettersom han er utenlandsk statsborger har jeg besluttet at han må pågripes, sier aktor Margareta Danielsson-Olvon til Helsingborgs Dagblad (HD).

– Vi vet ikke hvor han er, men om politiet spør oss er vår ambisjon å hjelpe dem, sier Rögle-ordfører Håkan Eriksson til Expressen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Rögle-spiller André Deveaux har fått sparken etter at han angrep Västerås-spiller Per Helmersson.

KLIKKER: Her går det i svart for Rögles André Deveaux.

Kan bli internasjonalt ettersøkt

Voldshendelsen blir omtalt som mishandling.

– Jeg har kun sett opptak av hendelsen på TV, men om dette skal bli dømt som et overgrep eller grov vold får bli et senere spørsmål, Danielsson-Olvon til HD.

Hun mener imidlertid at om den canadiske ishockeyspilleren ikke melder seg for politiet innen kort tid, risikerer han å bli arrestert internasjonalt ettersøkt, skriver den svenske avisen.

– Assistenttreneren ikke innblandet

Et privat videoklipp viser at Rögles André Deveaux står og prater med assistenttrener Mikael Gath før han løper bort og slår ned Västerås-spiller Per Helmersson.

Assistenttreneren sier til Expressen at han føler seg krenket på grunn av oppmerksomheten han har fått og at han ikke følte noen glede over at laget sikret seg sluttspillplass den kvelden.

– Spørsmålet er naturligvis høyt prioritert av vår sportslige ledelse. Vi ser alvorlig på anklagene mot Mikael Gath. Anklagelsene er feilaktige og vi i Rögle BK fordømmer hetsen mot Mikael Gath, som entydig er grunnet i spekulasjoner, sier Rögle-ordfører Håkan Eriksson til klubbens egen hjemmeside.

– Samtalen mellom Gath og Deveaux handlet om hvorvidt canadieren kunne spille kampen mot Västerås eller ikke.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport