NRK Meny
Normal

Casper Ruud til finale i Oslo: – En ny tøff kamp

Casper Ruud slo seg fredag fram til finale i Futures-turneringen Norwegian Open med 6-3, 7–6 (7–5) over østerrikeren Lucas Miedler.

Casper Ruud

TIL FINALE: Casper Ruud er klar for finale i Norwegian Open.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det var deilig å kunne strekke hendene i været. Det var en viktig kamp for meg, sier Casper Ruud til NRK.

Med seier i semifinalen kan Ruud lørdag avslutte sesongen med en tittel på hjemmebane. Tidligere i år har Ruud vunnet en Challenger-turnering, som er nivået over Futures-turneringer, og debutert på selve ATP-touren.

– Jeg følte at jeg hadde relativ god kontroll, men man vet aldri i tennis. Én ball kan avgjøre kampen, legger Ruud til.

Måtte avgjøres i tiebreak

Den toppseedede norske 17-åringen gjorde greit unna første sett mot sin femteseedede motstander og vant det i løpet av 38 minutter.

Casper Ruud

KONTROLL: Casper Ruud følte han hadde god kontroll i finalen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I annet sett bød Miedler på atskillig tøffere motstand, og spillerne fulgte hverandre game for game til 6–6. Dermed måtte settet avgjøres i tiebreak (en prosedyre for å kåre vinneren når stillingen er uavgjort).

– Det er alltid tøft å gå til tiebreak, men nå fikk jeg den erfaringen også, ler Ruud.

Der skaffet Ruud seg overtaket ved å vinne de to første poengene, og motstanderen kom aldri à jour. Ruud ledet både 3–1 og 5–2 før han skaffet seg matchball på 6–4 i egen serve.

Miedler avverget den, men Ruud vant den neste og kunne juble for finaleplass etter en kamp som varte drøyt halvannen time.

Klar for drømmefinale

I finalen lørdag møter han 2.-seedede Gianluigi Quinzi fra Italia, som i forrige ukes turnering i Oslo tapte finalen for Miedler.

– Det blir en ny tøff kamp. Jeg er klar og vet at han er en lur spiller. Det blir favorittene mot hverandre i finalen, og jeg gleder meg veldig, sier Ruud.

Hvordan påvirker dette resultatet rankingen?

– Det hjelper klart litt på rankingen. Ikke så veldig mye, men kanskje nok til at jeg kommer meg inn blant de 230 beste, og dermed kan kvalifisere meg til Australian Open, avslutter Ruud.

Tidligere i turneringen har Ruud slått svenske Eric Samuelson, britiske Joshua Paris og svenske Patrik Rosenholm.

Han er nummer 233 på ATP-rankingen og dermed klart høyest rangert av spillerne i turneringen i Oslo.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal