NRK Meny
Normal

Aktor: – Politiet vet ikke hvor Deveaux har blitt av

Svensk politi frykter nå at André Deveaux har stukket fra landet etter ishockey-volden i helga.

NHL/ Montreal Canadiens Lapierre is grabbed by Toronto Maple Leafs Deveaux as Hagman moves in during the third period of their NHL hockey game in Montreal

SPORLØST FORSVUNNET: André Deveaux er kjent for sin brutale stil.

Foto: SHAUN BEST / REUTERS

Torsdag overfalt han en Västerås-spiler bakfra med ishockeykølla si. Mandag fikk han sparken i den svenske klubben sin.

Men etter at offeret (Västerås-spiller Per Helmersson) uttalte at han ville politianmelde André Deveaux har canadieren forsvunnet sporløst - i hvert fall for politiet og sin tidligere arbeidsgiver.

– Han er mistenkt for mishandling, men politiet vet ikke hvor han er. Og ettersom han er utenlandsk statsborger har jeg besluttet at han må pågripes, sier aktor Margareta Danielsson-Olvon til Helsingborgs Dagblad (HD).

– Vi vet ikke hvor han er, men om politiet spør oss er vår ambisjon å hjelpe dem, sier Rögle-ordfører Håkan Eriksson til Expressen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Rögle-spiller André Deveaux har fått sparken etter at han angrep Västerås-spiller Per Helmersson.

KLIKKER: Her går det i svart for Rögles André Deveaux.

Kan bli internasjonalt ettersøkt

Voldshendelsen blir omtalt som mishandling.

– Jeg har kun sett opptak av hendelsen på TV, men om dette skal bli dømt som et overgrep eller grov vold får bli et senere spørsmål, Danielsson-Olvon til HD.

Hun mener imidlertid at om den canadiske ishockeyspilleren ikke melder seg for politiet innen kort tid, risikerer han å bli arrestert internasjonalt ettersøkt, skriver den svenske avisen.

– Assistenttreneren ikke innblandet

Et privat videoklipp viser at Rögles André Deveaux står og prater med assistenttrener Mikael Gath før han løper bort og slår ned Västerås-spiller Per Helmersson.

Assistenttreneren sier til Expressen at han føler seg krenket på grunn av oppmerksomheten han har fått og at han ikke følte noen glede over at laget sikret seg sluttspillplass den kvelden.

– Spørsmålet er naturligvis høyt prioritert av vår sportslige ledelse. Vi ser alvorlig på anklagene mot Mikael Gath. Anklagelsene er feilaktige og vi i Rögle BK fordømmer hetsen mot Mikael Gath, som entydig er grunnet i spekulasjoner, sier Rögle-ordfører Håkan Eriksson til klubbens egen hjemmeside.

– Samtalen mellom Gath og Deveaux handlet om hvorvidt canadieren kunne spille kampen mot Västerås eller ikke.

Siste nytt

  • Minnes terrorofre med nye drakter

    FC Barcelona spiller første serierunde på søndag med spesiallagde drakter. Draktene er til ære for de berørte i terrorangrepet i byen torsdag. Ifølge klubbens twitterkonto vil alle spillerene bruke drakter uten deres eget navn, men med Barcelona på ryggen.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart