Hopp til innhold

Carlsen åpnet med seiersdobbel i Champions Chess-finalen

Magnus Carlsen vant sine to første dueller og fikk en solid start på tittelforsvaret i årets Champions Chess Tour-finale i Toronto.

Størst dramatikk var det da kampen mot den usbekiske tenåringen Nodirbek Abdusattorov måtte avgjøres i armageddon etter to strake remis. Der spilte Carlsen med hvite brikker og hadde ikke tålt å spille uavgjort en gang til.

Han var aldri i trøbbel og vant duellen klart.

Tidligere på dagen var det nok for Carlsen å slå belaruseren Denis Lazavik med hvite brikker og spille remis med svarte.

De åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer er samlet fysisk i Canada. Carlsen vant tre av dem og topper poenglista suverent.

Alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. De to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene. (NTB)

Magnus Carlsen
Foto: Carina Johansen / NTB

Sportsnyheter

s

Basketak før norsk seier i Vasaloppet: – Fikk hjertet i halsen

Det ble en dramatisk avslutning på den 100. utgaven av Vasaloppet søndag. Rett før norske Torleif Syrstad gikk i mål til seier måtte vaktene slenge demonstranter i bakken.

Siste nytt

 • Rooth bryter syvkampen før siste øvelse

  Markus Rooth står over den avsluttende 1000-meteren i syvkamp i VM innendørs i friidrett.

  Det bekrefter sportssjef Erlend Slokvik til NRK.

  Rooth lå an til å kjempe om en 5.-plass i VM, men vil ikke ta noen risiko. Han fikk en kjenning i låret etter stavsprangkonkurransen på formiddagen.

  Det var etter Rooths siste forsøk på 5,20 at han tok seg til låret like etter landingen.

  Sander Skotheim ligger på tredjeplass og kan kjempe om gull. Den avsluttende 1000-meteren starter 21.45.

  Friidretts-VM 2023: Dag 7
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Kristoffersen og Steen Olsen på skuddhold i Aspen-slalåmen

  Henrik Kristoffersen og Alexander Steen Olsen ligger foreløpig som nummer tre og fire etter at 30 løpere har kjørt første omgang av slalåmrennet i Aspen.

  Det er riktignok en stor luke opp til de to i front. Franske Clément Noël leder med 27 hundredeler ned til sveitsiske Loïc Meillard, mens Kristoffersen er hele 1,07 sekunder bak.

  Steen Olsen følger fire hundredeler bak lagkompisen.

  Timon Haugan fikk det ikke til å sitte og ligger i skrivende stund på en foreløpig 17.-plass. Haugan er 2,37 sekunder bak franske Noël og ligger usikkert til med tanke på en plass i den andre omgangen.

  Enda tyngre gikk det for Atle Lie McGrath som kjørte ut, mens Sebastian Foss Solevåg er på 21. plass, 3,38 bak ledertiden. (NTB/NRK)

  WCup Mens Slalom Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Forfang like utenfor pallen i Lahti

  I et vindfullt renn i Lahti ble Johann André Forfang beste nordmann.

  Forfang, som vant i Willingen tidligere i år, lå på fjerdeplass etter den første omgangen. Etter et pent hopp på 126,5 meter i den andre omgangen tok nordmannen ledelsen og virket til å ha muligheten til å hoppe seg opp på pallen.

  Alle de tre gjenværende hopperne leverte imidlertid meget bra, og best var Jan Hörl som til slutt vant rennet 1,9 poeng foran Peter Prevc. Polske Aleksander Zniszczol ble nummer tre, 1,1 poeng foran Forfang.

  – Jeg kjenner på en liten skuffelse over at det akkurat glipper, men jeg er veldig fornøyd med hoppingen om dagen, sier Forfang til NRK etter rennet.

  Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson lå også begge inne topp ti etter den første omgangen, men falt på resultatlista i andre omgang. Istedenfor var det Marius Lindvik som ble nest beste nordmann på tolvteplass, mens Johannson ble nummer 15 og Sundal nummer 22. Halvor Egner Granerud endte på 23. plass.

  PS! Superveteranen Noriaki Kasai tok igjen verdenscuppoeng og ble nummer 28.

  Ski Flying World Championships - Men's Flying Hill
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal