NRK Meny
Normal

Comet-Sparta er avlyst

Årsaken er at Halden ishall er stengt.

IK Comet

Kommunen har stengt hallen på grunn av dårlig brannsikring.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Kommunen har stengt hallen på grunn av dårlig brannsikring, og Halden Ishall AS har fått avslag på sin søknad om midlertidig brukstillatelse.

Avslag på søknad om brukstillatelse

Dermed er kveldens lokaloppgjør mellom Comet og Sparta avlyst, noe som har skapt sterke reaksjoner. Arne Suther, fungerende styreleder i Halden Ishall AS, fortviler.

- Det var en veldig trist telefon å ringe til lederen i Comet for å fortelle dette her. Det får jo forferdelige konsekvenser for laget, sier Suther.

- Bygget har vesentlige mangler

Halden ishall er for tiden under opppussing, og en søknad om midlertidig brukstillatelse ble derfor sendt kommunen. Den ble avslått torsdag, og begrunnes med at de arbeidene som er utført i ishallen, ikke er i samsvar med den innsendte byggesøknaden.

I avslagsbrevet heter det også at «hallen er heller ikke oppført i samsvar med den gitte tillatelsen».

Brevet fortsetter:

«Bygget har vist seg å ha vesentlige forskriftsmessige mangler, spesielt mht brannsikkerhet; Rømningsveier, sprinkling og at røykvarslingsanlegg ikke er i drift.»

- Kampen kan ikke spilles i Halden ishall

Brevet, som er undertegnet av kommunalsjef for teknisk og kultur i Halden kommune, Åsmund Bråtekas, konkluderer slik:

«Det faktum at midlertidig brukstillatelse ikke kan gis får den umiddelbare konsekvens at eliteseriekampen i ishockey mellom IK Comet Halden og Sparta Warriors, 17.09.09, ikke kan spilles i Halden ishall.»

Ifølge ishockeyforbundet er det mulig at Comet kan tape poengene som følge av avlysningen, men dette er ikke avgjort. Et alternativ ville være å utsette kampen.

Det har vært forsøkt å flytte kampen til både Sparta Amfi og Stjernehallen, men i Fredrikstad er det kamp i kveld, og i Sarpsborg har det vist seg umulig å få få arrangert kampen på så kort varsel.

- Det er ikke aktuelt å flytte kampen til Sparta Amfi. Dette er ikke bedriftsidrett, men Norges nest største publikumsidrett. Når banen på Lerkendal er ødelagt på grunn av regn, flytter man ikke en eliteseriekamp til Kristiansand på noen timers varsel, sier daglig leder i Sparta Tore Jobs til NTB.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kvalifisering fotball kvinner
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM