De Gea hindret skrekksifre i pinlig tap mot Liverpool

Manchester United er nok ekstra glade for at de spolerte David de Geas overgang til Real Madrid. Uten spanjolen kunne Liverpool trolig ha feiret europaliga-avansement etter første oppgjør.

FBL-EUR-C3-LIVERPOOL-MAN UTD

LEVENDE VEGG: David de Gea slapp inn to mål, men reddet Manchester United fra et horribelt resultat i Liverpool.

– Han viser verdensklasse. At han hindret så mange mål på 1-0 sørget for at vi holdt fokuset oppe hele veien, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson om de Gea til TV-kanalen Max etter kampen.

Etter fire United-seire på rad mellom rivalene fikk Manchester United en nesestyver av de sjeldne på besøk i Liverpool.

Liverpool ga seg selv et veldig godt utgangspunkt i europaligaen da de slo Manchester United 2-0 torsdag. United er heldige som bare har to mål å ta igjen før returen etter en ny fryktelig kamp.

Hjemmelaget skapte sjanse på sjanse, og United kan takke David de Gea for at det bare står 2-0 før returmøtet på Old Trafford neste torsdag.

De Gea var egentlig på vei til Real Madrid før sesongen, men Manchester United rakk aldri å sende overgangspapirene til Madrid før fristen.

Liverpool

YES!: Jürgen Klopp jubler for 2-0-målet i andre omgang.

Tannløst United

Daniel Sturridge ga Liverpool ledelsen på straffe etter 20 minutter, og i annen omgang doblet Roberto Firmino ledelsen til 2-0.

I mellomtiden hadde de Gea vært høyt og lavt for å stoppe Liverpool, mens United ikke skapte en eneste stor målsjanse.

Dermed har Jurgen Klopps menn et stort overtak før returmøtet.

United klarte å snu det mot Midtjylland i 16-delsfinalen, men får en mye tøffere oppgave når Liverpool er motstander.

Utnyttet forsvarstabbe

At United fikk ta pause på 0-1 var de heldige med, og hardt pressede Louis van Gaal tok grep før de siste 45 minuttene. Han la om til tre bak, og trekket så ut til å gi bortelaget mer kontroll på midtbanen.

I tillegg virket spilleren kraftig skjerpet sammenlignet med førsteomgangen, men de slet likevel voldsomt med å stresse Liverpools forsvar.

Den første store sjansen i omgangen var også Liverpool som fikk, men Jordan Henderson satte ballen over og utenfor fra meget god posisjon. Ikke lenge etter kom 2-0 til hjemmelaget, og nok en gang var det slett forsvarsspill av United.

Michael Carrick, som kom inn som stopper i pausen, regelrett ga ballen til Lallana, og hans pasning til Firmino ble satt videre bak de Gea.

United fortsatte med noen spede forsøk framover på banen, og kom til noe som lignet en sjanse da Marouane Fellaini headet utenfor etter nesten 85 minutter.

• Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

– Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

Marta under fotball-VM 2023
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

– De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

– Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

Gulbrandsen og Eikrem
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)