Hopp til innhold

Kan tjene hundretusener på klovnebuksene

Curling-gutta kommer til å få et tilbud fra firmaet som lager de berømte buksene.

Larry Jackson og Adam Lecky i klovnedrakter

Larry Jackson og Adam Lecky, fra firmaet som bruker klovnedraktene, i klovnedrakter.

Foto: Kristian Elster / NRK

Larry Jackson og Adam Lecky i klovnedrakter

Larry Jackson og Adam Lecky i heldress, både jakke og bukse i klovnedrakt.

Foto: Kristian Elster / NRK

- Vi skal snakke med dem om en sponsoravtale neste uke, sier administrerende direktør for firmaet som lager buksene, Larry Jackson, til NRK.no.

Jackson hadde fløyet inn fra Loudmouth Golfs hovedkvarter i Florida torsdag morgen, for å følge det norske landslaget i semifinalen mot Sveits.

- Vi kan ikke ha kontakt med utøverne nå på grunn av OL-reglene, men jeg har et utkast til en avtale i hodet. Jeg har tenkt meg noe av den samme avtalen vi har med John Daly, der han får en kommisjon av det ekstra salget, sier Jackson.

Hundretusener av kroner

Jackson vil ikke ut med konkrete tall, men etter det NRK erfarer kan kontrakten innebære at curlinglandslaget vil få en sum på flere hundretusen kroner i første omgang.

Deretter vil det trolig komme inn et sted mellom 10.000 og 30.000 kroner i måneden fra buksefirmaet.

- Det er kjempebra hvis de tar kontakt, sier Norges vise-skip Torger Nergård til NRK.no da han får vite om interessen.

Få sponsoravtaler

John Daly

Golfspilleren John Daly bruker bukser fra samme firma som curlinggutta. Her under en turnering i Mexico 19. februar i år.

Foto: Michael Cohen / Scanpix/AFP

Curlinglandslaget har utstyrsavtale med Umbra, men ettersom de ikke lager curlingbukser har det vært mulig for laget å gå til en annen produsent.

- Det er fine bukser å vinne i, men de er dumme å tape i, sier trener Ole Ingvaldsen til NRK.no.

Ellers har ikke curlinglandslaget mange sponsorer, selv om det torsdag ble kjent at Nordea gir laget 100.000 kroner for OL-gull, 75.000 for sølv og 50.000 for bronse.

Dress med jakke og bukse

Klovnebukse-direktør Jackson og hans kollega Adam Lecky kunne også for første gang vise frem jakker som matchet buksene.

- Det er bare laget fem jakker, og disse to her er de eneste som finnes i Canada, sa Larry Jackson.

Han lovte NRK.no at det norske landslaget skulle få jakkene, men ikke nå under OL.

- Vi skal selvfølgelig fikse jakker til hele laget, men det tar tre uker å få sydd dem, så de må vente litt, sa sjefen for klovnebukse-firmaet.

- Leverer til juniorlaget

Derby-bukser

Buksene som Loudmouth Golf sier de sendte til det norske juniorlandslaget i curling torsdag. De skal bruke buksene sammen med røde bukser.

Foto: Loudmouth Golf

Buksene det norske laget har spilt har ført til enorm oppmerksomhet om curling.

Facebook-gruppen The Norwegian Olympic Curling Team's Pants har fått rundt en halv million medlemmer.

Les også: Kan havne på catwalken

Les også: Kongen fikk curlingbukser

Les også: Aksel - Jeg har kulere bukser

Oppmerksomheten har allerede før til flere avtaler i Norge.

- Vi har inngått avtale om å levere bukser til det norske juniorlandslaget i curling Vi sendte dem i dag - de skal ha blå- og hvitrutete bukser med røde skjorter, sier Larry Jackson til NRK.no.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Sykkelfest fikk klarsignal i tolvte time

  Sykkelrittet Trondheim-Oslo går som planlagt lørdag 17. juni etter uker med usikkerhet. Arrangørene pålegges samtidig grep som setter rittets framtid i fare.

  Rittet, som har tilnavnet Styrkeprøven, opplyser selv at det endelige og avgjørende klarsignalet fra Statens vegvesen kom fredag. Dermed er de nødvendige tillatelsene på plass til å arrangere ritt fra startstedene Trondheim, Lillehammer, Hamar og Eidsvoll om få dager.

  Usikkerheten som har rådet de siste ukene har handlet om veimyndighetene ville gi tillatelse til å gjennomføre det tradisjonsrike turrittet. For en tid tilbake avslo Statens vegvesen arrangørenes søknad. I begrunnelsen lå blant annet skepsis til å skulle senke fartsgrensene i traseen mens rittet pågikk.

  Arrangørene tok saken videre til Vegdirektoratet, som kom til motsatt konklusjon av Statens vegvesen. Dermed ble det innledet nye samtaler om gjennomføringen av årets ritt.

  Fredag kom den endelige beslutningen om at 2023-utgaven av arrangementet kan gå som oppsatt.

  (NTB)

  Sykkel: Tour of Scandinavia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • U21-landslagsspiller forlenget med Kristiansund

  U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med Kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside.

  – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.

  Max Normann Williamsen
  Foto: NTB
 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste