Hopp til innhold

- Vi liker ikke dem og de liker ikke oss

Det er duket for et historisk hatoppgjør i kveldens semifinalekamp i NFL mellom Chicago Bears og Green Bay Packers.

NFL-supportere

Amerikansk fotball er en stor greie i USA, som dette bildet med tydelighet illustrerer. I kveld er det klart for et av ligaens mest intense hatoppgjør.

Laget fra Green Bay må finne seg i å være favoritt til å ta seieren i oppgjøret, som begynner klokka 21.00 norsk tid. Vinneren får spille i et av USAs største idrettsarrangement, superbowl.

Til tross for sin beskjedne størrelse har Wisconsin-byen bygget opp et av kontinentets beste lag innen amerikansk fotball. Nabobyen Chicago er nesten 30 ganger større, men må likevel finne seg i å være underdog i kveldens oppgjør.

- Det er en stor utfordring, og vi er spente, sier lineback på Chicago Bears, Brian Urlacher ifølge Reuters.

Sjelden anledning

Bears og Packers har møttes til sammen 181 ganger, den første i 1921, og omtales som det mest intense, glamorøse og eldste hatoppgjøret i NFL.

- Vi har en lang historie med dem. Vi liker ikke dem, og de liker ikke oss, sier Urlacher.

Likevel er det sjelden rivalene møtes i sluttspillet. Forrige gang det skjedde var seks dager etter det japanske angrepet på Pearl Harbour i 1941, noe som endte i Bears-seier.

Saken fortsetter under bildet!

Brian Urlacher

Chicago Bears-spiller Brian Urlacher gjør sitt for at det skal bli et tøft hatoppgjør om superbowl-plassen.

Foto: JEFF HAYNES / Reuters

Kjølige forhold

Når det nå er klart for et nytt, etterlengtet sluttspilloppgjør mellom lagene, får det amerikanerne til å ty til virkelig dramatiske formuleringer.

- I ni tiår har de brukket hverandres bein, knust hverandres tenner og de har vannet sine hjemmebaner i den andres blod, skriver St. Petersburg Times.

Om det blir slike scener i kveld er kanskje tvilsomt, men at det kan bli smertefullt er likvel sannsynlig.

- Det blir ikke bedre

Kampen spilles på Chicagos hjemmebane Soldier Ground, en av de eldste i NFL, og det er ventet at tempereaturen vil ligge rundt -6 grader celsius. Det plager ikke Bears-trener Lovie Smith.

- Det blir ikke bedre enn at superbowl-billetten står på spill mellom oss og Packers, på vår hjemmebane, sier han ifølge Reuters.

Hvem tror du tar seg videre til superbowl? Diskutér her!

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Djurgården klager på lang Tokmac-utestengelse

    Tokmac Nguen er ilagt fire kampers karantene etter Allsvenskan-dramaet mot Malmö. Nå påklager Djurgården den lange karantenen.

    Det er Aftonbladet som tirsdag skriver om den siste utviklingen i saken mot den norske spilleren.

    Nguen ble utvist etter en duell med Malmös Derek Cornelius i den aktuelle ligakampen i forrige uke. I sekundene som fulgte, skallet han til Pontus Janssons brystkasse.

    (NTB)

    Tokmac Nguen
    Foto: Magnus Lejhall / TT / NTB
  • Haaland blir karakter i mobilspill

    Erling Braut Haaland har inngått et samarbeid med det populære mobilspillet Clash of Clans.

    Det skriver selskapet bak spillet, Supercell, i en pressemelding tirsdag formiddag.

    Samtidig har det blitt laget en egen Haaland-karakter i spillet, som spilles av millioner verden over. Haalands karakter har fått navnet «Barbarian King».

    – Det har vært vanskelig å holde dette hemmelig, sier Haaland i pressemeldingen, hvor han avslører at har god kjennskap til spillet.

    – Jeg har vært en stor fan av spillet i lang tid og vet alt om det, så å dukke opp som en karakter i spillet er virkelig kult, sier Haaland.

    Haaland Clash of Clans
    Foto: Supercell
  • Norsk lag tok VM-tittelen i cheerleading

    Norske Viqueens Cheerleaders kunne i natt slippe jubelen løs etter å ha blitt verdensmestre for klubblag i Orlando.

    Viqueens konkurrerte i International Open Level 7 og vant foran amerikanske GymTyme All-Stars og Gothenburg Cheer One fra Sverige.

    Det norske cheerleading-laget har lagt ut en rekke innlegg på historiefunksjonen til Instagram, der de feirer verdensmestertittelen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal