Hopp til innhold

Carlsen og Niemann har løst konflikten – åpner for å møtes igjen

Sjakkspillerne Hans Niemann og Magnus Carlsen har løst konflikten mellom dem.

Det bekrefter Chess.com i en pressemelding.

– Jeg er villig til å spille mot Niemann i fremtidige turneringer, om vi skulle møtes der, sier Carlsen i pressemeldingen.

– Jeg ser frem til å konkurrere mot Magnus i sjakk, fremfor i retten, sier Niemann.

Konflikten startet i september i fjor etter at Carlsen tapte for Niemann i Sinquefield Cup. Carlsen trakk seg fra turneringen og antydet at amerikanske Niemann jukset.

Senere utdypet han dette og gjorde det klart at han ikke vil spille mot Niemann fordi han mistenkte amerikaneren for urent spill.

Nå har han snudd.

– Jeg anerkjenner og forstår Chess.com-rapporten, og konklusjonen om at det ikke finnes bevis for at Niemann jukset i sin kamp mot meg i Sinquefield Cup, sier Carlsen.

Niemann har innrømmet å ha jukset i spill på Chess.com da han var 12 og 16 år, men har hele tiden hevdet at han aldri har jukset over brettet.

I fjor gikk Niemann til søksmål mot Carlsen, Chess.com og sjakkspilleren Hikaru Nakamura. Det legges nå dødt.

– Jeg er fornøyd med at mitt søksmål mot Carlsen og Chess.com har blitt løst på en måte som er akseptabel for alle, sier Niemann.

Niemann slipper også tilbake på nettsiden Chess.com etter å ha vært utestengt grunnet anklagene.

Carlsen vs. niemann to
Foto: NTB/Reuters

Siste nytt

 • PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  PSV Eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. Et straffemål reddet 1-1 mot Borussia Dortmund i mesterligaens åttedelsfinale.

  Dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på Dortmund før returmøtet i Tyskland 13. mars.

  Tirsdagens utligning kom på Luuk de Jongs straffespark tidlig etter hvilen. Dommeren pekte resolutt mot krittmerket da Mats Hummels tilsynelatende felte Malik Tillman.

  Stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i VAR-rommet.

  Julian Ryerson spilte solid på backplassen for Borussia Dortmund. Han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på Hirving Lozano.

  (NTB)

  x-zHiykLJak
  Foto: AP
 • Arnautovic og Inter tok første stikk mot Atletico Madrid

  Innbytter Marko Arnautovic misbrukte et par kjempesjanser for Inter, men lyktes i tredje forsøk og ordnet 1-0-seier over Atlético Madrid i mesterligaen.

  Østerrikeren erstattet Marcus Thuram ved pause i en til da sjansefattig forestilling. Det var han som kom til muligheter i den andre omgangen, men de to første utnyttet han dårlig.

  I det 49. minutt slo Federico Dimarco et innlegg bak forsvaret. Ved lengste stolpe nådde ballen Arnautovic. Han kastet seg fram og beinet ballen langt over.

  Et snaut kvarter senere fikk han en enda større sjanse, etter fint veggspill med lagkaptein Lautaro Martínez. Han fikk avslutte fra kort hold, men igjen føk ballen over tverrliggeren.

  I det 79. minutt var det hans tur. Etter et balltap av Reinildo kontret Inter raskt, og Martínez ble spilt gjennom. Jan Oblak reddet alene med argentineren, men ga retur ut til siden.

  Der dukket Arnautovic opp og scoret fra spiss vinkel. Samuel Lino prøvde å redde på streken, men lyktes ikke.

  GYXUVBlAbME
  Foto: AP
 • Ratcliffes oppkjøp i Manchester United i boks

  Jim Ratcliffe har fullført overtakelsen av 27,7 prosent av aksjene i Manchester United.

  Det bekreftet klubben tirsdag kveld. Oppkjøpet ble klart etter at både Premier League og Englands fotballforbund (FA) har gitt avtalen grønt lys.

  Den britiske milliardæren ble enig med den amerikanske Glazer-familien på tampen av 2023, men først nå er han formelt inne på eiersiden.

  (NTB)

  A85KLampqBo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal