NRK Meny
Normal

Dansk supertalent er dyrere enn Zlatan

Andreas Cornelius (20) er tidenes dyreste salg fra Skandinavia. – Vi var nødt til å akseptere budet, sier FC København-direktør.

Cornelius

Andreas Cornelius er solgt til Cardiff fra FC København. Han er tidenes dyreste overgang fra dansk serie.

Foto: DARRYL WEBB / Reuters

Andreas Cornelius (20) ble i går solgt fra FC København til Premier League-klubben Cardiff.

Cornelius

Danske Andreas Cornelius har spilt sju landskamper til tross for at han bare er 20 år.

Foto: Jens Dresling / Ap
Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic ble solgt til Ajax fra Malmø for rundt 72 millioner kroner.

Foto: DUSAN VRANIC / AP

Ifølge britiske og danske medier er overgangen på 80 millioner kroner, men totalprisen kan stige til 85 millioner hvis spissen blir en suksess. Cornelius er den dyreste overgangen fra den danske eliteserien noensinne.

Overgangen slår også Zlatan Ibrahimovic som gikk fra svenske Malmø til Ajax for 72 millioner kroner i 2001. Svensken var 21 år da han ble hentet til Nederland.

– Vi er ofte sterke nok til å takke nei til bud og vi har holdt andre klubber unna lenge. I dette tilfelle kom det en klubb som har fått en milliard kroner ved å rykke opp (til Premier League). Budet var så stort at vi var nødt til å akseptere, sier FCK-direktør Carsten V. Jensen ifølge B.T.

John Carew ble i 2000 solgt fra Rosenborg til Valencia for 8,5 millioner euro. Det tilsvarer 67 millioner kroner etter dagens kurs.

Tidobler lønna

Ifølge Berlingske Tidende vil spissen tjene rundt 15 millioner kroner i året. Det er en tidobling fra lønna han har i FC København.

Cornelius debuterte hos danskene 9. april i fjor, da han kom inn som innbytter mot AGF. Han har spilt 34 kamper og scoret 18 mål for hovedstadsklubben.

– Det spesielle er at han bare har et år i klubben. Siste jeg kan huske at en spiller med så stor betydning ble solgt etter kort tid, var Christian Poulsen. I denne situasjonen var det riktig å takke ja til budet, sier sportsdirektøren.

Poulsen ble solgt fra FC København til Schalke 04 i 2002.

Cardiffs dyreste kjøp

Cardiff rykket opp til Premier League forrige sesong, og den walisiske klubben debuterer i den britiske eliteserien.

Kjøpet av Cornelius er klubbens dyreste noensinne. Michael Chopras overgang på rundt 35 millioner fra Sunderland i 2009, var klubbens forrige storsignering.

Cornelius har spilt sju kamper for det danske landslaget og har scoret ett mål.

20-åringens 18 seriemål forrige sesong gjorde spissen til toppscorer i den danske toppserien.

Cardiff bekrefter på sin hjemmeside at de er enige om overgangen, men den medisinske testen gjenstår.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal