Dansk VM-gull i regnet: – Uverkeleg

Dansken Mads Pedersen overraska alle og sykla inn til VM-gull i eit regnfullt Harrogate i Storbritannia. Han såg ut til å slite få kilometer før mål, men i spurten slo han italienske Matteo Trentin og Stefan Küng som tok bronse.

– Det er uverkeleg. Eg trudde ikkje dette då vi starta i dag. Eg skulle gå tidleg i finalen og la Valgren og Fuglsang kome bakfrå. Men dei kom ikkje opp med van der Poel. Då handla det berre om å overleve. Overleve til spurten, sa dansken til TV 2 etter målgang.

Alexander Kristoff vart beste norske på ein 7.-plass. Amund Grøndahl Jansen tok 17-plassen.

– Det er imponerande. Han var vel ikkje nemnd av nokon, så at han tar Trentin på slutten, det er klasse, sa Alexander Kristoff til TV2 om dansken sitt VM-gull.

Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Vegar Stake Leangen og Carl Fredrik Hagen braut.

Britain Road Cycling Worlds

• Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)

Molde
  • Strømsgodset slapp med skrekken – reddet uavgjort mot KBK

Nyopprykkede Kristiansund sjokkerte Strømsgodset i førsteomgangen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2.

Strømsgodset gikk inn i oppgjøret med tre strake seirer. Med ett poeng søndag henger de fortsatt med i toppen av Eliteserien.

KBK har også imponert i sesongåpningen. Klubben ga hjemmelaget et vanskelig utgangspunkt før andreomgangen søndag.

Oskar Sivertsen sendte KBK opp i ledelsen fra straffemerket etter 20 minutter.

Kort tid senere stanget Willumsson inn 2-0.

Godset jaktet scoring, og kaptein Gustav Valsvik tok ansvar. 30-åringen headet inn reduseringen på bakerste stolpe.

Kort tid senere satt også Elias Melkersen hodet til ballen og ordnet 2-2.

Det sikret ett poeng til hvert av lagene. (NTB)