Hopp til innhold

Brann politianmelder etter grov rasisme: – Det er totalt uakseptabelt

Daouda Bamba har mottatt over 50 meldinger med rasistisk innhold etter å ha bommet på straffe mot Start. Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt forteller at klubben politianmelder saken.

Bamba

BAMBA: Bamba har mottatt over 50 meldinger med rasistisk innhold.

Foto: Marit Hommedal

Daouda Bamba kunne gitt Brann ledelsen mot Start på straffespark. Men han bommet på straffen med kun få minutter igjen av kampen. Etter dette skal de rasistiske meldingene ha tikket inn, det melder Bergens Tidende og Bergensavisen.

– Jeg orker ikke å åpne alle de uleste beskjedene. Jeg må beskytte meg selv, sa Bamba, ifølge Bergens Tidende.

– Jeg har ikke ord. Det er helt «crazy» at det er sånn. Dette er ikke første gang. Det er ikke engang den tiende gangen heller. Det skjer hele tiden, sa Bamba til BA.

– Totalt uakseptabelt

Ifølge både BT og BA fikk Bamba i tillegg til klart rasistiske meldinger også en SMS der han ble bedt om å dø av korona.

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt forstår ikke hvordan noen kan finne på å sende slike meldinger.

Rune Soltvedt

SINT: Rune Soltvedt forteller at han er sint etter å ha lest meldingene Bamba har mottatt.

Foto: Marit Hommedal

– Det er totalt uakseptabelt. At noen kan gjøre dette mot et annet menneske, og i dette tilfelle Bamba som har det store hjertet og som er så snill og grei med alle andre ... det er så uakseptabelt som det får blitt, sier Soltvedt til NRK.

– Utrolig skuffende

Freddy dos Santos leder Stopp-kampanjen som Norsk Toppfotball har satt i gang mot rasisme. Han reagerte sterkt på det han fikk lese i går kveld.

– Eliteserien bør og skal være et sted hvor alle føler seg trygge og ivaretatt, og hvor alle skal føle tilhørighet og inkludering. Det virker det ikke som alle har fått med seg, og det er utrolig skuffende, sier Dos Santos til NRK.

Han har fått med seg at Brann kommer til å anmelde saken, og at den dermed ligger hos politiet. Dos Santos vil uansett ha en dialog med Soltvedt og klubben i løpet av torsdagen.

– Dette er noe vi allerede er i gang med, men nå har vi et konkret eksempel på hvordan rasisme kan foregå i skriftlig form også. Det er erfaringer vi tar med oss inn i veilederen som vi jobber med inn mot neste sesong, sier Dos Santos.

Blir anmeldt

Soltvedt forteller at han torsdag skal ta med seg Bamba til politihuset i Bergen for å anmelde saken.

– Vi har snakket med Bamba nå, og han er ufattelig lei seg. Det er så grovt at vi tenker at i morgen så tar jeg med han på politihuset i Bergen og sjekker med jurister, og leverer inn en anmeldelse, sier Soltvedt

Etter å ha lest flere av meldingene forteller Soltvedt han var både sint og lei seg.

– Vi kan ikke ha det sånn. Ikke i samfunnet, ikke i fotballen, ikke mot enkeltpersoner. Sånt må vi slå ned på. Personlig har jeg nesten ikke ord for hvordan dette er mulig i 2020, sier Soltvedt.

– Det virker som virkemidlene vi har hatt før i fotballen ikke har vært nok og da må vi se hva politiet kan gjøre med det, legger Soltvedt til.

Rasistiske meldinger

MELDINGER: Dette er bare noen få rasistiske meldinger som Bamba har mottatt.

Siste nytt

 • Surt hjemmetap for Deilas Standard Liège

  Standard Liège tapte 0-2 hjemme for Seraing United i den belgiske toppdivisjonen fredag. Med det røk seiersrekken på fire kamper for Ronny Deilas lag.

  Standard Liège var storfavoritter i fredagens oppgjør motSeraing som kun sto med to seirer hittil og lå under streken. Likevel var det bortelaget som fikk med seg alle poengene ved hjelp av scoringer av Mamadou Mbow og Morgan Poaty.

  Aron Dønnum ble byttes ut allerede etter 26 minutter i kampen.

  Liège-klubben har elleve poeng opp til serieleder Royal Antwerp med én kamp mer spilt. I neste kamp venter Charleroi på bortebane. (NTB)

  MLS: Chicago Fire at New York City FC
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Bayern slo tilbake – første seier på fem kamper

  Bayern München har slitt i tysk Bundesliga i det siste. Fredag tok storklubben sin første seier på fem kamper da Leverkusen ble slått 4-0.

  Stjerneskuddet Jamal Musiala (19) storspilte og bidro med tre målpoeng. Den offensive midtbanespilleren står med fem ligascoringer på sju kamper denne sesongen.

  München-klubben innledet sesongen storslagent med ni poeng og 15-1 i målforskjell på de tre første kampene. Deretter ble det imidlertid tyngre for klubben som i de fire neste spilte tre uavgjort før de tapte 0-1 for Augsburg sist runde.

  Fredag var de tilbake på vinnersporet da de kjørte over et svakt Leverkusen. Det var Leroy Sane, nevnte Musiala, Sadio Mané og Thomas Müller som sørget for en imponerende 4-0-seier i München. (NRK/NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Vil at russere som tar avstand fra krig bør konkurrere

  IOC-president Thomas Bach tar russiske utøvere i forsvar i et stort intervju med italienske Corriere Della Sera.

  Han mener at det ikke var russiske idrettsutøvere som startet krigen, og at de som tar avstand fra Putins krigføring bør få konkurrere.

  – De som har tatt avstand fra regimet bør kunne konkurrere under et nøytralt flagg. Målet vårt er å få russiske passidrettsutøvere som ikke støtter krigen til å konkurrere igjen. Men det er ikke lett, sier Bach til avisen.

  Thomas Bach
  Foto: LAURENT GILLIERON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste