NRK Meny
Normal

Cavendish suveren i tøff bakke

Vi har sett mange gode spurtere gjennom årene, men sjelden noen så god som Mark Cavendish.

Mark Cavendish

Mark Cavendish kommer til å gå inn i historien som en av tidenes beste syklister, mener Ove Eriksen

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap
Arve Lote byline
Journalist

Artikkelen er flere år gammel.

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Velger han å fortsette i årene framover, kommer han til å slutte som en av tidenes beste syklister og dominerende sprinter.

Cavendish er verdensmester både på landevei og på bane. Han nærmer seg 40 etappeseire i de tre store etapperittene. Verdensmester Maro Cippolini har totalt 57 etappeseire i Italia, Frankrike og Spania Rundt. Alessandro Petacchi har 48 seire. Oscar Freire med sine 3 VM-titler er også med i en slik vurdering av de store sprintere.

Det som kan gjøre Cavendish til den største allerede i år er OLgull på hjemmebane i London. Og slik han klarte kjøret i bakken i dag, seiler han opp som en av de store favorittene til seier i London.

Men det kommer mange unge i "Cav"s kjølvann. En av dem er Alexander Kristoff. I dag var han igjen blant de beste (6. plass). Hjelperytteren Pavel Brutt dro nok Alexander litt for tidlig fram i front. Men Alexander klarte seg bra i sluttfasen.

Thor Hushovd datt av da Liquigas dro til i bakkene 3 mil før mål. Den kuperte etappen i morgen var tenkt som en god mulighet for Hushovd. Men Thor etterlater et stort spørsmålstegn etter dagens etappe.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal