Hopp til innhold

Danmark overrasket over superduo-svikt

DEVENTER/OSLO (NRK): Danmarks assistenttrener Katrine Pedersen forventet mer av Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Nå skal duoen stoppes i skjebnekampen.

Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg.

SKUFFET: Katrine Pedersen mener at Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg har skuffet hittil i EM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Pedersen kjenner de norske spillerne ekstra godt etter flere år i norsk fotball.

Katrine Pedersen under cupfinalen i 2013 for stabæk.

SPILTE I STABÆK: Katrine Pedersen har spilt flere sesonger for norske klubber. Nå er hun assistenttrener på det danske landslaget.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Den tidligere Asker- og Stabæk-spilleren står med 210 landskamper for Danmark, som Norge må slå med minst tre mål for å ta seg videre.

Pedersen er heller ikke blitt imponert over Norge etter tapene for Nederland og Belgia.

– Forventer mer av de to

Hun er særlig overrasket over at Norge og Martin Sjögren ikke har fått mer ut av stjernene Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

– Ja, det må jeg si. Jeg har sett statistikken, og jeg har sett at Tom Nordlie har vært kritisk. Så gode spillere skal man gjerne ha mye ut av i et EM, og det har de selvfølgelig en del av skylden for. Og så har de heller ikke fått de beste betingelsene å jobbe med. Det er et lags taktikk og prestasjons skyld, men det er klart du forventer mer av de to spillerne spesielt, sier Pedersen til NRK.

Assistenttreneren sier at Danmarks plan for å slå ut Norge er å unngå at nettopp Hegerberg og Graham Hansen kommer til sin rett.

– Det blir viktig at vi kommer i gang med vårt eget spill, og vi må det Norge er gode til ut av spill. Det er blant annet de to spillerne. At de kommer i gang i morgen (mandag), vil vi helst ikke ha noe av, sier Pedersen.

Saken fortsetter etter tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Har litt rett

– Hun sier det nok for å drive litt psykologisk krigføring. Men det har vist seg å være litt rett i dette mesterskapet, sier Tom Nordlie.

Tom Nordlie

PSYKOLOGI: Tom Nordlie mener at Katrine Pedersens utspill er psykologisk krigføring før kveldens oppgjør.

Foto: NRK

Nordlie mener at Norge har manglet bredde i angrep og har spilt for smalt. Norge har blitt pakket inn sentralt i banen, og på den måten har det vært enklere for Belgia og Nederland å stoppe både Graham Hansen og Ada Hegerberg.

NRK-eksperten modererer Kathrine Pedersen sitt utsagt om at Graham Hansen og Hegerberg må ta sin del av skylda for Norges dårlige mesterskap.

– Vi har ikke greid å sette Ada og Caroline i nok riktige situasjoner, der de får brukt sine beste egenskaper. Etter min smak burde Graham Hansen ha spilt kant, sånn at hun oftere kunne ha fått ballen rettvendt. Men henne på kant, vil vi også komme oftere til innlegg, å få brukt Adas egenskaper inne i 16-meteren, sier Nordlie.

Den tidligere Avaldsnes-treneren er imidlertid spent på hvordan det norske laget blir seende ut i dag, når Norge må score tre.

Siste nytt

 • Strømsheim-seier i IBU Cup-åpningen

  Tidligere i dag vant skiskytter Marthe Kråkstad Johansen kvinnenes 7,5 kilometer sprint foran den tyske duoen Janina Hettich-Walz og Marion Wiesensarter. Det ble også norsk jubel på herrenes 10 kilometer. Der gikk Endre Strømsheim inn til seier til tross for to bom.

  Han var i mål foran Mats Øverby som med feilfri skyting endte 8,2 sekunder bak.

  Tyske Philipp Horn kom på tredjeplass, mens Martin Uldal endte på femteplass, sju sekunder bak pallen.

  Sverre Dahlen Aspenes ble nummer sju med fire bom. Aleksander Fjeld Andersen (3) ble nummer 17, mens Martin Nevland (3) ble nummer 24.

  (©NTB)

  Endre Strømsheim
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Treneren advarte før start: - Jeg glemte det

  Sturla Holm Lægreid startet sterkt i Kontiolahti, men på de siste to blinkene raknet alt. Bærums-gutten jaktet sin tredje strake seier i verdenscupåpningen.

  Etter 18 strake fulltreffere, så det ut som det bare var en formalitet før han kunne juble for et fantastisk renn.

  Lægreid forklarte selv at fokuset var grunnen til at alt raknet.

  – Det var vel det klassiske tilfelle når man tenker på hvordan man skal feire seieren, enn å faktisk klare å oppnå den, sa Lægreid til NRK.

  Dagen før verdenscupåpningen hadde de et møte med treneren, om nettopp dette med å holde fokuset helt inn.

  – Jeg glemte det vel på de siste to skuddene. Jeg lot meg gire opp av 18 bra treff, sa Lægreid.

  – Dette kommer til å irritere meg stort, det skal jeg ikke legge skjul på, avsluttet han.

  Svenske Martin Ponsiluoma vant verdenscupåpningen i skiskyting, hele 37 sekunder foran nummer to, Niklas Hartweg.

  Sturla Holm Lægreid fikk best plassering av de syv nordmennene som deltok, og gikk inn på en 6. plass

  Ellers endte de norske utøverne på: Vetle Sjåstad Christiansen (7. plass), Erlend Bjøntegård (10. plass), Johannes Thingenes Bø (12. plass), Johannes Dale (16. plass), Filip Fjeld Andersen (23. plass) og Tarjei Bø (53. plass)

  Sturla Holm Lægreid
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Avis: Arrestert iransk fotballprofil løslatt mot kausjon

  Den iranske fotballspilleren Voria Ghafouri skal ha blitt løslatt mot kausjon. Det skriver Iran International som viser til domstolens nyhetsbyrå.

  Ghafouri skal ha blitt arrestert i Iran forrige uke for «propaganda mot regimet». 31-åringen skal være svært populær blant iranere og har 3,3 millioner følgere på Instagram. Ghafouri er ikke en del av Irans landslagstropp i VM i Qatar, men har spilt for landslaget tidligere.

  Voria Ghafouri.
  Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste