Hopp til innhold

Brann politianmelder etter grov rasisme: – Det er totalt uakseptabelt

Daouda Bamba har mottatt over 50 meldinger med rasistisk innhold etter å ha bommet på straffe mot Start. Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt forteller at klubben politianmelder saken.

Bamba

BAMBA: Bamba har mottatt over 50 meldinger med rasistisk innhold.

Foto: Marit Hommedal

Daouda Bamba kunne gitt Brann ledelsen mot Start på straffespark. Men han bommet på straffen med kun få minutter igjen av kampen. Etter dette skal de rasistiske meldingene ha tikket inn, det melder Bergens Tidende og Bergensavisen.

– Jeg orker ikke å åpne alle de uleste beskjedene. Jeg må beskytte meg selv, sa Bamba, ifølge Bergens Tidende.

– Jeg har ikke ord. Det er helt «crazy» at det er sånn. Dette er ikke første gang. Det er ikke engang den tiende gangen heller. Det skjer hele tiden, sa Bamba til BA.

– Totalt uakseptabelt

Ifølge både BT og BA fikk Bamba i tillegg til klart rasistiske meldinger også en SMS der han ble bedt om å dø av korona.

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt forstår ikke hvordan noen kan finne på å sende slike meldinger.

Rune Soltvedt

SINT: Rune Soltvedt forteller at han er sint etter å ha lest meldingene Bamba har mottatt.

Foto: Marit Hommedal

– Det er totalt uakseptabelt. At noen kan gjøre dette mot et annet menneske, og i dette tilfelle Bamba som har det store hjertet og som er så snill og grei med alle andre ... det er så uakseptabelt som det får blitt, sier Soltvedt til NRK.

– Utrolig skuffende

Freddy dos Santos leder Stopp-kampanjen som Norsk Toppfotball har satt i gang mot rasisme. Han reagerte sterkt på det han fikk lese i går kveld.

– Eliteserien bør og skal være et sted hvor alle føler seg trygge og ivaretatt, og hvor alle skal føle tilhørighet og inkludering. Det virker det ikke som alle har fått med seg, og det er utrolig skuffende, sier Dos Santos til NRK.

Han har fått med seg at Brann kommer til å anmelde saken, og at den dermed ligger hos politiet. Dos Santos vil uansett ha en dialog med Soltvedt og klubben i løpet av torsdagen.

– Dette er noe vi allerede er i gang med, men nå har vi et konkret eksempel på hvordan rasisme kan foregå i skriftlig form også. Det er erfaringer vi tar med oss inn i veilederen som vi jobber med inn mot neste sesong, sier Dos Santos.

Blir anmeldt

Soltvedt forteller at han torsdag skal ta med seg Bamba til politihuset i Bergen for å anmelde saken.

– Vi har snakket med Bamba nå, og han er ufattelig lei seg. Det er så grovt at vi tenker at i morgen så tar jeg med han på politihuset i Bergen og sjekker med jurister, og leverer inn en anmeldelse, sier Soltvedt

Etter å ha lest flere av meldingene forteller Soltvedt han var både sint og lei seg.

– Vi kan ikke ha det sånn. Ikke i samfunnet, ikke i fotballen, ikke mot enkeltpersoner. Sånt må vi slå ned på. Personlig har jeg nesten ikke ord for hvordan dette er mulig i 2020, sier Soltvedt.

– Det virker som virkemidlene vi har hatt før i fotballen ikke har vært nok og da må vi se hva politiet kan gjøre med det, legger Soltvedt til.

Rasistiske meldinger

MELDINGER: Dette er bare noen få rasistiske meldinger som Bamba har mottatt.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal