Casper Ruud til finale i Oslo: – En ny tøff kamp

Casper Ruud slo seg fredag fram til finale i Futures-turneringen Norwegian Open med 6-3, 7–6 (7–5) over østerrikeren Lucas Miedler.

Casper Ruud

TIL FINALE: Casper Ruud er klar for finale i Norwegian Open.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det var deilig å kunne strekke hendene i været. Det var en viktig kamp for meg, sier Casper Ruud til NRK.

Med seier i semifinalen kan Ruud lørdag avslutte sesongen med en tittel på hjemmebane. Tidligere i år har Ruud vunnet en Challenger-turnering, som er nivået over Futures-turneringer, og debutert på selve ATP-touren.

– Jeg følte at jeg hadde relativ god kontroll, men man vet aldri i tennis. Én ball kan avgjøre kampen, legger Ruud til.

Måtte avgjøres i tiebreak

Den toppseedede norske 17-åringen gjorde greit unna første sett mot sin femteseedede motstander og vant det i løpet av 38 minutter.

Casper Ruud

KONTROLL: Casper Ruud følte han hadde god kontroll i finalen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I annet sett bød Miedler på atskillig tøffere motstand, og spillerne fulgte hverandre game for game til 6–6. Dermed måtte settet avgjøres i tiebreak (en prosedyre for å kåre vinneren når stillingen er uavgjort).

– Det er alltid tøft å gå til tiebreak, men nå fikk jeg den erfaringen også, ler Ruud.

Der skaffet Ruud seg overtaket ved å vinne de to første poengene, og motstanderen kom aldri à jour. Ruud ledet både 3–1 og 5–2 før han skaffet seg matchball på 6–4 i egen serve.

Miedler avverget den, men Ruud vant den neste og kunne juble for finaleplass etter en kamp som varte drøyt halvannen time.

Klar for drømmefinale

I finalen lørdag møter han 2.-seedede Gianluigi Quinzi fra Italia, som i forrige ukes turnering i Oslo tapte finalen for Miedler.

– Det blir en ny tøff kamp. Jeg er klar og vet at han er en lur spiller. Det blir favorittene mot hverandre i finalen, og jeg gleder meg veldig, sier Ruud.

Hvordan påvirker dette resultatet rankingen?

– Det hjelper klart litt på rankingen. Ikke så veldig mye, men kanskje nok til at jeg kommer meg inn blant de 230 beste, og dermed kan kvalifisere meg til Australian Open, avslutter Ruud.

Tidligere i turneringen har Ruud slått svenske Eric Samuelson, britiske Joshua Paris og svenske Patrik Rosenholm.

Han er nummer 233 på ATP-rankingen og dermed klart høyest rangert av spillerne i turneringen i Oslo.

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal