Hopp til innhold

Dame-Malka får seks kamper karantene etter slag: – Straffen er som forventet

Oliver Dame-Malka (33) blir straffet med seks kamper kartantene etter slagene mot Stjernens Sondre Grønli (18) i kampen mellom Stjernen Hockey og Frisk Asker forrige uke.

Det kommer frem i vedtaket fra Norges Ishockeyforbunds disiplinærutvalg (DISU):

«Frisk/Asker spiller Olivier Dame-Malka gis en karantene på 6 kamper. Straffen skal sones i obligatoriske seriekamper eller sluttspillkamper.»

DISU begrunner karantenen av de gjentatte slagene uten hanske slik: «Uavhengig av hvem av spillerne som initierte situasjonen, ligger Dame-Malkas slag mot Grønli utenfor hva som aksepteres og forventes i norsk ishockey».

Dame-Malkas kontrakt med Frisk Asker gikk ut fredag og kampen mot Stjernen var hans siste for laget.

– Synes Norges Ishockeyforbund og DISU har løst saken på en veldig bra måte. Straffen er som forventet med tanke på at han har hatt en matchstraff tidligere i sesongen og da skal man ha noen kamper ekstra, skriver Vidar Wold, sportssjef i Frisk Asker, til NRK.

Dame-Malka brøt stillheten etter hendelsen i en pressemelding søndag:

– Etter den siste tids mediedekning av hendelsen i Stjernenhallen, vil jeg gi min side av situasjonen siden jeg føler det bare har blitt delt én side av historien i alle nyhetskanaler. Grunnen til at jeg ikke har gitt kommenterer til hendelsen ennå er fordi jeg stoler på at Norges Ishockeyforbund/DISU vil ta den korrekte avgjørelsen etter å ha sett videoene som er tilgjengelige fra hendelsen.

33-åringen ønsker ikke å uttale seg mer i dag, ifølge Frisk Asker.

Stjernen har bekreftet ovenfor NRK at de vil anmelde hendelsen.

Stjernen - Frisk Asker. Dame-Malka slår ned Sondre Grønli. Her ser man foranledningen.

Siste nytt

 • Kilde om comeback i sesongåpningen: – Det kommer for tidlig

  Aleksander Aamodt Kilde er i full gang med opptrening etter de alvorlige skadene han pådro seg i det dramatiske fallet Wengen i januar.

  Det har vært mye usikkerhet rundt comebacket, men alpinisten ser lysere på situasjonen nå enn tidligere.

  – Det er fortsatt veldig usikkert når det blir. Men jeg er ganske sikker på at det blir. Uten å være hundre prosent sikker, men jeg har en følelse på at dette kommer til å gå bra en gang, sier Kilde til NRK.

  Men på spørsmål om vi kan få se ham allerede i sesongåpningen i østerrikske Sölden, er svaret tvilende.

  – Det kommer for tidlig. Det synes jeg egentlig er greit å bare legge på bordet med en gang. Sånn jeg ser det for meg nå. Så får det heller det bli en super overraskelse hvis jeg klarer å være på start da. Akkurat nå ser det litt tidlig ut, sier Kilde.

  Hastverk er noe han ikke ønsker å ha inn mot comebacket. For enda har ikke 31-åringen prøvd seg med ski under beina etter hendelsen. Men det er det neste på planen.

  – Jeg tenker kanskje jeg skal prøve meg på Snø (snøhallen på Lørenskog) her hjemme først. Det blir mest sannsynlig kanskje i juni. Skikjøring og skikjøring, men i hvert fall ski under beina. Det er første steg, sier han.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Martine Sørhus / NRK
 • Jørgen Isnes forlenget kontrakten med Strømsgodset

  Jørgen Isnes har skrevet under på en ny avtale som binder ham til Strømsgodset ut 2027-sesongen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk. Det trigger meg veldig til å gå videre på det vi har startet på. Jeg føler trygghet og tillit både i og utenfor klubben, og jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen, sier Isnes til klubbens nettside.

  Isnes' kontrakt med Godset gikk opprinnelig ut i 2025.

  – Jørgen er en dedikert trener som jobber hardt og har en hunger etter fremgang i alt vi foretar oss. Han er opptatt av utvikling og har en god innstilling til jobben som hovedtrener i Godset, sier sportssjef Jostein Flo.

  avCx4WL1tX4
  Foto: NTB
 • Ruuds kamp i Paris flyttet innendørs

  Casper Ruuds kamp i 2. runde av Roland-Garros er flyttet til arenaen Suzanne-Lenglen som har tak. Kampstart er klokken 18.45.

  Det opplyser far og trener Christian Ruud til NTB.

  Motstander for Ruud er spanske Alejandro Davidovich-Fokina. Oppgjøret skulle i utgangspunktet bli spilt på Simone Mathieu-arenaen utendørs.

  Regn har preget innledningen av Grand Slam-turneringen i den franske hovedstaden. Flere kamper er flyttet på, og også torsdag har kamper blitt utsatt.

  7tX-xZUaW1g
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal