NRK Meny
Normal

De Gea hindret skrekksifre i pinlig tap mot Liverpool

Manchester United er nok ekstra glade for at de spolerte David de Geas overgang til Real Madrid. Uten spanjolen kunne Liverpool trolig ha feiret europaliga-avansement etter første oppgjør.

FBL-EUR-C3-LIVERPOOL-MAN UTD

LEVENDE VEGG: David de Gea slapp inn to mål, men reddet Manchester United fra et horribelt resultat i Liverpool.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Han viser verdensklasse. At han hindret så mange mål på 1-0 sørget for at vi holdt fokuset oppe hele veien, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson om de Gea til TV-kanalen Max etter kampen.

Etter fire United-seire på rad mellom rivalene fikk Manchester United en nesestyver av de sjeldne på besøk i Liverpool.

Liverpool ga seg selv et veldig godt utgangspunkt i europaligaen da de slo Manchester United 2-0 torsdag. United er heldige som bare har to mål å ta igjen før returen etter en ny fryktelig kamp.

Hjemmelaget skapte sjanse på sjanse, og United kan takke David de Gea for at det bare står 2-0 før returmøtet på Old Trafford neste torsdag.

De Gea var egentlig på vei til Real Madrid før sesongen, men Manchester United rakk aldri å sende overgangspapirene til Madrid før fristen.

Liverpool

YES!: Jürgen Klopp jubler for 2-0-målet i andre omgang.

Foto: Carl Recine / Reuters

Tannløst United

Daniel Sturridge ga Liverpool ledelsen på straffe etter 20 minutter, og i annen omgang doblet Roberto Firmino ledelsen til 2-0.

I mellomtiden hadde de Gea vært høyt og lavt for å stoppe Liverpool, mens United ikke skapte en eneste stor målsjanse.

Dermed har Jurgen Klopps menn et stort overtak før returmøtet.

United klarte å snu det mot Midtjylland i 16-delsfinalen, men får en mye tøffere oppgave når Liverpool er motstander.

Utnyttet forsvarstabbe

At United fikk ta pause på 0-1 var de heldige med, og hardt pressede Louis van Gaal tok grep før de siste 45 minuttene. Han la om til tre bak, og trekket så ut til å gi bortelaget mer kontroll på midtbanen.

I tillegg virket spilleren kraftig skjerpet sammenlignet med førsteomgangen, men de slet likevel voldsomt med å stresse Liverpools forsvar.

Den første store sjansen i omgangen var også Liverpool som fikk, men Jordan Henderson satte ballen over og utenfor fra meget god posisjon. Ikke lenge etter kom 2-0 til hjemmelaget, og nok en gang var det slett forsvarsspill av United.

Michael Carrick, som kom inn som stopper i pausen, regelrett ga ballen til Lallana, og hans pasning til Firmino ble satt videre bak de Gea.

United fortsatte med noen spede forsøk framover på banen, og kom til noe som lignet en sjanse da Marouane Fellaini headet utenfor etter nesten 85 minutter.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst