Danmark overrasket over superduo-svikt

DEVENTER/OSLO (NRK): Danmarks assistenttrener Katrine Pedersen forventet mer av Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Nå skal duoen stoppes i skjebnekampen.

Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg.

SKUFFET: Katrine Pedersen mener at Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg har skuffet hittil i EM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Pedersen kjenner de norske spillerne ekstra godt etter flere år i norsk fotball.

Katrine Pedersen under cupfinalen i 2013 for stabæk.

SPILTE I STABÆK: Katrine Pedersen har spilt flere sesonger for norske klubber. Nå er hun assistenttrener på det danske landslaget.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Den tidligere Asker- og Stabæk-spilleren står med 210 landskamper for Danmark, som Norge må slå med minst tre mål for å ta seg videre.

Pedersen er heller ikke blitt imponert over Norge etter tapene for Nederland og Belgia.

– Forventer mer av de to

Hun er særlig overrasket over at Norge og Martin Sjögren ikke har fått mer ut av stjernene Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

– Ja, det må jeg si. Jeg har sett statistikken, og jeg har sett at Tom Nordlie har vært kritisk. Så gode spillere skal man gjerne ha mye ut av i et EM, og det har de selvfølgelig en del av skylden for. Og så har de heller ikke fått de beste betingelsene å jobbe med. Det er et lags taktikk og prestasjons skyld, men det er klart du forventer mer av de to spillerne spesielt, sier Pedersen til NRK.

Assistenttreneren sier at Danmarks plan for å slå ut Norge er å unngå at nettopp Hegerberg og Graham Hansen kommer til sin rett.

– Det blir viktig at vi kommer i gang med vårt eget spill, og vi må det Norge er gode til ut av spill. Det er blant annet de to spillerne. At de kommer i gang i morgen (mandag), vil vi helst ikke ha noe av, sier Pedersen.

Saken fortsetter etter tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Har litt rett

– Hun sier det nok for å drive litt psykologisk krigføring. Men det har vist seg å være litt rett i dette mesterskapet, sier Tom Nordlie.

Tom Nordlie

PSYKOLOGI: Tom Nordlie mener at Katrine Pedersens utspill er psykologisk krigføring før kveldens oppgjør.

Foto: NRK

Nordlie mener at Norge har manglet bredde i angrep og har spilt for smalt. Norge har blitt pakket inn sentralt i banen, og på den måten har det vært enklere for Belgia og Nederland å stoppe både Graham Hansen og Ada Hegerberg.

NRK-eksperten modererer Kathrine Pedersen sitt utsagt om at Graham Hansen og Hegerberg må ta sin del av skylda for Norges dårlige mesterskap.

– Vi har ikke greid å sette Ada og Caroline i nok riktige situasjoner, der de får brukt sine beste egenskaper. Etter min smak burde Graham Hansen ha spilt kant, sånn at hun oftere kunne ha fått ballen rettvendt. Men henne på kant, vil vi også komme oftere til innlegg, å få brukt Adas egenskaper inne i 16-meteren, sier Nordlie.

Den tidligere Avaldsnes-treneren er imidlertid spent på hvordan det norske laget blir seende ut i dag, når Norge må score tre.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zucca-målgivende ga overtidsseier

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild vant lørdagens NHL-kamp mot Anaheim Ducks da det gjensto kun sekunder av overtidsperioden.

  Sluttstillingen endte på 4–3. Zuccarello fikk ingen mål, men noterte seg for en målgivende på vinnermålet.

  I begge de to siste kampene har Minnesota Wild vunnet på overtid. Tirsdag scoret Zuccarello sine første mål for sesongen. Med to mål og to målgivende bidro han da sterkt til en dramatisk seier for Minnesota Wild på hjemmebane mot Winnipeg Jets.

  NHL: Preseason-Chicago Blackhawks at Minnesota Wild
  Foto: David Berding / Reuters
 • Verstappen vant kvalik-drama

  VM-leder Max Verstappen vant kvalifiseringen til USAs Grand Prix i Formel 1 foran tittelrival Lewis Hamilton og duket for en ny spennende duell mellom de to.

  Red Bull-bilene dominerte kvalifiseringen, men Hamilton i Mercedes utfordret dem da han overtok ledertiden rett før slutt i den siste og avgjørende kvalifiseringsomgangen. Verstappen hadde ett siste forsøk og slo tilbake med bestetid akkurat idet regn begynte å falle i Austin.

  – Det var spennende. Det begynte å regne litt mot slutten av runden min, men det holdt, sa Verstappen.

  Han slo Hamiltons bestetid med 0,209 sekund. Verstappens lagkamerat Sergio Pérez hadde bestetiden kort før slutt, men hans siste runde holdt ikke, og han havnet på tredjeplass 15 tusendels sekund bak Hamilton.

  Søndagens grand prix-løp i Austin starter 21.00 norsk tid.

  ZaxrCGElnQ4
  Foto: Mark Thompson / AFP
 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal