Cavendish suveren i tøff bakke

Vi har sett mange gode spurtere gjennom årene, men sjelden noen så god som Mark Cavendish.

Mark Cavendish

Mark Cavendish kommer til å gå inn i historien som en av tidenes beste syklister, mener Ove Eriksen

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Velger han å fortsette i årene framover, kommer han til å slutte som en av tidenes beste syklister og dominerende sprinter.

Cavendish er verdensmester både på landevei og på bane. Han nærmer seg 40 etappeseire i de tre store etapperittene. Verdensmester Maro Cippolini har totalt 57 etappeseire i Italia, Frankrike og Spania Rundt. Alessandro Petacchi har 48 seire. Oscar Freire med sine 3 VM-titler er også med i en slik vurdering av de store sprintere.

Det som kan gjøre Cavendish til den største allerede i år er OLgull på hjemmebane i London. Og slik han klarte kjøret i bakken i dag, seiler han opp som en av de store favorittene til seier i London.

Men det kommer mange unge i "Cav"s kjølvann. En av dem er Alexander Kristoff. I dag var han igjen blant de beste (6. plass). Hjelperytteren Pavel Brutt dro nok Alexander litt for tidlig fram i front. Men Alexander klarte seg bra i sluttfasen.

Thor Hushovd datt av da Liquigas dro til i bakkene 3 mil før mål. Den kuperte etappen i morgen var tenkt som en god mulighet for Hushovd. Men Thor etterlater et stort spørsmålstegn etter dagens etappe.

Siste nytt

 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Arsenal med storseier

  Molde fikk også hjelp av Arsenal i den andre kampen i gruppe B. London-klubben har vunnet samtlige kamper og slo til slutt Rapid Wien 4-1.

  Alexandre Lacazette, Pablo Mari, Eddie Nketiah og Emile Smith-Rowe scoret for Arsenal. Koya Kitagawa scoret for Rapid.

  Alex Lacazette
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Hovland med solid åpningsrunde

  Viktor Hovland åpnet PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico med en runde på fire slag under par. Det holder foreløpig til delt 2.-plass.

  Særlig mot slutten av 1. runde imponerte Hovland. Han gikk de fem siste hullene på fire slag under par.

  Hovland startet runden på 10. hull og fikk en fin start med birdie på hull 11. En bogey på 18. hull gjorde imidlertid at han lå på par halvveis.

  På banens 5. hull puttet han til eagle ved å bruke tre slag på par fem-hullet. Han fulgte opp med birdier på hull sju og ni.

  Victor Hovland
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal