Hopp til innhold

Dæhlie vann Fair-play pris

Bjørn Dæhlie tek i dag mot Mecenate-prisen i Italia. Den tidlegare skiløparen får prisen for sine etiske verdiar og haldningar til fair play. Marit Bjørgen, Johann Olav Koss og Ole Einar Bjørndalen har tidlegare blitt tildelt prisen.

Dæhlie vann pris
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Siste nytt

  • Norsk stortalent imponerte i Frankrike

    Jørgen Nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte U23-rittet Ronde de l'Isard etter en andreplass på torsdagens etappe.

    Den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra Tour de France og Nordhagen var alene i tet over toppen av Col de Peyresourde med 25 kilometer til mål.

    I letterrenget inn mot målstreken i Bagnères-de-Luchon ble han hentet inn av Max van der Meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. De tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har Nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til Jaron Widar på andreplass i sammendraget.

    Etapperittet er blant de største på U23-nivå i sykkelsporten. Johannes Staune-Mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022.

    For Nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget Visma-Lease a Bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. Nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-VM i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.

    Jørgen Nordhagen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Skiforbundet henter inn svensk landslagstrener - skal jobbe tett med Kristoffersen

    Den svenske suksesstreneren Jörgen Nordlund slutter i jobben som trener for det svenske kvinnelandslaget. Istedenfor venter en ny rolle i Norges Skiforbund, hvor han ifølge Aftonbladet skal jobbe tett med Henrik Kristoffersen.

    Sportssjef Claus Ryste bekrefter ansettelsen overfor VG og forklarer at Nordlund erstatter Jörg Roten i trenerteamet rundt Kristoffersen.

    Nordlund jobbet som trener for det norske kvinnelandslaget mellom 2010 og 2014.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP
  • Tonali får ny straff for brudd på gamblingreglene – slipper å sone

    Newcastle-spiller Sandro Tonali har blitt straffet med to måneders betinget utestengelse for brudd på Det engelske fotballforbundets (FA) gamblingregler.

    Det opplyser italienerens klubb på X torsdag.

    Tonali er fra før utestengt i ti måneder for brudd på de samme reglene. Den utestengelsen startet 27. oktober 2023.

    Tonali rakk bare å spille tolv kamper for Newcastle etter overgangen fra Milan sist sommer. Utestengelsen hans er verdensomspennende, og han mister også fotball-EM med Italia til sommeren.

    I etterkant av den første utestengelsen startet FA etterforskning av flere brudd på gamblingreglene. Newcastle skriver at italieneren slipper å sone de to månedene han fikk torsdag om han ikke bryter flere regler ut 2024/25-sesongen. I tillegg har midtbaneprofilen fått en bot på 20.000 pund (276.000 kroner).

    Bruddene han nå straffes for skjedde i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor. (NTB)

    Tonali
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal