Hopp til innhold

Kontroversielle Cavendish uønsket til ritt i Nederland

Mark Cavendish slapp straff etter en knuff med nederlandske Tom Veelers i spurten tirsdag. Det får nederlandske rittarrangører til å rase.

Cavendish

Mark Cavendish er uønsket i et ritt i Nederland etter kontroversiell spurt.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

– Vi ser kanskje etter sprintere, men Cavendish er ikke en av dem. Jeg har sett tv-bildene fra spurten og har sammen med styret bestemt å fjerne Cavendish fra listene, sier arrangør og tidligere rytter Twan Poels ifølge nyhetsbyrået AFP.

Spurtkanonen Cavendish er erklært uønsket i endagsrittet Boxmeer Criterium etter at han havnet i fokus i spurten tirsdag. Tv-bildene viste at Cavendish knuffet i Tom Veelers på oppløpet og nederlenderen smalt i bakken.

Til tross for sterke reaksjoner i blant annet sosiale medier, valgte Tour de France-arrangøren å ikke straffe den britiske Omega Pharma-Quick Step-rytter.

– Vi synes handlingen ikke er fin. Juryen tror kanskje han ikke er ansvarlig for velten - men det mener vi, sier ritt-arrangøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Cavendish i spurten

Tom Veelers deiset i bakken og Mark Cavendish slapp straff etter denne manøveren.

Foto: Skjermdump TV 2

– Ingen feil

Rittet i Nederland arrangeres 22. juli, rett etter Tour-avslutningen.

– Cavendish gjør ingen feil, og han blir ikke disket, sa jurysjef i UCI Vicente Tortajada Villarroya til NRK.no etter den kontroversielle spurten.

NRK.no var med på juryrommet da episoden mellom Mark Cavendish og Tom Veelers skulle vurderes.

– Veelers skal trekke opp til en spurt, og når han har trukket opp tar han linja til Cavendish. Derfor mener vi at det ikke er Cavendish sin feil, men at Veelers går i banen til Cavendish, sa jurysjefen til NRK.no.

Beklaget

Cavendish var også raskt ute med å forklare seg på Twitter.

– Jeg ville aldri kjørt inn i en annen rytter med vilje, spesielt ikke en som konkurrere i en spurt. Jeg håper Tom Veelers er ok, skrev Cavendish.

– Jeg mener at jeg ikke endret linje. Jeg kommer forbi Veelers og vi får albuene inn i hverandre når han flytter på seg. Uansett, jeg håper han er ok, skrev briten.

Mark Cavendish møtte pressen for å fortelle om hvordan han opplevde urinangrepet fra en tilskuer på tempoetappen. Reporter: Marius Skjelbæk. Foto: Henrik Myhr Nielsen.

Cavendish: - Majoriteten av fansen er fantastiske

Siste nytt

  • Alexander Bonsaksen med sjokkovergang til Vålerenga

    Den tidligere Frisk Asker-spilleren Alexander Bonsaksen (37) har meldt overgang til rivalen Vålerenga på en ettårskontrakt. Overgangen kommer etter to år i Asker.

    – Jeg merket etter hvert at uansett hvor bra tilbudet eller opplegget var i Asker, så var det hit jeg ønsket meg innerst inne, sier Bonsaksen til NRK.

    Bonsaksen har tidligere vunnet sluttspillet tre ganger med Vålerenga. Overgangen kommer to år etter at han valgte bort Vålerenga ved forrige hjemkomst fra et utenlandsopphold på syv år. Han står med to gull i den finske ligaen.

    – Akkurat nå føles det jævlig bra, men det er ikke et lett valg. Jeg hadde det jo bra der jeg var. Det var to fine år, sier Bonsaksen.

    37-åringen er forberedt på reaksjoner som måtte komme når han har valgt å gå over til Frisk Asker-rivalen.

    – Reaksjonene blir helt sikkert blandet. Det får man bare tåle, sier Bonsaksen.

    Dette er Vålerengas tredje nysignering på én uke. Tidligere har Stian Kaltrud Nystuen og Mikkel Christiansen blitt presentert for sølvvinneren i årets sluttspill.

    vK6Xw-Zn8JI
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Idrettsforbundet reagerer på nytt lovforslag: – Det er en del utfordringer

    Norges idrettsforbund har konkludert med at et nytt lovforslag knyttet til kampen mot trakassering og seksuelle overgrep mot barn ikke «fullt ut dekker idrettens behov».

    Lovforslaget, som konkret omhandler idrettens mulighet til å oppbevare og dele personopplysninger om personer som bryter norsk lov, ble sendt på høring i februar. Fristen for å komme med innspill er 1. juni.

    Styret i Norges idrettsforbund behandlet saken på sitt møte denne uken og berømmer Kulturdepartementet for å se og imøtekomme behovet idretten har for en lovregulering.

    – Like fullt er det en del utfordringer med det som nå ligger på bordet. Lovforslaget har et virkeområde som ikke fullt ut dekker idretten behov, sier generalsekretær Nils Einar Aas.

    Han kommenterte forbundets arbeid med saken på et pressemøte onsdag. NIF peker blant annet på at lovforslaget burde hatt et enda videre virkeområde.

    – For eksempel er ikke økonomiske misligheter tatt med, og det er avgrensninger knyttet til tilskuere på idrettsarrangementer. Vi mener lovforslaget er veldig komplisert i sin oppbygning, og dette er ting vi vil spille inn i høringen, sa Aas.

    (NTB)

    L2bHzx6h56Q
    Foto: NTB
  • Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak

    Anders Besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i Norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i Buskerud tingrett, det opplyser Norges idrettsforbund.

    – På bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12. april 2024 mot Anders Besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anseelse, konkluderer de.

    Besseberg fratas æresmedlemskapet i NIF med umiddelbar virkning.

    78-åringens advokat Mikkel Toft Gimse reagerer sterkt på beskjeden om at Besseberg ikke får beholde hedersbevisningen sin.

    – Anders Besseberg er ikke kjent med dette. Vi reagerer på at han ikke ble kontaktet av NIF i forkant, men får vite om dette fra media, skriver Toft Gimse til NRK og utdyper:

    – Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg.

    Besseberg ble tildelt æresmedlemskapet i NIF allerede i 2013.

    Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

    Han har anket straffen.

    (NTB/NRK)

    ga8x3mpGGZk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal