Hopp til innhold

Tore André Flo hyllet da Chelsea gikk videre

Chelsea gikk i kveld videre til kvartfinalen i Mesterligaen etter å ha slått Galatasaray 2-0 på hjemmebane. I pausen ble Tore André Flo hyllet foran fansen for en 15 år gammel prestasjon.

Samuel Eto'o

Samuel Eto'o satte inn 1-0 allerede etter tre minutter bak Galatasaray-keeper Muslera.

Foto: Matt Dunham / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Det første oppgjøret i Istanbul endte 1-1 og det var knyttet stor spenning til Didier Drogbas tilbakekomst på Stamford Bridge. Spissen har en fortid i Chelsea og Chelsea-manager Mourinho har snakket om sitt gode forhold til Drogba.

Det gikk ikke slik spissen håpet, og han måtte tusle målløs av banen etter kampen.

Chelsea kontrollerte kampen etter to scoringer i første omgang, og etter pause var et tannløst tyrkisk lag aldri i nærheten av å true Chelsea. Les et fullstendig kampreferat over.

Chelsea med drømmeåpning

Det skulle ikke gå mer enn tre minutter før Chelsea gjorde oppgaven verre for den tyrkiske motstanden.

Flo

Tore André Flo scoret to mål i Galatasaray-Chelsea i 1999 og ble i dag hyllet i pausen på Stamford Bridge.

Foto: SAFAK KAYARLAR / AP

Forsvaret til Galatasaray hang ikke sammen og Oscar kunne enkelt spille gjennom Eto'o, som kommer alene med en Galatasaray-spiller med en spiss vinkel på mål. Han skyter hardt, lavt og utagbart i motsatt hjørne.

Etter 42 minutter er det stopperparet til Chelsea som skal brøyte seg gjennom det tyrkiske forsvaret.

På et hjørnespark rager John Terry desidert høyest og stanger ballen hardt mot mål. Muslera redder den første, men er sjanseløs da stoppermakker Gary Cahill får ballen alene på to meter.

Tore André Flo hyllet i pausen

Da Chelsea gjestet Istanbul og Galatasaray for femten år siden ble Tore André Flo tomålshelt i 5-0-seieren til Chelsea.

Den tidligere Chelsea-spilleren ble i dag hyllet i pausen og høstet applaus fra hjemmefansen på et fullsatt Stamford Bridge.

Laster Twitter-innhold

I oktober 1999 scoret Flo to av målene i det som tyrkisk presse kalte «Black Wednesday.» Dette var første gang et engelsk lag vant borte mot Galatasaray.

Gianfranco Zola, Dennis Wise og Gabriele Ambrosetti scoret de andre målene for Chelsea i debutsesongen for klubben i Mesterligaen.

Duell mellom managere på riking-lista

Det velrennomerte fotballmagasinet France Football publiserte sin liste over de best betalte spillere og trenere i fotballen. Den topper Mourinho med over 140 millioner i årsslønn.

På tredjeplass ligger Mourinhos managerrival på benken i kveld, italienske Roberto Mancini, som tjener snaue 125 millioner kroner i Galatasaray.

Real Madrid også trygt videre

I kveldens andre kamp Mesterligaen hadde Real Madrid 6-1 å gå på fra den første kampen mot Schalke.

Med kveldens 3-1-seier var avansementet sikret med god margin. Cristiano Ronaldo scoret to mål og Alvaro Morata scoret ett i seieren. Les hvordan kampen utviklet seg under.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gullballen skal delsat ut 17. oktober

  Fotballens høgaste utmerking, «Gullballen» blir delt ut i Paris 17. oktober, melder magasinet France Football.

  Frå no av skal prisen delast ut på bakgrunn av prestasjonar i den internasjonale sesongen frå august til juli, ikkje i kalendaråret som før.

  Lista over dei nominerte blir gjort kjend 12. august.

  I fjor vann Lionel Messi og Alexia Putellas, begge frå Barcelona. Ada Hegerberg blei den første kvinnelege vinnaren i 2018.

  Hegerberg, gullballen
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Utseld Sverige-kamp på Ullevaal

  Det blir fulle tribunar på Ullevaal når Noreg tar imot Sverige til naboduell i nasjonsligaen 12. juni. Alle billettane er rivne unna.

  Oppgjeret i Oslo får dermed nærmare 26.000 tilskodarar.

  Landslagets presseansvarleg Morten Morisbak Skjønsberg slapp nyheita om utseld kamp etter uttaket til Noregs fire kampar i nasjonsligaen tysdag.

  Ståle Solbakkens lag møter svenskane to gonger på ei veke. Noreg spelar på Friends Arena utanfor Stockholm 5. juni. Dei to andre kampane er mot Serbia borte (2.6.) og Slovenia heime (9.6.).

  Sverige-Norge, fotball, menn
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Hattestad blir Slovenia-trenar

  Ola Vigen Hattestad skal også framover jobbe med langrenn. Han tar over som hovudtrenar for Slovenias langrennslandslag.

  Det skjer før ein sesong der Planica er vertskap for ski-VM. Hattestad har tidlegare trent Slovenias kvinnelandslag.

  – For oss er det viktig å ha ein meisterskap på heimebane. Vi har eit godt lag, og det er allereie etablert på øvste nivå. Eg blir motivert av at vi skal prøve å gjere laget endå sterkare. Klarer vi det, er eg sikker på at vi vil få gode resultat i Planica, seier Hattestad i ei pressemelding frå Slovenias skiforbund.

  40-åringen gav seg nyleg som trenar for dei norske langrennskvinnene. Den jobben hadde han hatt sidan sommaren 2020 med Ole Morten Iversen som nærmaste sjef.

  Hattestad er gift med Slovenias tidlegare langrennsstjerne Katja Visnar.

  Ola Vigen Hattestad
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste