NRK Meny
Normal

Chappuis vant etter sekunddrama

Storfavoritt Jason Lamy Chappuis hadde et hav tilbake til de største favorittene etter hopprennet i Lillehammer. I langrennsdelen av kombinerten holdt han unna - så vidt.

Kokslien Chappuis

Mikko Kokslien hentet inn franske Jason Lamy Chappuis i lørdagens løp og vant. Søndag klarte Chappuis å holde unna for nordmannen.

Foto: Olsen, Geir / Scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

Etter hopprennet lå det tre nordmenn blant de syv beste, men verken Gudmund Storlien som lå på 3.-plass, Håvard Klemetsen som lå på delt 5.-plass eller Espen Rian på 7.-plass hang spesielt godt med i langrennet.

Derimot kom det to norske langrennskanoner bak og bidro til å skape spenning i løpet.

Gårsdagens vinner Mikko Kokslien startet som nummer 20, 1.21 bak franskmannen. Ved målgang søndag var han bare 9,7 sekunder bak.

Se alle resultatene her!

Kokslien spurtslo østerrikske Mario Stecher i kampen om andreplassen. Dermed sikret Kokslien sin tredje pallplassering så langt denne sesongen.

Magnus Moan startet som nummer 29 søndag. Han hentet etter hvert inn en gruppe der blant annet Kokslien gikk, men fikk det tøft da gruppen med sterke langrennsløpere økte farten på slutten. Moan endte til slutt på 10.-plass og blen nest beste nordmann.

Se tidsskjemaet og følg hele NRKs sportssøndag her!

Video Mikko Kokslien 1:21 bak Chappuis etter hopprennet

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Ny generalsekretær i NIF