Hopp til innhold

Kan tjene hundretusener på klovnebuksene

Curling-gutta kommer til å få et tilbud fra firmaet som lager de berømte buksene.

Larry Jackson og Adam Lecky i klovnedrakter

Larry Jackson og Adam Lecky, fra firmaet som bruker klovnedraktene, i klovnedrakter.

Foto: Kristian Elster / NRK

Larry Jackson og Adam Lecky i klovnedrakter

Larry Jackson og Adam Lecky i heldress, både jakke og bukse i klovnedrakt.

Foto: Kristian Elster / NRK

- Vi skal snakke med dem om en sponsoravtale neste uke, sier administrerende direktør for firmaet som lager buksene, Larry Jackson, til NRK.no.

Jackson hadde fløyet inn fra Loudmouth Golfs hovedkvarter i Florida torsdag morgen, for å følge det norske landslaget i semifinalen mot Sveits.

- Vi kan ikke ha kontakt med utøverne nå på grunn av OL-reglene, men jeg har et utkast til en avtale i hodet. Jeg har tenkt meg noe av den samme avtalen vi har med John Daly, der han får en kommisjon av det ekstra salget, sier Jackson.

Hundretusener av kroner

Jackson vil ikke ut med konkrete tall, men etter det NRK erfarer kan kontrakten innebære at curlinglandslaget vil få en sum på flere hundretusen kroner i første omgang.

Deretter vil det trolig komme inn et sted mellom 10.000 og 30.000 kroner i måneden fra buksefirmaet.

- Det er kjempebra hvis de tar kontakt, sier Norges vise-skip Torger Nergård til NRK.no da han får vite om interessen.

Få sponsoravtaler

John Daly

Golfspilleren John Daly bruker bukser fra samme firma som curlinggutta. Her under en turnering i Mexico 19. februar i år.

Foto: Michael Cohen / Scanpix/AFP

Curlinglandslaget har utstyrsavtale med Umbra, men ettersom de ikke lager curlingbukser har det vært mulig for laget å gå til en annen produsent.

- Det er fine bukser å vinne i, men de er dumme å tape i, sier trener Ole Ingvaldsen til NRK.no.

Ellers har ikke curlinglandslaget mange sponsorer, selv om det torsdag ble kjent at Nordea gir laget 100.000 kroner for OL-gull, 75.000 for sølv og 50.000 for bronse.

Dress med jakke og bukse

Klovnebukse-direktør Jackson og hans kollega Adam Lecky kunne også for første gang vise frem jakker som matchet buksene.

- Det er bare laget fem jakker, og disse to her er de eneste som finnes i Canada, sa Larry Jackson.

Han lovte NRK.no at det norske landslaget skulle få jakkene, men ikke nå under OL.

- Vi skal selvfølgelig fikse jakker til hele laget, men det tar tre uker å få sydd dem, så de må vente litt, sa sjefen for klovnebukse-firmaet.

- Leverer til juniorlaget

Derby-bukser

Buksene som Loudmouth Golf sier de sendte til det norske juniorlandslaget i curling torsdag. De skal bruke buksene sammen med røde bukser.

Foto: Loudmouth Golf

Buksene det norske laget har spilt har ført til enorm oppmerksomhet om curling.

Facebook-gruppen The Norwegian Olympic Curling Team's Pants har fått rundt en halv million medlemmer.

Les også: Kan havne på catwalken

Les også: Kongen fikk curlingbukser

Les også: Aksel - Jeg har kulere bukser

Oppmerksomheten har allerede før til flere avtaler i Norge.

- Vi har inngått avtale om å levere bukser til det norske juniorlandslaget i curling Vi sendte dem i dag - de skal ha blå- og hvitrutete bukser med røde skjorter, sier Larry Jackson til NRK.no.

Siste nytt

 • Ny opptur for Manchester United

  Manchester United fikk en ny opptur da Crystal Palace ble slått 3-0 i ligacupen.

  Erik ten Hag sendte et United-lag med både Harry Maguire og Mason Mount på banen fra start i den eneste kampen mellom to Premier League-lag tirsdag. Alejandro Garnacho satte inn ledermålet snaut midtveis i første omgang da han omsatte et innlegg fra Diogo Dalot.

  Casemiro nikket inn 2-0 etter en snau halvtime på innlegg fra Mount, og tidlig i 2. omgang punkterte Anthony Martial kampen med assist fra Casemiro.

  United brøt en rekke på tre strake tap med sliteseieren over Burnley lørdag. (NTB)

  rXvoOqlFr40
  Foto: AP
 • Magnus Carlsen vant på utrolig vis – klar for finale

  Magnus Carlsen vant semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i den sjette Champions Chess-turneringen og er på vei mot en ny topplassering.

  Etter remis i de to første partiene vant Carlsen det tredje med hvite brikker etter 47 trekk. Nepomnjasjtsjij måtte vinne det siste ordinære partiet og skaffet seg et stort overtak. På et tidspunkt sto han fem bønder over på brettet, men Carlsen forsvarte seg ypperlig i en tilsynelatende tapt stilling og sikret remis etter 129 trekk.

  Carlsen har vunnet tre av de fire CCT-turneringene han har deltatt i tidligere i år, og ble nummer tre i den siste. Onsdag møter han Maxime Vachier-Lagrave i første finale.

  Siden det spilles etter dobbelt utslagssystem, er det ikke over enten han vinner eller taper da. Vinner han, får han to muligheter til å sikre turneringsseieren mot vinneren av taperrunden.

  Taper han for Vachier-Lagrave, må han vinne to kamper i taperrunden og deretter slå Vachier-Lagrave to ganger for å gå helt til topps. (NTB)

  9NJzb0THUzc
  Foto: NTB
 • Opptur for Nyland og Sevilla

  Ørjan Nyland fikk nok en kamp mellom stengene da Sevilla slo Almería 5-1 og tok et langt steg bort fra bunnstriden i La Liga.

  Den norske landslagsmålvakten voktet Sevilla-målet for annen kamp på rad. Etter å ha holdt nullen i den målløse debutkampen mot Osasuna slapp han inn sitt første mål, men det kom på straffespark og da kampen allerede var avgjort.

  Nyland var etter det velplasserte straffesparket fra Luis Suárez, men manglet noen centimeter på å nå helt fram. Straffesparket ble dømt etter at Nyland enkelt fanget et innlegg. Bak ryggen hans var nemlig Suárez felt av Jesus Navas.

  Da ledet Sevilla allerede 4-0. I det 7. minutt nikket Youssef En-Nesyri inn returen fra tverrliggeren etter at Loïc Bades hodestøt på et hjørnespark.

  Minuttet senere doblet Dodi Lukebakio da han gjorde to lekre dragninger og skjøt i krysset. Samme mann hadde litt senere en akrobatisk avslutning på innlegg fra Erik Lamela, men keeper Luis Maximiano gjorde en kjemperedning.

  Suso sørget for at det sto 3-0 til pause, og tidlig i 2. omgang økte Lamela via en motspiller. Etter reduseringen satte Kike Salas punktum. (NTB)

  Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Georgia (2-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste