NRK Meny

Kontroversielle Cavendish uønsket til ritt i Nederland

Mark Cavendish slapp straff etter en knuff med nederlandske Tom Veelers i spurten tirsdag. Det får nederlandske rittarrangører til å rase.

Cavendish

Mark Cavendish er uønsket i et ritt i Nederland etter kontroversiell spurt.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

Artikkelen er flere år gammel.

– Vi ser kanskje etter sprintere, men Cavendish er ikke en av dem. Jeg har sett tv-bildene fra spurten og har sammen med styret bestemt å fjerne Cavendish fra listene, sier arrangør og tidligere rytter Twan Poels ifølge nyhetsbyrået AFP.

Spurtkanonen Cavendish er erklært uønsket i endagsrittet Boxmeer Criterium etter at han havnet i fokus i spurten tirsdag. Tv-bildene viste at Cavendish knuffet i Tom Veelers på oppløpet og nederlenderen smalt i bakken.

Til tross for sterke reaksjoner i blant annet sosiale medier, valgte Tour de France-arrangøren å ikke straffe den britiske Omega Pharma-Quick Step-rytter.

– Vi synes handlingen ikke er fin. Juryen tror kanskje han ikke er ansvarlig for velten - men det mener vi, sier ritt-arrangøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Cavendish i spurten

Tom Veelers deiset i bakken og Mark Cavendish slapp straff etter denne manøveren.

Foto: Skjermdump TV 2

– Ingen feil

Rittet i Nederland arrangeres 22. juli, rett etter Tour-avslutningen.

– Cavendish gjør ingen feil, og han blir ikke disket, sa jurysjef i UCI Vicente Tortajada Villarroya til NRK.no etter den kontroversielle spurten.

NRK.no var med på juryrommet da episoden mellom Mark Cavendish og Tom Veelers skulle vurderes.

– Veelers skal trekke opp til en spurt, og når han har trukket opp tar han linja til Cavendish. Derfor mener vi at det ikke er Cavendish sin feil, men at Veelers går i banen til Cavendish, sa jurysjefen til NRK.no.

Beklaget

Cavendish var også raskt ute med å forklare seg på Twitter.

– Jeg ville aldri kjørt inn i en annen rytter med vilje, spesielt ikke en som konkurrere i en spurt. Jeg håper Tom Veelers er ok, skrev Cavendish.

– Jeg mener at jeg ikke endret linje. Jeg kommer forbi Veelers og vi får albuene inn i hverandre når han flytter på seg. Uansett, jeg håper han er ok, skrev briten.

Mark Cavendish møtte pressen for å fortelle om hvordan han opplevde urinangrepet fra en tilskuer på tempoetappen. Reporter: Marius Skjelbæk. Foto: Henrik Myhr Nielsen.

Cavendish: - Majoriteten av fansen er fantastiske

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Strømsgodset - Molde
Eliteserien: Strømsgodset - Molde